Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ambasadorul SUA, după întâlnirea de la Ministerul Justiției: L-am asigurat pe ministrul Justiţiei de sprijin pentru întărirea statului de drept. Kovesi: Ministrul Justiției nu mi-a cerut demisia

Ambasadorul SUA Hans Klemm a mers luni la Ministerul Justiției pentru a avea o discuție cu ministrul Tudorel Toader despre cooperarea bilaterală în domeniul justiției, inclusiv despre lupta anticorupție. Vizita vine în contextul în care, ministrul Justiţiei a anunțat că miercuri va anunța rezultatele evaluării procurorului general al României, Augustin Lazăr, și procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Am venit să mă prezint noului ministru al Justiției. Am avut o discuţie foarte bună despre istoria cooperării între Statele Unite şi România şi l-am asigurat pe ministrul Justiţiei de interesul continuu, al meu şi al ţării mele, în a-i susţine eforturile de a întări statul de drept în România şi de a lupta împotriva corupţiei”, a spus ambasadorul Hans Klemm, la ieșirea de la întâlnirea cu ministrul Toader. 

Întrebat dacă este de părere că procurorul șef sl DNA, Laura Codruța Kovesi, ar trebui să demisioneze după decizia CCR - care a stabilit că există un conflict juridic între DNA și Guvern -, ambasadorul SUA Hans Klemm a precizat că acest subiect nu a fost pe agenda discuțiilor de luni. 

Tudorel Toader a declarat luni dimineața că urmează să se întâlnească cu ambasadorul SUA în România și apoi va pleca la Bruxelles, motiv pentru care anunțul concluziilor evaluării procurorului general al României, Augustin Lazăr, și a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi va fi făcut abia miercuri.

Kovesi: Ministrul Justiției nu mi-a cerut demisia

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni după o întrevedere cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, că ministrul nu i-a cerut demisia și că nu intenționează să își dea demisia.

„ Nu mi-a cerut demisia (...) nu intenționez să-mi dau demisia, nu am de ce să-mi dau demisia. DNA și-a făcut treaba. A fost o discuție despre care nu doresc să dau multe detalii. Veți afla după ce se termină această etapă”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Întrebată dacă a acționat corect în ceea ce privește parcursul anchetei OUG 13, șefa DNA a răspuns: „Întotdeauna am acționat corect”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Putin stiu ca la interogarea (obisnuita inainte de numire al unui ambasador,trebuie sa primeasca majoritattea relativa ) in Senatul USA-ei ambasodorului i s-a pus in vedere apararea deosebita a Codrutei Kovesi.Fostul vicepresedinte Biden a numit-o pe nume ca o chezasie a lupotei impotriva coruptiei (materialul se gaseste sper in arhiva )...
  Eu inca nu am auzit pe nimeni cu acest status.
  Numitul cel mai important partener strategic vrea sa aiba in jurul Deveselu si Kogalniceanu curat.Nu stiu sa formulez motivele concrete dar intentia imi place dupa cum nu-mi place interventia fatisa al unui oricare stat fie si foarte important si prieten in problemele interne ale aliatului.Ambasadorul a mai facut o data asa pe salile parlamentului roman protejand pe Zgonea..fara succes.
  De data asta ( cu toate ca nu sunt adeptul acestor interventii) ii doresc succes.
  On sera on vera ...vom vedea.
  • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult