Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Actrița Ana Ularu: „La ultima întoarcere în țară, primul pas afară din aeroport, am văzut o persoană publică scuipând pe jos”

Actrița Ana Ularu a spus la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că nu regretă când se întoarce în țară după luni de zile pe platourile de filmare de la Hollywood. Artista a povestit că la cea mai recentă întoarcere în țară a văzut la ieșirea din aeroport o persoană publică scuipând pe jos, ceea ce a făcut-o să izbucnească în râs.

„De regretat nu regret niciodată. Eu insist cu drag să rezist să trăiesc în țara mea, nu am plecat să cuceresc Hollywood-ul, mă întorc cu foarte mare drag, aici îmi este tot, dar la ultima întoarcere după 2 luni de izolare totală m-am întors și am văzut o persoană publică, primul pas afară din aeroport, o persoană publică scuipând pe jos. M-a bușit râsul”, a spus Ana Ularu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, care a avut-o ca invitată, alături de regizorul Radu Jude. 

„Mi se pare că identitatea oricărei națiuni se poate defini în raport cu alte națiuni și prin deschiderea față de alte națiuni, nu prin închiderea granițelor. Închiderea granițelor e de fapt o condamnare la noi seisme istorice. Asta se întamplă în perioade de tensiuni economice, dar lumea a evoluat și arta a călătorit prin deschiderea granițelor”, a afirmat Ana Ularu.

Întrebată dacă se simte mai româncă la București sau la Hollywood, Ana Ularu spune că se simte româncă „peste tot” și că nu are un complex de inferioritate din acest motiv.

„Nu ai de ce. Nu îți e un merit locul unde te-ai născut, e un dat. Sunt român, punct”, a adăugat actrița.

Actrița Ana Ularu, 32 de ani, a jucat alături de Tom Hanks în pelicula „Inferno", în „Serena", alături de Jennifer Lawrence și de Bradley Cooper.  De asemenea, a apărut în „Tinerețe fără bătrânețe", în regia lui Francis Ford Coppola, sau în „The Borgias", de Neil Jordan.  A debutat în teatru la vârsta de 15 ani, alături de Ştefan Iordache, pe scena Teatrului Mic. În spectacolul „Lolita”, regizat de Cătălina Buzoianu, a jucat rolul principal. Pe scena teatrului din Craiova a jucat în piesa „Măsură pentru măsură", în regia lui Silviu Purcărete.

Regizorul Radu Jude, 40 ani, este cunoscut pentru filmele sale şi în special după succesul obţinut cu „Aferim!". A lucrat ca asistent de regie pentru filme de lungmetraj și a regizat mai multe scurtmetraje.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, va putea fi urmărită duminică, începând cu ora 13:05. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult