Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Alegerile din 26 mai sunt și despre asta: priviți această statistică! România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene

România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene - 14,6%, scrie politico.eu într-o analiză dedicată votului expaților la alegerile europarlamentare. Urmează apoi Lituania (11,8%), Croația (10,7%), Portugalia (10,6%), Bulgaria (10,4%). La polul opus se află Franța, de unde doar 1% dintre cetățeni au plecat să locuiască în alte teritorii din blocul comunitar.

Potrivit sursei citate, 17,1 milioane de cetățeni europeni trăiesc în țări din UE. iar Germania și Marea Britanie îi găzduiesc pe 45% dintre aceștia.

Politico face o ierarhie a celor mai mari comunități de expați europeni în UE, care este dominat de românii din Italia - 1.190.091 la număr.

Foto: Politico.eu

A doua cea mai numeroasă comunitate de expați europeni este cea a polonezilor din Marea Britanie - 1.015.113. Comunitatea polonezilor din Germania, a treia din clasament, numără 758.380 de membri, iar cea a românilor din Spania, a patra, 673.593 de membri. . În Germania trăiesc 586.594 de români.

Alegerile europarlamentare au loc în perioada 23-26 mai pe tot cuprinsul Uniunii Europene. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu mi se pare atat de importanta statistica asta: daca romanii pot trai liber in ce judet romanesc vor, si europenii pot trai liber in ce stat european vor. Si e absolut normal ca oamenii sa se duca acolo unde le e mai bine.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult