Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„The Old New World”. Proiectul prin care un artist rus a suflat viață în fotografii vechi de peste un secol

Se zice că „o fotografie face cât o mie de cuvinte”. Expresia înseamnă însă prea puțin pentru imaginile aduse la viață de artistul rus Alexey Zakharov în animația „The Old New World”. 

 Alexey Zakharov reușește să ne lase fără cuvinte însuflețind, în Adobe After Effects și 3Dsmax, fotografii vechi de peste un secol.

În mai puțin de o lună de când Alexey Zakharov, un artist din Moscova specializat în grafica pe calculator și cu precădere vizualizarea arhitecturală, a publicat pe pagina sa animația „The Old New World”, aceasta a fost vizualizată de aproape 20.000 de ori

Ideea i-a venit după ce a găsit pe shorpy.com o arhivă incredibilă. „Este un site cu foarte, foarte multe fotografii recondiționate la rezoluție foarte bună. Echipa site-ului face o treabă excelentă. Am petrecut multe ore navigând prin arhive. Pentru început am făcut o singură animație folosind doar o singură fotografie. Un an mai târziu m-am decis să fac ceva mai complex”, a povestit Alexey Zakharov pentru Republica.ro.

A lucrat la acest proiect aproape un an, în timpul său liber. De trei ori l-a întrerupt pentru a-l relua ulterior. În ce a constat procesul de producție? „În principiu, este vorba de două etape. Mai întâi, o imagine descompusă pe layere, straturi să le zicem, este proiectată pe o structură 3D creată cu 3Dsmax, un software specializat. Am folosit această tehnică pentru fundaluri, clădiri și alte elemente statice. În cea de a doua etapă, am făcut grafică pe computer și am creat personajele – oameni, animale, mașini. Din cauza unor limitări tehnice, prima etapă nu permite includerea elementelor care se mișcă, așa că este nevoie de crearea acestora într-o etapă separată. Apoi, am suprapus toate aceste straturi, le-am combinat utilizând After Effects”, spune Zakharov

Această tehnică nu îi era străină lui Alexey Zakharov, artistul jucându-se cu animația foto mult înainte de acest proiect. De-a lungul timpului a colaborat cu artiști străini cunoscuți, printre care fotograful francez Julien Coquentin și pictorul german Michael Sowa. Îi puteti găsi proiectele aici și aici 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    extraordinar ! sa-ti vezi bunicii la cafieluta di dimineata si matusile la 5 o'clock, apai tat niamu' la perjili uscati di la remy si fumul di salon la poker-ului di pi'nserati, exceptional !
    • Like 0
  • Admirabil montaj!Felicitari!
    • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult