Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Alteța Sa Simona, în finală cu Alt Tenis

Simona Halep Wimbledon

După înfrângerea netă în fața tinerei Anisimova în sferturile Roland Garros, spuneam că „Pe Simona a învins-o alt tenis” și că trebuie să-și pună și ea la îndemână un alt tenis. 

A făcut-o, peste toate așteptările, împotriva Svitolinei: 7(șapte) scurte câștigătoare!(premieră absolută pentru Simona), 3(trei) contrascurte imparabile! (altă premieră!), nenumărate lovituri direct câștigătoare, mai multe decât dublu față de ucraineancă, serviciu sigur și apăsat.

După 43 de ani, am trăit să văd din nou România în finala Wimbledonului, cel mai mare turneu de tenis din lume!

Ps. Darren Cahill a fost alături de Simona și va fi și în finala de sâmbătă!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doriti un comment emotional patriot sau unul de tennis profesionist.....? ( + ) Personal nu inteleg un lucru : de ce romanii isi insusesc succese cauze sau infrangeri in masa cand tennisul este un sport mai mult individual ?
  • Like 1
 • Merită să trăiască omul, să vadă ce nu ar fi gândit! Cum toți colegii mei sunt din Anglia și toți cu ochii pe Wimbeldon, pe Simona aș pupa-o, dacă aș întălni-o!
  • Like 0
 • Frumos titlu al articolului ! Scrisul scurt , la obiect !
  • Like 2
 • Felicitari pentru Simona pentru parcursul de pana acum de la Wimbledon si ma bucur ca a ajuns in finala la fel cum ma bucur ca va juca cu Serena pentru ca astfel va avea ocazia sa demonstreze ca este o jucatoarea completa si poate sa joace la fel de bine si pe iarba cum o face pe zgura. Serena in ciuda palmaresului ei si numelui mare pe care il are in tenisul feminin este o jucatoarea la final de cariera si este o jucatoarea accesibila Simonei cu conditia ca Simona sa joace la fel de cerebral si combinativ cum a facut-o si pana acum si sa o plimbe pe tot terenul nu cum a facut B. Strýcová azi in semifinala care a jucat mult prea defensiv pentru a avea vreo sansa. Trebuie sa isi pastrezi luciditatea si calmul si sa joace combinativ. Punctele forte ale Serenei sunt forta loviturilor si experienta jocului dar are un punct slab si anume conditia fizica si daca o sa o alerge putin pe teren o sa constate ca va pufai ca o locomotiva cu aburi si atunci nu va mai avea nici aceiasi precizie a loviturilor si nici aceeasi forta . Succes Simona !
  • Like 4
 • Foarte bun jocul Simonei!
  Simona de astăzi,dacă joacă și sâmbătă în finală cu Serena același joc cu aceeași atitudine de joc dominant,câștigă sigur turneul!
  Succes micuței noastre în FINALĂ!
  • Like 0
 • La modul evident, Simona joaca un tenis la acest Wimbledon asa cum ne-am fi dorit emotional cu totii de acum 3-4 ani. Acuma, Simona, este printre cei mari indiferent de cum castiga sau pierde. M-as bucura ca Simona sa castige Wimbledon-ul acesta pentru ca nu e doar tenis aici... este o viata, un destin, ca o civilizatie greaca ce strapunge si impinge spre soare pe altii! e ca o planta ce de la nivel de samanta s-a luptat pentru dreptul ei de fotosinteza. Nu tenisul ei este cel ce ne farmeca, viata si straduinta ei este un model, o aspiratie. A pus un stop la fileu ea fiind la 75 cm interior de linia de fund.... cu o siguranta dar si cu speranta.... imbatabil!
  • Like 6
 • Roxana B check icon
  Darin Cahill a stiut el de ce vine la Wimbledon.
  Se pare ca si numai prezentza lui ii ridica moralul.
  M-ar bucura extrem daca Simona ar cistiga Wimbledon.
  Cu conditia sa nu mai piarda in tururi la urmatorul
  • Like 2
  • @ Roxana B
   Nu mai contează !
   A demonstrat, în fine !, că este o mare campioană și e ca vinul bun, pe măsură ce trece vremea ea devine mai bună ca jucătoare. A avut Cahill vreun rol ? ARE !!!
   Colaborarea cu el a fost cea mai bună decizie a carierei ei, EVER !
   • Like 7
  • @ Romulus Roman
   Roxana B check icon
   Serena e si mai buna daca folosim vechimea vinului pe post de referintza.
   Sa nu mai vorbim de Federer care tocmai s-a calificat in finala.
   El si Nadal, 2 vinuri bune, diferentza de 5 ani ca vechime....si iata...a cistifat al mai vechi...
   Am vazut citeva highlights-uri din semifinalele feminie si concluzia mea e ca Simona tre s-o alerge pe Serena si sa n-o lase sa vina la fileu.
   Altfel, evident ca imi doresc ca Simona sa cistige.
   Vedem miine.
   • Like 0
  • @ Roxana B
   Comentariul tău demonstrează ce înseamnă când știi să citești dar nu înțelegi ce citești sau te încăpățânezi să interpretezi ceea ce citești fără să aibă legătură cu mesajul din ceea ce citești.
   By the way: Serena Williams a pierdut fără drept de apel în fata Simonei de unde se vede treaba că și zeii au căderile lor.
   • Like 0
 • Am vaga impresie ca leoaica noastra s-a saturat de noi hienele (publicul românesc) care stim sa ne frecam de pielea leului doborat sau mort (invins in sport) doar sa imprumutam mirosul lui si sa zicem : uite e ca noi un nimeni pierde. Si si-a zis NU ! Sunt zeiță ! Numele meu va ramane scris in piatra!
  • Like 0
 • Simona a jucat dumnezeieste.multumesc.
  • Like 1
 • Greseala in forma continua, de a folosi dativul pentru nume de familie. Chiar nu va deranjeaza cand ii auziti pe cei de la digi facind aceasta greseala? Ati uitat gramatica de baza, cum ii invatati pe copii sa vorbeasca corect limba romana? Jurnalismul romanesc este in cadere libera.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult