O să spuneți că a trăi în 150 mp e din cu totul altă ligă… Dar și o astfel de suprafață vine la pachet cu diverse constrângeri la capitolul design interior. Cine spune că nu ne putem inspira din rezolvările lor, pe ici, pe colo? Apartamentul de aproximativ 150 mp, desfășurați pe un etaj întreg, la ultimul nivel al unui nou bloc de locuințe din București, a fost amenajat de designerul Hamid Nikola Katrib, care mizează adeseori pe suprafețe continue, pe accente cromatice exotice, mult alb și pe rotunjimi ludice.
Să ai două fețe nu e neapărat ceva rău!
Dar doar dacă ești un dulap circular de MDF alb, lucios, care plusează în ceea ce privește utilitatea și joacă rol de separator între living, dining și bucătăria deschisă. Ne-au plăcut nișele “săpate” în el și de o parte, și de alta – mici spații de depozitare – dar superstarul este masa de dining care pare că se desprinde din el.
“Pentru discul – masă de dining, echipa mea a lucrat la mai multe propuneri de design. Ne-am dorit inițial ca discul să fie suspendat, fără piciorul de susținere. Având, însă, dimensiuni foarte mari, am decis că este nevoie de un suport, așa că am schițat trei modele distincte, iar în cele din urmă am optat pentru această variantă geometrică”, am aflat de la Hamid.
Masa din imagine este realizată din stejar, care își propune să încălzează un pic paleta cromatică și să o facă un pic mai prietenoasă. Și apropo de asta…
Cui îi e frică de alb?
Pentru că unora le place albul, iar altora poate să le pară aseptic și distant. Dar senzația asta depinde foarte mult de finisaje și de elementele pe care le adaugi pe acest fundal. De exemplu, Hamid a ales o pardoseală din rășină epoxidică, albă și lucioasă, care se continuă în întreaga zonă de zi și creează senzația de spațiu deschis și foarte aerisit. Plus că se curăță foarte ușor!
Iar în ceea ce privește elementele cu care împrietenești albul, de care îți spuneam mai sus, uite un exemplu: Hamid a creat o consolă galbenă, foarte geometrică și scenografică, pe care a așezat-o în living. Tabloul de desupra este semnat tot de el.
Ajungem acum și de partea cealaltă a peretelui cu dublă funcționalitate, în bucătărie. Albul pe alb se prelungește, dar asta și pentru că bucătăria nu se bucură de prea multă lumină naturală. Dacă ți se pare prea mult, poți încerca o porțiune placată cu o nuanță puternică – poate un galben energizant?
Cum faci să fie cosy?
Mai ales în dormitor, unde confortul e cuvântul de ordine mai mult decât în orice alt colț al casei. În dormitorul principal, Hamid a ales texturi dense și materiale moi, care te îmbie să le atingi. Ne-a plăcut tăblia din catifea a patului, care se urcă până în plafon și creează un cocon vizual. Dacă îți dorești, totuși, o variantă mai simplă și mai puțin scenografică, poți renunța la oglinda solară.
Apropo de coconul vizual: dressing-ul din dormitor, o altă creație unică HNK din MDF alb cu inserții de sidef și mânere de alamă, este o nouă compoziție scenografică independentă și autosuficientă . Nota 10 pentru unitate…
…și continuitate!
Așa cum s-a întâmplat în baia mare a locuinței, unde designerul și-a dorit să dea o replică mochetei cu reflexii sidefate din dormitor și să contureze același tablou cromatic. Așa că marmura cu nuanțe de gri din baie se cațără pe perete, la fel cum face și mozaicul turcoaz din zona dușului walk in , delimitând astfel cele două zone.
Fotografii: prin HNK
Articol preluat de pe Designist.ro
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.