Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Așa a zis bunica!” Un clip care îi îndeamnă pe tineri să meargă la vot a ajuns viral

Bunica

Actorul de comedie Mircea Bravo a realizat un clip video prin care îi îndeamnă pe tineri să meargă la vot, prezentând un dialog dintre un tânăr și bunica lui, pe tema unei excursii la Paris. Acesta vrea să călătorească împreună cu iubita în perioada 24-27 mai, deși bunica îi atrage atenția că pe 26 mai sunt alegerile europarlamentare.

Când băiatul îi spune că alegerile nu sunt importante și că oricum un om în plus sau în minus nu contează, bunica îi dă replica. „Îți dau bani, dar nu mergi la Paris, mergi la Căciulata. Dacă nu ești cu alegerile, aleg eu pentru voi. Ce ți-e Paris, ce ți-e Căciulata? No, stai să-ți zic, că îl luați și pe Sandu cu voi, dacă un om în plus sau în minus nu contează!”.

Clipul, al cărui mesaj este „Bunicii noștri n-au avut de ales. Tu ai”, a fost vizionat pe Facebook de aproape două milioane de ori în 18 ore de la postare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu am o singura curiozitate, pentru ca inteleg prea bine cum functioneaza politicul romanesc post-decembrist:
    - cine l-a platit pe Dl Bravo pentru aceasta initiativa?
    Pentru ca in Politica, nimic nu este gratuit, iar "glumetii" sunt prea saraci sa-si permita sa ridice standardul.

    Eu lansez pariul si zic ca a primit vreo 15.000 Euro pentru aceasta initiativa, plus cheltuieli de regizare si casting.

    Pam pam :D
    • Like 0
    • @ Bogdan Storm
      Și dacă ar fi așa, problema care este? Că educă populimea pe banii cuiva? Încearcă să ne manipuleze să ieșim la vot? Ca și cum nu ar fi datoria noastră de cetățeni. Un mesaj pozitiv e valabil doar dacă e gratuit?
      • Like 2
    • @ Romeo C.
      Cand vrei sa faci bine o faci neconditionat. Aveti idee cat se castiga din vizualizari si trafic ? Asa ca fapt divers. Pentru ca scopul era popularitatea si reclama detinatorului de canal media. Nu ca i se rupe lui sufletul de poporul asta. Pentru el cu cat mai mult trafic cu atat mai mult venit.

      Deci din punctul meu de vedere s-au folosit de ceva emotionant sa creeze profit. Iar inca n-am vazut ca doneaza veniturile din reclama vreunui centru pentru reeducarea maimutelor indoctrinate...
      • Like 0
    • @ Bogdan Storm
      Nu prea inteleg ce te "framinta" ?
      -ca iese lumea la vot ?
      -ca unii au de cistigat din asta ?
      -sau te framinta cit au de pierdut "altii"....
      • Like 1
    • @ Bogdan Storm
      Delia MC Delia MC check icon
      Eu zic mai mult! Eu habar nu am cine-i ăsta, Mircea Bravo. După mine un nimeni, face probabil exact genul de emisiuni la care nu mă uit. Dar iată, am văzut și eu clipul făcut de un necunoscut. Ăsta e marele merit, reușește să intre în multe case.

      Să spunem așa: banii ăștia îi lua oricum acest actoraș cu emisiuni de 2 lei, are priză la public.

      Pentru cine are idei, e simplu: un clip și artizanal, făcut cu telefonul, urcat pe youtube, un articol de promovare (Republica nu l-ar refuza). Nu costă decât timp.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Mircea Bravo este un baiat care si-a inceput cariera de "glumet" ca bunul samaritean care atragea atentia oamenilor ce parcau in locuri pentru persoane cu dizabilitati.

      E greu ca "glumet" in Romania, dar ce nu fac oamenii pentru bani...
      • Like 0
  • Ma trimite nevasta dupa cartofi, Ajung la aprozar, caut, gasesc, aleg, in mare parte sunt stricati. Renun, plec. Patronul aprozarului se uita dispretuior la mine. Ies in strada, restul magazinelor sunt inchise. Dau din umeri, ajung acasa, nevasta ma intreaba unde sunt cartofii. Baigui ceva... Evident, eu sunt vinovat ca vom manca macaroane!
    • Like 1
    • @ Cristian Dogar
      Esti vinovat pt ca ti-a fost lene sa te duci la un alt magazin 3 strazi mai incolo , adica n-ai iesit din zona de confort .
      • Like 3
    • @ Radu Andrei Malica
      Respectând proporţiile, trei străzi mai încolo ar fi: Ungaria, Austria, Germania. Mmmm... n-ar fi rău să ies din zona mea de confort... Oi putea vota acolo, oare?

      M-a pus dracu şi am acceptat să răspund la un sondaj de opinie. Fiind telefonic, nu ştiu dacă răspunsurile mele au fost bifate corect. Dar na... mi-am asumat riscul. O întrebare de-a lor m-a blocat: „Dacă duminică aţi vota pentru Preşedintele României, pe cine aţi alege? Drgnea, Tăriceanu, Ponta, Iohannis, Cioloş” (cred că doar ei erau, nu neapărat în ordinea asta). Întrebarea m-a blocat, pentru că nu l-aş vota pe niciunul. Şi astfel am intrat în celebra dilemă caragialeană. Şi nici măcar nu mă pot duce trei străzi mai încolo... La europarlamentare, să zic că mă mai ţin de nas, să nu simt putoarea, şi oi vota nişte sinecurişti de partid.

      Da clipu-i fain, n-am ce zice.
      • Like 0
    • @ Cristian Dogar
      Comparatia asta cu cartofii de la aprozar tinea in anii '80. Acum la hypermarket gasesti cel putin 5 tipuri de cartofi, combinatii din: albi, rosii, de fiert, de prajit, la sac mare, la sac mic, la kilogram, scumpi, ieftini...
      • Like 1
    • @ Dragoş Anghelache
      Dacă ți se propun cinci nume, dintre care trei de nevotat și două despre care se poate discuta, iar tu nu știi ce să alegi, înseamnă că e mai folositor să stai acasă.
      • Like 1
    • @ Romeo C.
      Ceea ce, mai mult ca probabil, voi face.
      • Like 0
  • Stelian Tanase, ca sa iasa in evidenta, deruteaza lumea. S-a " impiedicat "...de referendum. L-a criticat si complicat in avanajul celor care nu-l vor... Daca tacea " filosof ramanea "... Si este asa de simplu. La cele 2 intrebari se pune stampila pe <DA> ca sa scapam de cosmarul in care ne zbatem de peste 2 ani. Importanta este o participare masiva la vot .Auziti romani !!! Atentie, in Constitutie nu scrie, ca este " consultativ ". Este esenta democratiei, mai important si legal decat Parlamentul. Il alegem pe Klaus Iohannis pentru inca 5 ani. Argumentele ??? Sunt multe si evidente. Nu se compara cu " aldetariceanu "...Hai romani, ca se poate !!!
    • Like 1
  • Alegătorii decid cine are dreptul pe o perioadă de 5 ani să stea la Bruxelles la hotel de 5 stele, cine călătorește cu avionul la business class, cine capătă cca 20.000 euro/lună x 12 luni/an x 5 ani = 1.200.000 euro. Faptul că majoritatea candidaților sunt piloși, absolvenți de SNSPA ori jurnalism, distribuiți pe la toate partidele, contează mai puțin. Contează că ai de ales.
    • Like 2
    • @ Florin Ch
      Delia MC Delia MC check icon
      Cu atât mai mult e important CINE TE REPREZINTĂ. Cui îi dai dreptul de a trăi la Bruxelles regește. Sau puteți alege candidatul partidului în care credeți. Unul oricum va fi, să fie atunci cel mai potrivit!

      Sau mai bine, intrați în politică, poate peste 5 ani aveți norocul să fiți dvs acela!

      Poate v-a plăcut când Eba și alții ca ea s-au spart în figuri cu obrazul gros (și) de la atâta machiaj, că la altceva mă îndoiesc că a fost bună...Mie nu.

      Știm toți că așa e. Dar vai, capra lor e mult mai bună însă pe capra asta ei au ținut-o bine și au avut apoi și noroc- să nu le facă râie, etc. Unii au o carieră în spate, ani de muncă asiduă și responsabilitate cu carul! Unii merită exact pentru că pot face ceva pentru noi.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult