Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Alteța Sa Simona, în finală cu Alt Tenis

Simona Halep Wimbledon

După înfrângerea netă în fața tinerei Anisimova în sferturile Roland Garros, spuneam că „Pe Simona a învins-o alt tenis” și că trebuie să-și pună și ea la îndemână un alt tenis. 

A făcut-o, peste toate așteptările, împotriva Svitolinei: 7(șapte) scurte câștigătoare!(premieră absolută pentru Simona), 3(trei) contrascurte imparabile! (altă premieră!), nenumărate lovituri direct câștigătoare, mai multe decât dublu față de ucraineancă, serviciu sigur și apăsat.

După 43 de ani, am trăit să văd din nou România în finala Wimbledonului, cel mai mare turneu de tenis din lume!

Ps. Darren Cahill a fost alături de Simona și va fi și în finala de sâmbătă!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doriti un comment emotional patriot sau unul de tennis profesionist.....? ( + ) Personal nu inteleg un lucru : de ce romanii isi insusesc succese cauze sau infrangeri in masa cand tennisul este un sport mai mult individual ?
  • Like 1
 • Merită să trăiască omul, să vadă ce nu ar fi gândit! Cum toți colegii mei sunt din Anglia și toți cu ochii pe Wimbeldon, pe Simona aș pupa-o, dacă aș întălni-o!
  • Like 0
 • Frumos titlu al articolului ! Scrisul scurt , la obiect !
  • Like 2
 • Felicitari pentru Simona pentru parcursul de pana acum de la Wimbledon si ma bucur ca a ajuns in finala la fel cum ma bucur ca va juca cu Serena pentru ca astfel va avea ocazia sa demonstreze ca este o jucatoarea completa si poate sa joace la fel de bine si pe iarba cum o face pe zgura. Serena in ciuda palmaresului ei si numelui mare pe care il are in tenisul feminin este o jucatoarea la final de cariera si este o jucatoarea accesibila Simonei cu conditia ca Simona sa joace la fel de cerebral si combinativ cum a facut-o si pana acum si sa o plimbe pe tot terenul nu cum a facut B. Strýcová azi in semifinala care a jucat mult prea defensiv pentru a avea vreo sansa. Trebuie sa isi pastrezi luciditatea si calmul si sa joace combinativ. Punctele forte ale Serenei sunt forta loviturilor si experienta jocului dar are un punct slab si anume conditia fizica si daca o sa o alerge putin pe teren o sa constate ca va pufai ca o locomotiva cu aburi si atunci nu va mai avea nici aceiasi precizie a loviturilor si nici aceeasi forta . Succes Simona !
  • Like 4
 • Foarte bun jocul Simonei!
  Simona de astăzi,dacă joacă și sâmbătă în finală cu Serena același joc cu aceeași atitudine de joc dominant,câștigă sigur turneul!
  Succes micuței noastre în FINALĂ!
  • Like 0
 • La modul evident, Simona joaca un tenis la acest Wimbledon asa cum ne-am fi dorit emotional cu totii de acum 3-4 ani. Acuma, Simona, este printre cei mari indiferent de cum castiga sau pierde. M-as bucura ca Simona sa castige Wimbledon-ul acesta pentru ca nu e doar tenis aici... este o viata, un destin, ca o civilizatie greaca ce strapunge si impinge spre soare pe altii! e ca o planta ce de la nivel de samanta s-a luptat pentru dreptul ei de fotosinteza. Nu tenisul ei este cel ce ne farmeca, viata si straduinta ei este un model, o aspiratie. A pus un stop la fileu ea fiind la 75 cm interior de linia de fund.... cu o siguranta dar si cu speranta.... imbatabil!
  • Like 6
 • Roxana B check icon
  Darin Cahill a stiut el de ce vine la Wimbledon.
  Se pare ca si numai prezentza lui ii ridica moralul.
  M-ar bucura extrem daca Simona ar cistiga Wimbledon.
  Cu conditia sa nu mai piarda in tururi la urmatorul
  • Like 2
  • @ Roxana B
   Nu mai contează !
   A demonstrat, în fine !, că este o mare campioană și e ca vinul bun, pe măsură ce trece vremea ea devine mai bună ca jucătoare. A avut Cahill vreun rol ? ARE !!!
   Colaborarea cu el a fost cea mai bună decizie a carierei ei, EVER !
   • Like 7
  • @ Romulus Roman
   Roxana B check icon
   Serena e si mai buna daca folosim vechimea vinului pe post de referintza.
   Sa nu mai vorbim de Federer care tocmai s-a calificat in finala.
   El si Nadal, 2 vinuri bune, diferentza de 5 ani ca vechime....si iata...a cistifat al mai vechi...
   Am vazut citeva highlights-uri din semifinalele feminie si concluzia mea e ca Simona tre s-o alerge pe Serena si sa n-o lase sa vina la fileu.
   Altfel, evident ca imi doresc ca Simona sa cistige.
   Vedem miine.
   • Like 0
  • @ Roxana B
   Comentariul tău demonstrează ce înseamnă când știi să citești dar nu înțelegi ce citești sau te încăpățânezi să interpretezi ceea ce citești fără să aibă legătură cu mesajul din ceea ce citești.
   By the way: Serena Williams a pierdut fără drept de apel în fata Simonei de unde se vede treaba că și zeii au căderile lor.
   • Like 0
 • Am vaga impresie ca leoaica noastra s-a saturat de noi hienele (publicul românesc) care stim sa ne frecam de pielea leului doborat sau mort (invins in sport) doar sa imprumutam mirosul lui si sa zicem : uite e ca noi un nimeni pierde. Si si-a zis NU ! Sunt zeiță ! Numele meu va ramane scris in piatra!
  • Like 0
 • Simona a jucat dumnezeieste.multumesc.
  • Like 1
 • Greseala in forma continua, de a folosi dativul pentru nume de familie. Chiar nu va deranjeaza cand ii auziti pe cei de la digi facind aceasta greseala? Ati uitat gramatica de baza, cum ii invatati pe copii sa vorbeasca corect limba romana? Jurnalismul romanesc este in cadere libera.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult