Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Alegerile din 26 mai sunt și despre asta: priviți această statistică! România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene

România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene - 14,6%, scrie politico.eu într-o analiză dedicată votului expaților la alegerile europarlamentare. Urmează apoi Lituania (11,8%), Croația (10,7%), Portugalia (10,6%), Bulgaria (10,4%). La polul opus se află Franța, de unde doar 1% dintre cetățeni au plecat să locuiască în alte teritorii din blocul comunitar.

Potrivit sursei citate, 17,1 milioane de cetățeni europeni trăiesc în țări din UE. iar Germania și Marea Britanie îi găzduiesc pe 45% dintre aceștia.

Politico face o ierarhie a celor mai mari comunități de expați europeni în UE, care este dominat de românii din Italia - 1.190.091 la număr.

Foto: Politico.eu

A doua cea mai numeroasă comunitate de expați europeni este cea a polonezilor din Marea Britanie - 1.015.113. Comunitatea polonezilor din Germania, a treia din clasament, numără 758.380 de membri, iar cea a românilor din Spania, a patra, 673.593 de membri. . În Germania trăiesc 586.594 de români.

Alegerile europarlamentare au loc în perioada 23-26 mai pe tot cuprinsul Uniunii Europene. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu mi se pare atat de importanta statistica asta: daca romanii pot trai liber in ce judet romanesc vor, si europenii pot trai liber in ce stat european vor. Si e absolut normal ca oamenii sa se duca acolo unde le e mai bine.
    • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult