Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„The Old New World”. Proiectul prin care un artist rus a suflat viață în fotografii vechi de peste un secol

Se zice că „o fotografie face cât o mie de cuvinte”. Expresia înseamnă însă prea puțin pentru imaginile aduse la viață de artistul rus Alexey Zakharov în animația „The Old New World”. 

 Alexey Zakharov reușește să ne lase fără cuvinte însuflețind, în Adobe After Effects și 3Dsmax, fotografii vechi de peste un secol.

În mai puțin de o lună de când Alexey Zakharov, un artist din Moscova specializat în grafica pe calculator și cu precădere vizualizarea arhitecturală, a publicat pe pagina sa animația „The Old New World”, aceasta a fost vizualizată de aproape 20.000 de ori

Ideea i-a venit după ce a găsit pe shorpy.com o arhivă incredibilă. „Este un site cu foarte, foarte multe fotografii recondiționate la rezoluție foarte bună. Echipa site-ului face o treabă excelentă. Am petrecut multe ore navigând prin arhive. Pentru început am făcut o singură animație folosind doar o singură fotografie. Un an mai târziu m-am decis să fac ceva mai complex”, a povestit Alexey Zakharov pentru Republica.ro.

A lucrat la acest proiect aproape un an, în timpul său liber. De trei ori l-a întrerupt pentru a-l relua ulterior. În ce a constat procesul de producție? „În principiu, este vorba de două etape. Mai întâi, o imagine descompusă pe layere, straturi să le zicem, este proiectată pe o structură 3D creată cu 3Dsmax, un software specializat. Am folosit această tehnică pentru fundaluri, clădiri și alte elemente statice. În cea de a doua etapă, am făcut grafică pe computer și am creat personajele – oameni, animale, mașini. Din cauza unor limitări tehnice, prima etapă nu permite includerea elementelor care se mișcă, așa că este nevoie de crearea acestora într-o etapă separată. Apoi, am suprapus toate aceste straturi, le-am combinat utilizând After Effects”, spune Zakharov

Această tehnică nu îi era străină lui Alexey Zakharov, artistul jucându-se cu animația foto mult înainte de acest proiect. De-a lungul timpului a colaborat cu artiști străini cunoscuți, printre care fotograful francez Julien Coquentin și pictorul german Michael Sowa. Îi puteti găsi proiectele aici și aici 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    extraordinar ! sa-ti vezi bunicii la cafieluta di dimineata si matusile la 5 o'clock, apai tat niamu' la perjili uscati di la remy si fumul di salon la poker-ului di pi'nserati, exceptional !
    • Like 0
  • Admirabil montaj!Felicitari!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult