Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Acasă la Ioana Kirila: trei camere în loc de două

Ioana Kirila a fost balerină, economist, iar în ultimii ani a luat-o pe drumul designului de interior, proiectele sale purtând semnătura Manon Interiors. Astăzi suntem în vizită acasă la Ioana și la cei doi băieți ai ei: Bogdan, partenerul său de viață, și fiul lor. Povestea amenajării apartamentului de 70 mp o spune chiar ea, așa că vă lăsam în compania Ioanei.


“Doi ani au trecut de când mi-am propus să scriu acest articol. Între timp, viața a vrut să învăț niște lecții grele, dar în final am reușit, am terminat cel mai drag proiect, în care m-am implicat 100% – casa mea, a lui Bogdan și a piticului. Nopți nedormite, calcule, nervi… Le-am și uitat, căci a ieșit totul atât de cald, cursiv, atât de ”al nostru”, exact cum am visat amândoi, fără nici măcar să ne dăm seama, doar simțind în același mod și timp.

Povestea apartamentului o spun îndată. A pornit de la două camere, finisaje ”basic”, mobilă la fel, nimic spectaculos, mult spațiu irosit, nimic care să ne ”mângâie” când ne adunam acasă. Am schimbat compartimentarea, căci bebelușul creștea, devenind un băiețel cu muuulte lucruri care trebuiau depozitate, astfel că am gândit spațiul complet diferit de cum era inițial.

Am schimbat absolut tot, începând de la parchet și terminând cu amplasarea fiecărei zone din casă. Inițial, bucătăria și livingul erau open space, ceea ce nu mi-a plăcut din cauza mirosului de mâncare, așa încât am mutat bucătăria pe terasă și terasă în boxa. Mai exact, spațiul din continuarea terasei, care servea și ca loc de depozitare, l-am adus la nivelul fostei terase (acum bucătăria), și astfel nu a trebuit să fac compromisul de a renunța la terasă. Bucătăria am închis-o cu niște uși oscilobatante de doi metri înălțime, care dau transparență și creează senzația de spațiu.


În locul fostei bucătării, am pus o canapea minunată de la Divanissimi, conturand livingul, astfel rămânându-mi loc suficient să fac ce ne-am dorit cel mai mult, motivul principal pentru care am ales să trăim această aventură a renovatului: camera copilului pe locul fostului living. Deci am ajuns să facem din două camere, trei. Ușor nu a fost, dar totul s-a derulat destul de repede, reușind să terminăm într-o luna și jumătate toată renovarea, timp în care a trebuit să ne mutăm la prieteni.

Din punctul de vedere al costurilor, pot spune că am avut un buget mediu, am făcut compromisuri uneori pentru a economisi, am balansat între produse mai exclusiviste, cum este patul de la BoConcept, și produse accesibile cum sunt decorațiunile de la JYSK. Am încercat ca lucrurile cu adevărat importante pentru noi să fie cele mai bune, chiar dacă asta însemna și un preț mai mare. Parchetul, de exemplu, după multe căutări, l-am ales din lemn masiv, extraordinar de frumos, de cald, de natural. A costat mai mult ca orice altceva din casă, mult mai mult chiar, însă a meritat – o spun cu toată sinceritatea.


Destul am povestit, las și imaginile să vorbească, cred că spun o poveste frumoasă, imperfectă, umană, colorată, povestea noastră.” – Ioana Kirila (foto jos).

Iată și o listă cu o parte din piesele de mobilier și accesorii, în caz că vă întrebați de unde au fost cumpărate.

Camera copilului

Pat: Fleximo

Dulap: IKEA

Manere dulap: Zara Home

Cutii: The Home

Masa și scaune: IKEA

Living

Canapea: Divanissimi

Parchet: Carpet and More

Comoda TV: BoConcept

Masuta cafea: The Home

Dulap negru: The Home

Corp de iluminat: 7 Lampi

Bucatarie: IKEA

Dormitor

Pat: BoConcept

Scaun: The Home

Pled: coolwoolstudio

Corp de iluminat: IKEA

Fotografii:  Ioana Kirila

Articol preluat de pe designist.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Buna, articolul este interesant, dar ideea era mai mult spatiu de depozitare, în poze vad un dulap în camera copilului, dulapurile din bucătărie și cam atât.... Spatii de depozitare sa pierdut...
    • Like 0


Îți recomandăm

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult