Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Am înghețat când l-am auzit pe prim ministrul Belgiei când a spus: „Ceea ce ne așteptam să se întâmple s-a întâmplat”. Corespondență din Belgia

Atentate Belgia

Charles Michel, actualul prim ministru al Belgiei a declarat acum câteva minute: „Ceea ce ne așteptam să se întâmple s-a întâmplat: violență oarbă și lașă”. Acesta și-a anulat vizita pe care trebuia să o întreprindă în China. Se pare că haosul din stradă nu se compară cu haosul și panica în care au intrat politicienii, care fac declarații halucinante. Ceea ce declară acest om este că se așteptau să se întâmple astfel de lucruri. Întrebarea care este acum pe toate buzele este: dacă se așteptau, ce au făcut serviciile secrete?! Are Belgia servicii secrete sau ce anume a mers rău?

Atentatele au fost gândite în așa fel încât să provoace cât mai multe victime și cât mai multă panică. Ultimul atac terorist de pe teritoriul Belgiei a avut loc în anul 1979 când teroriștii palestinieni au aruncat grenade în aeroportul din Bruxelles. Acum însă, ISIS, care a revendicat atentatele de astăzi, a vrut să creeze panică în toată Europa, arătând cât suntem de vulnerabili. Nu vom putea niciodată să oprim astfel de lovituri, pentru simplu fapt că atentatorii sunt deja aici, unii chiar de generații, nevorbind neapărat de un val de atentatori infiltrați printre refugiați.

Granița dintre Belgia și Franța a fost închisă și toate mașinile sunt controlate. De asemenea, perimentrul din jurul centralei nucleare din raza orașului Antwerpen a fost închis și este păzit de soldați.

Află mai mult:

Dacă e marți, e Belgia. Dacă e miercuri, e România?

Bilanțul actualizat al victimelor

Cristian Tudor Popescu: Bomba umană din Europa explodează în serie

Corespondență din Bruxelles: Serviciile secrete au eșuat, soldații sunt niște păpuși înarmate, belgienii „still pissing”

Un pachet suspect a fost găsit la intrarea în închisoarea unde este ținut Salah Abdeslam, în Brugge. Informația a apărut pe pagina de Twitter a poliției din Brugge. Întrebarea care se pune acum prin media belgiană, este dacă aceste atentate au fost plănuite înainte de arestarea lui Abdeslam sau sunt gândite ca o răzbunare pentru aceasta.

Turnul Eiffel o să fie decorat în această seară în culorile drapelului Belgiei. Ca de fiecare dată, în astfel de cazuri, empatia este un sentiment omniprezent, dar cât ne mai folosește oare într-o lume cuprinsă de panică și frică?

În toată Belgia, școlile au fost închise și copiii nu au voie să fie luați acasă. Măsura a fost luată pentru a ține oamenii departe de străzi și de trafic. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case și să folosească cât mai puțin cu putință telefoanele mobile. De asemenea Universitatea Liberă din Bruxelles, campusul Etterbeek, a fost evacuată, în urma unei posibile amenințări teroriste. La Comisia Europeană, cele 28 de steaguri sunt coborâte în bernă în semn de solidaritate.

Rețelele de telefonie mobilă sunt solicitate la maximum, e greu să suni pe cineva în aceste momente...

Imagini care surprind atacul terorist din aeroportul Zaventem din Bruxelles:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gogu Nea Gogu Nea check icon
  Rămâne un mister pentru mine cum de occidentul care are potențial militar deosebit nu rezolvă problema Isis într-un mod radical și rapid până când costurile, acestei atitudini mai degrabă contemplativa, vor fi infinit mai mari...
  • Like 0
 • Păi normal că știau , știau de acum patru zile și ce au putut face ? Vă spun eu nimic , nu știau in ce loc s-au cine o va detona , au știut doar că un nou atentat se va intâmpla curând , Acești kamikaze trimiși din siria infiltrați printre refugiați nu se vor opri aici și noi "Romanii" trebuie în momente ca ăsta să fim solidari Belgiei .
  • Like 0
 • Bomba nucleara sunt acesti refugiati... ce sa mai vorbim... de asta au si venit in val atat de mare asa dintr o data..... primul terorist number one este MERKEL... sigur sa convertit la ISLAM in secret. Degeaba nu ia chemat. Dar noi suntem prea mici ca sa intelegem adevarul, doar ne putem da cu parerea
  • Like 0
 • Sa inteleg ca voi inca credeti in teroristi sinucigasi.Mortul e de vina tot timpul.
  • Like 0
 • Principalii responsabili pentru toate ororile acestea sunt AUTORITATILE EUROPENE ! Politica lor (externa si interna) au cauzat acest haos. Din pacate plebeea musca prea usor momeala si cade in capcana rasismului astfel ingosind randurile adeptilor Hitlerului modern - D.Thrump si altii de teapa lui care nu vor face decat sa provoace mai mult sange, mai multe conflicte, mai multa ura etc.
  • Like 0
  • @ Andrei Botnaru
   Cand unul iti omoara familia si tu te superi se cheama rasism? Ce ar trebui sa facem, sa-i pupam, eventual sa dam o lege sa se imbrace toate femeile in hijab sa nu-i insultam pe musulmani? Rasismul e la ei, ei sunt adeptii Hitlerului modern din moment ce toti musulmanii ar dori sa-i extermine pe evrei.
   • Like 0
 • Intrebare: Doamna de FIER a Germaniei este satisfacuta acum
  • Like 0
 • "Notre pays et nos concitoyens ont été frappés par deux attentats aveugles, violents et lâches." Asta a spus Charles Michel, ministrul Belgiei.
  • Like 0
  • @ Claudia Olteanu
   Există înregistrarea video a declarației lui. Te rog să o cauți ...
   • Like 0
  • @ Chihaia Dumitru
   Uite aici: http://www.lesoir.be/1158589/article/actualite/regions/bruxelles/2016-03-22/double-attentat-bruxelles-charles-michel-appelle-au-calme-et-solidarite
   Unde spune ce ai zis? Si de ce ma cenzurezi?
   Daca ai alta inregistrare, pune-o!
   • Like 0
  • @ Chihaia Dumitru
   da, am ascultat-o fix inainte sa citesc articolul.
   http://www.lesoir.be/1158589/article/actualite/regions/bruxelles/2016-03-22/double-attentat-bruxelles-charles-michel-appelle-au-calme-et-solidarite
   • Like 0
  • @ Claudia Olteanu
   https://www.washingtonpost.com/world/europe/belgian-prime-minister-charles-michel-says-what-we-feared-has-happened-we-were-hit-by-blind-attacks/2016/03/22/6f25a3b6-f01b-11e5-a2a3-d4e9697917d1_story.html
   • Like 0
  • @ Chihaia Dumitru
   E doar un link dintr-un ziar american. Tu ziceai de o inregistrare video. Eu i-am ascultat declaratia in direct la radio si am citit si toata presa belgiana (francofona si flamanda). Nu a zis niciodata ca "ceea ce ne asteptam sa se intample s-a intamplat". Dar vorba aceea, nu lasa adevarul sa strice un bun articol.
   • Like 2
  • @ Victor Olteanu
   http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160322_02196856#as-bottom Uite, încă un link. Caută pe la ora 11:44
   • Like 0
  • @ Chihaia Dumitru
   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=702911459850364&id=407570359384477 Încă un link, cu video... Sper că am dovedit ca nu am vorbit aiurea. Aștept scuze publice, nu pentru că am eu nasul de ceară ci pentru că așa e omenește. Dacă greșeam, îmi ceream eu scuze!
   • Like 1
  • @ Chihaia Dumitru
   Linkul pot sa-l accesez, mesajul video nu pot sa-l vad. Daca reusesc si e cum ai zis, imi cer scuze, bineinteles. Dar tu poti sa-mi ceri scuze pentru ca nu mi-ai postat niste mesaje? Am probe de print screen. In plus, nu pot sa nu remarc ca totusi ti-a luat ceva timp pana sa dai o sursa. In mod normal, cand fac niste afirmatii si cineva zice sa le probez, o fac imediat. Culmea, nu iti contest parerile din articol, ci ma deranjeaza cand cineva preia inexactitati. Poate daca nu mi se cenzurau niste postari, nu ma ambalam.
   • Like 0
  • @ Victor Olteanu
   Mi-a luat timp pentru că am avut destul de mult de scris. Apoi, lucrez și la noul site al Știrilor din Belgia și mai am și un job de unde mănânc...ca să nu mai zic cât timp îmi fură Facebook, pentru că da, dacă nu ești și acolo, ești mâncat. încerc să văd de ce nu merge link-ul, dar revin, pentru că ce e ciudat, presa a trecut ușor peste declarația asta a premierului.
   • Like 0
  • @ Victor Olteanu
   Copiază link-ul de mai sus și încearcă în alt browser. Dacă nu copiază acest link și deschide-l și ai să vezi pe ce pagină de facebook îl găsești, ora și ziua când a fost postat, poate îl găsești așa. http://prntscr.com/aja1kk Oricum, e cred prima propoziție din primul discurs al premierului de după atentat.
   • Like 0
 • asa este, este pacat ca terorismul a patruns pana in inima Europei dar si europenii si mai ales Germania si-au facut-o cu mana lor..... ceea ce nu au reusit musulmanii timp de mii de ani a reusit Merkel intr-un singur an.......... si va spun cu parere de rau ca este abia inceputul sfarsitului Europei asa cum o stiam cu totii.... musulmanii nu au venit sa se integreze in tarile unde sunt refugiati.....ei au venit sa schimbe europa dupa obiceiurile lor si deja se vede cum construiesc lacasuri de cult musulmane, cum reusesc sa scoata carnea de porc din meniurile restaurantelor si pana la urma o sa puna si valul pe capul femeilor ca sa nu fie jigniti barbatii musulmani si sa nu fie pericol de viol.......... triste vremuri!!!
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult