Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Alexandru Rafila a refuzat oferta lui Victor Ponta de a candida la Primăria Capitalei: „Expertiza mea este mai degrabă utilă în zona sănătății publice”

Alexandru Rafila - Foto Inquam Photos / Ilona Andrei

Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a confirmat la Digi24 că a primit o ofertă de a candida la Primăria Capitalei din partea partidului lui Victor Ponta, Pro România.

Acesta a spus că a primit propunerea lui Ponta înainte de a pleca în vacanță și și-a luat un timp de gândire înainte de a răspunde.

„Vă dați seama, că asta e o propunere pe care trebuie să o digeri, nu poți să răspunzi nici da, nici nu. Eu m-am întors în urmă cu două zile în țară și i-am comunicat că declin această propunere, deci nu candidez la Primăria Capitalei. 

Iar unul dintre motivele foarte serioase este că ne aflăm într-o perioadă dificilă și cred că în acest moment expertiza mea este mai degrabă utilă în zona sănătății publice decât în administrația locală”, a declarat Alexandru Rafila.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un raspuns de bun simt din partea doctorului Rafila.... Un raspuns de profesionist care nu vrea sa renunte la meseria lui doar ca sa faca jocul mascariciului Victor Ponta, care vrea sa se serveasca de oricine este o persoana publica (deci cunoscuta....) si are ceva atu-uri pentru a-si consolida sie insusi pozitia in politica.
  • Like 0
 • Ponta l-ar pune si pe clovnul Siminica primar daca asta i-ar aduce mai multe voturi. Cam asta este strategia lui in politica , numere de contorsionism si clovnerie ca sa atraga cretinii . Din punctul meu de vedere , cat de lipsit de principii ar fi , este o varianta mul mai putin nociva decat gasca de imbecili si hoti care constituie PSD in momentul de fata.
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Va fi "nociva". La fel. Tot psd se cheama. Ati uitat epoca ponta?
   • Like 0
 • Mi se pare o alegere de bun simt. Jigodia ar fi vrut sa se impauneze cu un adevarat specialist si educat. Nu-i de nasl lui. Nu mai este oprescu, va gasi un "medic" de teapa lui mitraliera, numai ca nu va avea succes. Si stie nemernicul asta.
  • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Dan check icon
   Foarte bine spus D-le Mircea Zugravu ,, Asa este ,In politica avem nevoie de oameni Inteligenti ,ori Oamnii inteligenti ,nu vor sa faca politica ! Cazul oprescu , este cel mai semnificativ, exemplu Ca medic bun chirurg ,nu-i vor lipsi nici banii dar nici ,reputatia ! Decat un Primar prost mai bine ,,un Mare specialist in Medicina ! Dar pontacul gandeste doar ,,pana la varful papucului ! El vrea ,,faima ,bani multi diplome de doctorat , si pana la uirma sa sfarseasca langa dreacnea !!!
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult