Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Alegerile din 26 mai sunt și despre asta: priviți această statistică! România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene

România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene - 14,6%, scrie politico.eu într-o analiză dedicată votului expaților la alegerile europarlamentare. Urmează apoi Lituania (11,8%), Croația (10,7%), Portugalia (10,6%), Bulgaria (10,4%). La polul opus se află Franța, de unde doar 1% dintre cetățeni au plecat să locuiască în alte teritorii din blocul comunitar.

Potrivit sursei citate, 17,1 milioane de cetățeni europeni trăiesc în țări din UE. iar Germania și Marea Britanie îi găzduiesc pe 45% dintre aceștia.

Politico face o ierarhie a celor mai mari comunități de expați europeni în UE, care este dominat de românii din Italia - 1.190.091 la număr.

Foto: Politico.eu

A doua cea mai numeroasă comunitate de expați europeni este cea a polonezilor din Marea Britanie - 1.015.113. Comunitatea polonezilor din Germania, a treia din clasament, numără 758.380 de membri, iar cea a românilor din Spania, a patra, 673.593 de membri. . În Germania trăiesc 586.594 de români.

Alegerile europarlamentare au loc în perioada 23-26 mai pe tot cuprinsul Uniunii Europene. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu mi se pare atat de importanta statistica asta: daca romanii pot trai liber in ce judet romanesc vor, si europenii pot trai liber in ce stat european vor. Si e absolut normal ca oamenii sa se duca acolo unde le e mai bine.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult