Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

„Infrastructura religioasă”. Pentru că n-a putut face autostrăzi pe pâmânt, Preafericitul Dragnea le ridică în cer

Liviu Dragnea, în vizită la Putna şi Dragomirna, în iunie 2014

photo icon Liviu Dragnea, în vizită la Putna şi Dragomirna, în iunie 2014 Sursa: Facebook Liviu Dragnea

Auzindu-l pe Preafericitul președinte al PSD, dl. Liviu Dragnea, transmițându-i dlui premier Dacian Cioloș că „este profund greșit să nu mai dea bani pentru infrastructura religioasă”, nu pot să nu mă gândesc că milioanele de șoferi prinși în trafic din lipsa infrastructurii pământene tot la Dumnezei se gândesc.

Iar dacă bunul Dumnezeu le ascultă glasul și vrea să-i ia la el, unul câte unul, la câte o curbă periculoasă și nesemnalizată, nu ne rămâne decât să ne rugăm ca dl. Dragnea să nu-i lase și să-i tragă de picior în jos. Căci în infrastructura electorală din Teleorman, viii cu viii, morții cu morți, cu-n vot toți sunt datori.

Dacă nu i-a ieșit pasiența cu autostrada București-Alexandria, dl. Dragnea vrea acum să-și treacă numele pe o ctitorie mult mai luminoasă și mult mai frumoasă, în care să încapă milioane de alegători, fie ei vii, fie ei adormiți. Catedrala Mântuirii Neamului nu va fi o simplă biserică mai mare, așa cum am putea crede, ci – spune dl. Dragnea, atingând cu tâmpla-i cupola cerului - „o clădire multifuncțională”, cu școală, cantină, spații culturale și chiar cu un after-school. Iată cum toate promisiunile social-democrate, care n-au putut fi înfăptuite în epoca Ponta, se materializează într-un singur proiect care șterge toate păcatele guvernării apuse: un mall religios cu de toate.

Dl. Dragnea știe că „infrastructura religioasă” la care contribuie toți plătitorii de taxe se va dovedi foarte utilă la anul, când sutanele își vor lua liber de la cele sfinte ca să ne colinde de alegeri. Să ne amintim doar evanghelia de la Mircea Govor (PSD Satu Mare) citire: „Duminica asta şi duminica viitoare trebuie să aveţi un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localităţi. Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşă nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, nu, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate”.

Ptiu, drace!

În ceea ce privește infrastructura, „precum în cer, așa și pre pământ” rămâne doar o promisiune electorală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Briliant
  • Like 0
 • stiu ca multi dintre voi-noi nu avem ce vizita in telemorman, dar ce infrastructura rutiera si-a facut dragnea acolo... credeti-ma ca nu avem dn-uri cum sunt dj-urile lui.. am trecut prin iunie pe acolo si mi-au cazut plombele.... credeam ca am probleme cu directia, pana cand am intrat in telemorman si mi-am dat seama ca am problme cu drumurile din tara asta. concluzia este ca in tara asta numai megalomania unor taietori de iarba ne poate oferi si noua o mica placere...pamanteasca! cat despre alea sfinte, prefer sa nu vorbesc :)
  • Like 1
 • și totuși, ce motivație are Dragnea pentru a sponsoriza în continuare mall-ul ăsta religios? oferă cumva și spitale antiseptice? că până la ritualul îngropăciunii făcut de popă, ar fi indicat mai întâi să se salveze viețile românilor plătitori de taxe și contribuții, iar pentru a-l jupui cât mai mult de bani, trebuie măcar să aibă condiții de viață - adică spitale, nu catedrale de îndoctrinare cu noțiuni eronate în privința realității
  • Like 1
 • M-am amuzat copios ! Alta replica n-am avut. Multumesc pentru articol!
  • Like 1
 • CE VA MINUNATI ATAT!!!! EXISTA VREO PRIMARIE DIN ROMANIA CARE ANUAL SANU FI VIRAT BISERICILOR ANUAL SUME IMPORTANTE DE BANI LASAND LA O PARTE SCOLI,DISPENSARE,DRUMURI ETC. ELE ADUC VOTURILE !!!
  • Like 0
  • @ Aurica Burtescu
   Nu mai scrie cu caps lock!
   • Like 4
 • Pentru ca sunt in Verdi Germania si in SPD Lüdenscheid membra stiu cum functioneaza o adevarata Politica Democrata ! Acesti Politiceni trebuie in primul rand dupa mine scolarizati cu fac si eu scolarizari de IGIENA in Azilul in care lucrez ! Pentru a invatat ce inseamna Demococratia trebuie sa-i trimita in schimburi de experienta cu Parlamentarii EU !
  • Like 1
 • Chiar nu stiam de atitudinea lui Dragnea in ce priveste prioritatile Romaniei. Acum are totul un sens :-)
  • Like 1
 • O incantare de articol din orice unghi ar fi privit !
  • Like 7
 • Dl. Dragnea, inculpatul, isi apara mafia pe care o are in spate.
  • Like 6
 • Da, cred ca MALL e denumirea corecta pentru catedrala asta, care nu prea inteleg cat si cum va mantui neamul asta . Bine ca exista biserica din Iuliu Maniu de la Lidl, unde un preot tanar organizeaza diverse cursuri gratuite pentru copii (de matematica, sah, dans, fizica, micii cofetari etc), cu ajutorul voluntarilor din cartier, in general profesori pensionati, sau nu numai. Dar cred ca de la astfel de initiative, cursuri de astea gratuite pentru copii, nu vine prea multa mantuire pentru neamul nostru, ca altfel Parintele nostru Daniel s-ar fi sesizat el probabil cumva. Nu de alta, dar are o imensa infrastructura " in place", care ar putea franciza si aplica instant astfel de initiative in toata tara, sub atenta si grijulia sa carmuire intru mantuirea noastral ...
  • Like 8


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult