Dacian Cioloș, fost premier al României, a anunțat astăzi, la Cluj, că partidul cu care va candida în alegerile următoare se numește PLUS și a fost înregistrat la Tribunal, în urma unei solicitări făcute de mai mulți simpatizanți.
PLUS înseamnă, potrivit lui Dacian Cioloș, Partidul Libertății, Unității și Solidarității.
Mișcarea România Împreună (MRÎ) devine, astfel, PLUS, printr-un artificiu la care Dacian Cioloș a apelat pentru a-și înregistra partidul la Tribunal. Fostul premier a explicat că a fost nevoit să recurgă la planul B, după ce cererea de înregistrare a MRÎ la Tribunal trena de 8 luni în instanță și alegerile bat la ușă.
„Vă invit să vă înscrieți în acest partid. Acesta este partidul cu care vom schimba România în bine. Începem!” a spus Dacian Cioloș.
El a precizat că mâine va cere „retragerea de la Tribunal a dosarului pentru înregistrarea Partidului România Împreună” și că toți fondatorii noii mișcări politice vor semna adeziunile pentru noul partid PLUS.
Platforma online a partidului este ro.plus
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Sper sa fie o alternativa la clasa asta politica actuala, mizerabila.
Este o alternativa la a vota impotriva PSD ! Nu mai este necesar sa ne ducem la vot doar pentru a impiedica PSD-ul sa ajunga iar si iar la putere, dind astfel puterea oricui, numai PSD-ului nu ! Acum ne putem duce la vot - cei care am votat si am fi votat oricum impotriva PSD - sa votam PENTRU cineva, pentru ceva ! Electoratul captiv PNL va vota PNL, ceilalti vor vota USR sau PLUS.
USR si PLUS NU iau din electoratul PNL, ci directioneaza nehotaritii educati spre o alternativa , sper, onesta, asa cum PNL-ul nu s-a putut infatisa pina acum.
Cei care votau cu PNL doar din lipsa unei alternative oneste, nu pot fi considerati ca votanti PNL, ci doar anti PSD. Acestora din urma li se adreseaza USR si PLUS.
Am si o banuiala : cred ca electoratul exclusiv anti PSD este mai numeros decit electoratul captiv PNL. ( iar asta este doar vina PNL! ). Vom vedea.
Si mai am o frica : Avind in vedere ca avem nevoie de oameni politici onesti si profesionisti AICI IN TARA, mai mult decit in Parlamentul European, sper ca liderii celor doua partide sa NU candideze la alegerile europarlamentare de anul acesta !
Avem nevoie, e adevarat si de reprezentanti puternici in Europa, insa cea mai mare nevoie o avem aici, la noi acasa ! Iarasi, vom vedea.
S-ar putea, totuşi, să ies la vot în 2020. Mai studiem...
────────────────────
EDITARE:
Am văzut că deja au apărut comentariile agresive. Deci Cioloş deranjează. E de bine!
Pentru mine unul dintre criteriile importante ca să-mi câștige încrederea este atitudinea fata de migranții politici. Înțeleg realpolitik și necesitatea pragmatismului, însă dacă fac compromisuri la capitolul asta s-a zis cu suportul meu. Eu vreau un partid care să isi "crească" oameni politici noi și fără legătură cu politica românească de pana acum.
Ciolos va lua niste voturi de la PNL si de la USR. Povestea MRU repusă în scenă.
Avem in sfarsit alternativa la vot, nu mai incap scuze.
USR sunt is ei ok, au demonstrat ceva in ultimul timp, nu ca mortii aia in papusoi de penelisti.
Si va spun ceva: Frica de Ciolos intre ciumetii rosii este maxima. Ciolos si toti oamenii decenti intrand in politica e pericolul de moarte a acestor lepre.
Inpins la guvernare, numai sa fi vrut. Nu e decât un politician mediocru care nu si-a depășit condiția de tehnocrat. Nici nu a incercat macar. A lăsat ocaziile sa treaca pe langa el, preocupat doar să nu lase vrabia din mână pentru cioara de pe gard.
Pentru ca a trecut prea mult timp si au ramas Prea Multe lucruri „de facut”, toate cu o Prioritate prea Mare pentru a mai putea fi ignorate. Iar Ciolos stie bine ca nici el si nici acei cativa colegi nu ar putea sa „rezolve”, pe cont propriu, nici macar o parte a prioritatilor, in cativa ani.
Si, totusi, de ce au ramas atatea lucruri de rezolvat, avand prioritate maxima, in cei aproape 30 de ani de pana acum? N-au stiut ce, cum, cand? N-au stiut sau n-au avut unde sa caute? N-au stiut pe cine sa intrebe? N-au fost ignoranti, dar au fost „prea putini” colegi si nu au reusit sa atribuie sarcinile printr-un management de grup? etc.
Ciolos e acelasi, tehnocratul, managerul, „atentia” e mereu la oameni.
Democratic, tema de reformare economica si sociala, mai ales in momentele de instabilitate/fluctuatie, revine tehnocratilor, in timp ce tema de rafinare si mentinere a echilibrului revine diplomatiei. Dar, asta nu inseamna ca politicienii tehnocrati sunt absolviti de necesitatea diplomatiei, dimpotriva. Iar daca tehnocratii nu reusesc sa aduca functionalitatea sistemului in zona de echilibru, inseamna ca nu au „rezolvat” ceea ce, realmente, era „de facut”. Sau ipoteza lor a fost gresita, sau rezolvarea a fost denaturata pentru ca „atentia” nu a ramas la oameni.
Ideologie simplă, pe înțelesul tuturor colegilor și oamenilor, plan și dezbateri în mass-media, care, chiar dacă „vor rupe fâșu”, scenariul va rămâne un surâs cognitiv, știind că (din când în când) mai și plouă.
Iar, asta e de Bine ...
PS: cam cate culori au reusit oamenii sa defineasca pe 24 de biti?
De pilda, aici, nu e una si (nici) aceeasi culoare ...
https://www.youtube.com/watch?v=2qzEEISZYbI