Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

America suferă. Rata inflației este la cel mai ridicat nivel din ultimii 39 de ani

Inflația din Statele Unite a atins o cifră greu de crezut la începutul anului, în luna noiembrie 2021 înregistrând 6,8%.

Nivelul actual al ratei inflației este cel mai ridicat din ultimii 39 de ani. Acesta nu a mai fost atins din 1982

Inflația înregistrată în luna noiembrie, în Statele Unite, erodează puternic veniturile muncitorilor americani. Sunt afectate și creșterile salariale din ultimele luni. Aceasta este o veste proastă pentru președintele Biden. Cota de popularitate a președintelui american scade pe măsură ce prețurile de consum cresc. Casa Albă a dat vina pentru majorarea prețurilor, pe blocajele din rețelele de aprovizionare și pe perturbări ale economiei induse de pandemie. În același timp, republicanii consideră că agenda masivă de cheltuieli a președintelui Joe Biden este cauza principală a creșterii ratei inflației.


Joe Biden a încercat să minimizeze rata inflației din noiembrie, afirmând că datele publicate nu reflectă scăderea prețurilor la gaze

Joe Biden a subliniat că este necesar ca planul său de cheltuieli sociale și de climă, în valoare de 1,7 trilioane de dolari, să continue.

„Scăderea prețurilor la energie nu au fost incluse în raportul asupra inflației”. Rata inflației nu reflectă realitatea și scăderile de preț la energie sau de pe piața auto”, a afirmat Joe Biden într-un comunicat.

Casa Albă susține că inflația este „tranzitorie”, în viitorul apropiat urmând să înregistreze o scădere.

Mitch Mc Connell, liderul partidului Republican din Senatul american a adus critici dure politicilor economice promovate de către administrația democrată.

Acesta a declarat pe Twitter: „Inflația de 6,8% este cea mai rea din ultimii 40 de ani. Este de neconceput ca democrații din Senat să încerce să răspundă la acest raport asupra inflației promovând un alt pachet masiv de cheltuieli socialiste în câteva zile.”


Inflație SUA 2021:

În Statele Unite, unde costurile cu energia au crescut cu 30% și inflația are cea mai mare rată anuală din 1982 și până în prezent, specialiștii cred că primele reglaje se vor produce după rezolvarea problemelor din lanțurile de aprovizionare.

Acest articol a fost publicat pe Project-E.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Exact cum a previzionat Serghei Lazarov omologul rus de externe....probabil din experienta.
    • Like 0


Îți recomandăm