Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Alegerile din 26 mai sunt și despre asta: priviți această statistică! România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene

România este țara UE cu cel mai mare procent de cetățeni care trăiesc în alte state europene - 14,6%, scrie politico.eu într-o analiză dedicată votului expaților la alegerile europarlamentare. Urmează apoi Lituania (11,8%), Croația (10,7%), Portugalia (10,6%), Bulgaria (10,4%). La polul opus se află Franța, de unde doar 1% dintre cetățeni au plecat să locuiască în alte teritorii din blocul comunitar.

Potrivit sursei citate, 17,1 milioane de cetățeni europeni trăiesc în țări din UE. iar Germania și Marea Britanie îi găzduiesc pe 45% dintre aceștia.

Politico face o ierarhie a celor mai mari comunități de expați europeni în UE, care este dominat de românii din Italia - 1.190.091 la număr.

Foto: Politico.eu

A doua cea mai numeroasă comunitate de expați europeni este cea a polonezilor din Marea Britanie - 1.015.113. Comunitatea polonezilor din Germania, a treia din clasament, numără 758.380 de membri, iar cea a românilor din Spania, a patra, 673.593 de membri. . În Germania trăiesc 586.594 de români.

Alegerile europarlamentare au loc în perioada 23-26 mai pe tot cuprinsul Uniunii Europene. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu mi se pare atat de importanta statistica asta: daca romanii pot trai liber in ce judet romanesc vor, si europenii pot trai liber in ce stat european vor. Si e absolut normal ca oamenii sa se duca acolo unde le e mai bine.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult