Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„The Old New World”. Proiectul prin care un artist rus a suflat viață în fotografii vechi de peste un secol

Se zice că „o fotografie face cât o mie de cuvinte”. Expresia înseamnă însă prea puțin pentru imaginile aduse la viață de artistul rus Alexey Zakharov în animația „The Old New World”. 

 Alexey Zakharov reușește să ne lase fără cuvinte însuflețind, în Adobe After Effects și 3Dsmax, fotografii vechi de peste un secol.

În mai puțin de o lună de când Alexey Zakharov, un artist din Moscova specializat în grafica pe calculator și cu precădere vizualizarea arhitecturală, a publicat pe pagina sa animația „The Old New World”, aceasta a fost vizualizată de aproape 20.000 de ori

Ideea i-a venit după ce a găsit pe shorpy.com o arhivă incredibilă. „Este un site cu foarte, foarte multe fotografii recondiționate la rezoluție foarte bună. Echipa site-ului face o treabă excelentă. Am petrecut multe ore navigând prin arhive. Pentru început am făcut o singură animație folosind doar o singură fotografie. Un an mai târziu m-am decis să fac ceva mai complex”, a povestit Alexey Zakharov pentru Republica.ro.

A lucrat la acest proiect aproape un an, în timpul său liber. De trei ori l-a întrerupt pentru a-l relua ulterior. În ce a constat procesul de producție? „În principiu, este vorba de două etape. Mai întâi, o imagine descompusă pe layere, straturi să le zicem, este proiectată pe o structură 3D creată cu 3Dsmax, un software specializat. Am folosit această tehnică pentru fundaluri, clădiri și alte elemente statice. În cea de a doua etapă, am făcut grafică pe computer și am creat personajele – oameni, animale, mașini. Din cauza unor limitări tehnice, prima etapă nu permite includerea elementelor care se mișcă, așa că este nevoie de crearea acestora într-o etapă separată. Apoi, am suprapus toate aceste straturi, le-am combinat utilizând After Effects”, spune Zakharov

Această tehnică nu îi era străină lui Alexey Zakharov, artistul jucându-se cu animația foto mult înainte de acest proiect. De-a lungul timpului a colaborat cu artiști străini cunoscuți, printre care fotograful francez Julien Coquentin și pictorul german Michael Sowa. Îi puteti găsi proiectele aici și aici 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    extraordinar ! sa-ti vezi bunicii la cafieluta di dimineata si matusile la 5 o'clock, apai tat niamu' la perjili uscati di la remy si fumul di salon la poker-ului di pi'nserati, exceptional !
    • Like 0
  • Admirabil montaj!Felicitari!
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult