Sari la continut
alt

Petru Mureșancheck icon

Co-fondator Societatea Omului Sănătos, pasionat de mediu, artă și antreprenoriat.


Articole publicate check icon

Leea Mihaila

În România, transformările sunt posibile atunci când comunitățile îmbrățișează obiceiuri sănătoase – fie că vorbim despre mobilitatea responsabilă, grija pentru resurse sau implicarea cetățenească. sursa foto: oer.ro

Citește mai mult

Colaj plante

Bogdan Druță a făcut studii de design vestimentar, dar a înființat, în parteneriat, o afacere – un studio biofilic - după ce și-a descoperit și cultivat pasiunea pentru plantele de interior în timpul facultății și prin intermediul unor unor grupuri de pe Facebook formate în jurul aceleiași pasiuni. Cunoștințele despre plante le-a dobândit și aprofundat în perioada pandemiei, în special făcând voluntariat la Grădina Botanică. Studioul biofilic Green Mirrors folosește, în proporție de 90%, plantele proprii, crescute pentru modele de interior și pentru terariile pe care le creează. Bogdan Druță spune că natura îi este o sursă de inspirație: „Modelul acesta maximalist natural pe care îl găsesc într-o pădure, îl minimizez într-un terariu și formez un micro-ecosistem”, Foto colaj: Green Mirrors/ Facebook

Citește mai mult

Luke Sniewski

Dr. Luke Sniewski este well-being coach și terapeut somatic renumit pentru abordarea sa integrativă. Dr. Sniewski combină experiențele personale, academice și profesionale, utilizând ancheta compasională, practicile somatice și mindfulness-ul pentru a ajuta clienții să găsească vitalitatea, autenticitatea și liniștea interioară. Expertiza sa acoperă o gamă variată de clienți, de la executivi în căutarea sensului vieții la cei aflați în recuperare.

Citește mai mult

Reciclare - Profimedia

Reciclarea a devenit o soluție crucială în lupta cu gunoaiele de plastic care distrug mediul. Cu toate problemele legate de deșeuri din lume, abordările noi ale reciclării devin din ce în ce mai populare. Așa că în acest articol, o să ne uităm la cum va fi reciclarea în viitor și la metodele promițătoare, între care felul în care enzimele pot fi folosite să descompună plasticul. Foto - Profimedia

Citește mai mult

airsoft

Airsoft-ul, un sport recreativ de tir, a câștigat popularitate la nivel mondial, iar Bucureștiul nu face excepție. Ca jucător pasionat de airsoft, am experimentat pe pielea mea numeroasele beneficii pe care această activitate palpitantă le oferă. În acest articol, voi împărtăși avantajele fizice, mentale și sociale pe care le-am obținut jucând airsoft în vibrantul oraș București.

Citește mai mult

AndreW Okukura

„O societate este incredibil de ordonată și foarte bazată pe tradiții, până în punctul în care ieșirea din acele reguli sociale îți vor aduce cel puțin niște priviri ciudate, iar acesta este cel mai bun scenariu. Pe când în cealaltă este ca și cum totul ar fi aproape de un sistem anarhic, până în punctul în care oamenilor nu le mai pasă de reguli, ci doar de oamenii apropiați lor.”

Citește mai mult

Vlad Faranga

Când vine vorba despre inteligența artificială cred că trebuie să știi ce să întrebi. I.A. îți poate da răspunsuri foarte bune, foarte elaborate, doar că tu trebuie să fii cel care să-i dea pontul și apoi să știi să filtrezi în mintea ta lucrurile pe care ți le dă pentru că așa cum am spus mai devreme unele pot fi greșite. Trebuie să ai un anumit nivel de gândire critică când lucrezi cu inteligența artificială.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon  Gregoire Vigroux

„40% din veniturile gospodăriilor românești se cheltuiesc pe mâncare. În Franța și Germania procentul este de 10%. Prin urmare, mâncarea este foarte scumpă în România. Dacă mergi la supermarket în Germania, prețurile vor fi similare cu cele din România”.

Citește mai mult

Lucrare, Benjamin Von Wong

Benjamin Von Wong, interviu pentru #habitsbyRepublica: „Există vreun mod prin care să putem schimba natura umană și nevoia noastră de a consuma tot mai mult și mai mult? Și cred că dacă tot analizezi la nesfârșit, ajungi la rădăcina problemei: capitalismul, despre asta e vorba, de fapt. Și anume: cum să consumi cât mai mult, la infinit, iar cu cât achiziționezi mai mult, cu atât ești considerat mai bun, cu atât te poți lăuda mai mult. Iar combustibilul care alimentează această mașinărie este tocmai asta: consumul la nesfârșit! Atunci, cum redefinim sistemul?”

Citește mai mult

Gabriel Sescu

Gabriel Sescu, un pionier al combaterii risipei alimentare în România, povestește cum a pus bazele primei Bănci pentru Alimente și cum prin combaterea risipei de mâncare am putea hrăni pe toți aceia care se culcă flămânzi în România.

Citește mai mult