Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Actrița Ana Ularu: „La ultima întoarcere în țară, primul pas afară din aeroport, am văzut o persoană publică scuipând pe jos”

Actrița Ana Ularu a spus la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că nu regretă când se întoarce în țară după luni de zile pe platourile de filmare de la Hollywood. Artista a povestit că la cea mai recentă întoarcere în țară a văzut la ieșirea din aeroport o persoană publică scuipând pe jos, ceea ce a făcut-o să izbucnească în râs.

„De regretat nu regret niciodată. Eu insist cu drag să rezist să trăiesc în țara mea, nu am plecat să cuceresc Hollywood-ul, mă întorc cu foarte mare drag, aici îmi este tot, dar la ultima întoarcere după 2 luni de izolare totală m-am întors și am văzut o persoană publică, primul pas afară din aeroport, o persoană publică scuipând pe jos. M-a bușit râsul”, a spus Ana Ularu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, care a avut-o ca invitată, alături de regizorul Radu Jude. 

„Mi se pare că identitatea oricărei națiuni se poate defini în raport cu alte națiuni și prin deschiderea față de alte națiuni, nu prin închiderea granițelor. Închiderea granițelor e de fapt o condamnare la noi seisme istorice. Asta se întamplă în perioade de tensiuni economice, dar lumea a evoluat și arta a călătorit prin deschiderea granițelor”, a afirmat Ana Ularu.

Întrebată dacă se simte mai româncă la București sau la Hollywood, Ana Ularu spune că se simte româncă „peste tot” și că nu are un complex de inferioritate din acest motiv.

„Nu ai de ce. Nu îți e un merit locul unde te-ai născut, e un dat. Sunt român, punct”, a adăugat actrița.

Actrița Ana Ularu, 32 de ani, a jucat alături de Tom Hanks în pelicula „Inferno", în „Serena", alături de Jennifer Lawrence și de Bradley Cooper.  De asemenea, a apărut în „Tinerețe fără bătrânețe", în regia lui Francis Ford Coppola, sau în „The Borgias", de Neil Jordan.  A debutat în teatru la vârsta de 15 ani, alături de Ştefan Iordache, pe scena Teatrului Mic. În spectacolul „Lolita”, regizat de Cătălina Buzoianu, a jucat rolul principal. Pe scena teatrului din Craiova a jucat în piesa „Măsură pentru măsură", în regia lui Silviu Purcărete.

Regizorul Radu Jude, 40 ani, este cunoscut pentru filmele sale şi în special după succesul obţinut cu „Aferim!". A lucrat ca asistent de regie pentru filme de lungmetraj și a regizat mai multe scurtmetraje.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, va putea fi urmărită duminică, începând cu ora 13:05. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult