Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Acasă la Ioana Kirila: trei camere în loc de două

Ioana Kirila a fost balerină, economist, iar în ultimii ani a luat-o pe drumul designului de interior, proiectele sale purtând semnătura Manon Interiors. Astăzi suntem în vizită acasă la Ioana și la cei doi băieți ai ei: Bogdan, partenerul său de viață, și fiul lor. Povestea amenajării apartamentului de 70 mp o spune chiar ea, așa că vă lăsam în compania Ioanei.


“Doi ani au trecut de când mi-am propus să scriu acest articol. Între timp, viața a vrut să învăț niște lecții grele, dar în final am reușit, am terminat cel mai drag proiect, în care m-am implicat 100% – casa mea, a lui Bogdan și a piticului. Nopți nedormite, calcule, nervi… Le-am și uitat, căci a ieșit totul atât de cald, cursiv, atât de ”al nostru”, exact cum am visat amândoi, fără nici măcar să ne dăm seama, doar simțind în același mod și timp.

Povestea apartamentului o spun îndată. A pornit de la două camere, finisaje ”basic”, mobilă la fel, nimic spectaculos, mult spațiu irosit, nimic care să ne ”mângâie” când ne adunam acasă. Am schimbat compartimentarea, căci bebelușul creștea, devenind un băiețel cu muuulte lucruri care trebuiau depozitate, astfel că am gândit spațiul complet diferit de cum era inițial.

Am schimbat absolut tot, începând de la parchet și terminând cu amplasarea fiecărei zone din casă. Inițial, bucătăria și livingul erau open space, ceea ce nu mi-a plăcut din cauza mirosului de mâncare, așa încât am mutat bucătăria pe terasă și terasă în boxa. Mai exact, spațiul din continuarea terasei, care servea și ca loc de depozitare, l-am adus la nivelul fostei terase (acum bucătăria), și astfel nu a trebuit să fac compromisul de a renunța la terasă. Bucătăria am închis-o cu niște uși oscilobatante de doi metri înălțime, care dau transparență și creează senzația de spațiu.


În locul fostei bucătării, am pus o canapea minunată de la Divanissimi, conturand livingul, astfel rămânându-mi loc suficient să fac ce ne-am dorit cel mai mult, motivul principal pentru care am ales să trăim această aventură a renovatului: camera copilului pe locul fostului living. Deci am ajuns să facem din două camere, trei. Ușor nu a fost, dar totul s-a derulat destul de repede, reușind să terminăm într-o luna și jumătate toată renovarea, timp în care a trebuit să ne mutăm la prieteni.

Din punctul de vedere al costurilor, pot spune că am avut un buget mediu, am făcut compromisuri uneori pentru a economisi, am balansat între produse mai exclusiviste, cum este patul de la BoConcept, și produse accesibile cum sunt decorațiunile de la JYSK. Am încercat ca lucrurile cu adevărat importante pentru noi să fie cele mai bune, chiar dacă asta însemna și un preț mai mare. Parchetul, de exemplu, după multe căutări, l-am ales din lemn masiv, extraordinar de frumos, de cald, de natural. A costat mai mult ca orice altceva din casă, mult mai mult chiar, însă a meritat – o spun cu toată sinceritatea.


Destul am povestit, las și imaginile să vorbească, cred că spun o poveste frumoasă, imperfectă, umană, colorată, povestea noastră.” – Ioana Kirila (foto jos).

Iată și o listă cu o parte din piesele de mobilier și accesorii, în caz că vă întrebați de unde au fost cumpărate.

Camera copilului

Pat: Fleximo

Dulap: IKEA

Manere dulap: Zara Home

Cutii: The Home

Masa și scaune: IKEA

Living

Canapea: Divanissimi

Parchet: Carpet and More

Comoda TV: BoConcept

Masuta cafea: The Home

Dulap negru: The Home

Corp de iluminat: 7 Lampi

Bucatarie: IKEA

Dormitor

Pat: BoConcept

Scaun: The Home

Pled: coolwoolstudio

Corp de iluminat: IKEA

Fotografii:  Ioana Kirila

Articol preluat de pe designist.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Buna, articolul este interesant, dar ideea era mai mult spatiu de depozitare, în poze vad un dulap în camera copilului, dulapurile din bucătărie și cam atât.... Spatii de depozitare sa pierdut...
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult