Apple a lansat marți în California trei noi iPhone-uri: iPhone 8, iPhone 8 Plus și vedeta evenimentului - iPhone X. Evenimentul are loc la zece ani de la lansarea primului telefon Apple.
Analiştii consideră că Apple a decis să sară peste generaţia intermediară, cunoscută ca S. iPhone 8 va fi puţin mai mare decât telefonul disponibil acum pe piaţă, va avea un procesor nou și încărcare wireless.
The Telegraph scrie că iPhone X va costa aproximativ 1000 de lire sterline.
UPDATE Noul FaceID al iPhone-ului X se folosește pentru a debloca dispozitivul, pentru a autentifica Apple Pay și pentru crearea de emoji animat personalizabil, numite animoji. Telefonul permite recunoașterea feței utilizatorului. Precomenzile pentru iPhone X vor fi disponibile din 27 octombrie, vânzările urmând să fie demarate din 3 noiembrie.
UPDATE Este prezentată vedeta evenimentului, iPhone X (care se pronunță zece - după cifra romană X=10). Noul dispozitiv nu are buton Home și este prevăzut cu display edge-to-edge. Terminalul este dotat cu cameră duală, display „Super Retina” (2.436 x 1.125 pixeli, 458 ppi). Noul iPhone X dispune de funcţie tap to wake pentru pornirea ecranului și de tehnologie de încărcare wireless. Prețul pentru iPhone X va porni în SUA de la 999 de dolari pentru versiunea de 64GB și 1.149 dolari pentru 256GB.
UPDATE Terminalele iPhone 8 au o cameră de 12MP cu senzor nou și stabilizare optică a imaginii, difuzoare stereo cu 25% mai puternice decât cele ale variantei iPhone 7 și procesor hexa-core A11 Bionic - cel mai puternic cip instalat vreodată pe un smartphone. iPhone 8 Plus are o cameră duală, cu o funcție numită Portrait Lighting, ce permite utilizatorilor reglarea în timp real a luminii de pe faţa subiectului fotografiat. Dispozitivele au ecran de 4,7 inch respectiv 5,5 inch. Prețul unui iPhone 8 este de 699 de dolari, iar al unui iPhone 8 Plus - 799 de dolari.
UPDATE Înainte de a dezvălui cea mai recentă generație de iPhone, Tim Cook vorbește despre unele dintre noutățile pe care Apple le aduce. Sunt prezentate apoi modelele iPhone 8 şi iPhone 8 Plus. „Acesta este un imens pas înainte pentru iPhone", spune Cook.
UPDATE Este prezentat Apple TV, dispozitiv care suportă o rezoluţie 4K. Prețul de pornire: 179 de dolari.
UPDATE Tim Cook prezintă a treia generație a Apple Watch, produs care a înregistrat o creştere anuală a vânzărilor de 50% de la lansarea celei de-a doua generaţii. Este cel mai popular ceas din lume, spune CEO Apple, depășind brandurile Omega și Rolex. Prețul Apple Watch 2 este de 369 de lire sterline pentru varianta standard. Prețul pentru generația a treia a Apple Watch ajunge la 399 de dolari. Apple Watch Series 3 funcționează independent de iPhone. Reprezentantul Apple a făcut o demonstrație live și a arătat cum ceasul poate fi folosit pe post de telefon.
Câteva din caracteristicile Apple Watch Series 3, prezentate de The Telegraph:
UPDATE În onoarea celui care a fost Steve Jobs și cu ocazia celei de-a zecea aniversări de la lansarea primului iPhone, Tim Cook, CEO Apple, a deschis ceremonia pe scena Steve Jobs Theatre cu un discurs despre fondatorul companiei.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
– Domnișoară, vreau și eu un telefon pentru pizza.
– ...???
– Păi da, intru în restaurant, mă așez și, până vine pizza, pun pe masă telefonul să mă dau mare, ceva scump, cel mai scump pe care-l aveți.
Vorba bancului:
Nici nu s-a cicatrizat rana operatiei de rinichi ca a si apărut un nou "aifon". Greu să țin pasul cu moda....
Dacă mă interesează şi vreau un telefon, mă duc pe un site de specialitate nu pe Res publica!
P.S. Cred că aș putea face o corectură: Apple nu prea mai inovează, de fapt. Se încăpățânează să nu producă un combo tabletă + notebook, de ex. Seria pro este depășită de multișor, USB-C/Thunderbolt3 nu prea este adoptat și de alte companii, ritmul e lent... Sistemele de operare macOS și iOS sunt, probabil, cel mai mare atu al lui Apple, deocamdată nedepășite, deși Windows 10 are unele calități. Ce mi se pare cu adevărat nou este anunțul că procesorul de pe noile iPhone și, probabil, curând și pe iPad-uri, este foarte aproape de viteza ultimului procesor Intel. Asta da știre, ar indica faptul că Apple intenționează să intre cu dreptul pe piața procesoarelor de mare viteză. Nou este și faptul că, după 30 de ani, trece la o nouă generație de format, APFS (Apple File System). Inovațiile astea sunt mari, dar invizibile, să zic așa, utilizatorului.
Cu siguranță, Apple va folosi procesoarele sale pe notebook-uri dacă vor dori acest lucru. Asta ar însemna că Windows nu se va mai putea instala pe acele jucării, decât dacă fac o înțelegere cu MS să facă o versiune pt proc-urile A. Windows 3.5 a avut, la un moment dat, o scurtă perioadă, o versiune pt PPC, dar și-au dat seama că-și taie craca de sub picioare și, evident, au renunțat. Viteza proc-ului nu este un argument în sine, dacă sistemul de operare este bine scris și fluid, poate funcționa mai bine cu un procesor (teoretic) mai slab.
Cu siguranță, Apple va folosi procesoarele sale pe notebook-uri dacă vor dori acest lucru. Asta ar însemna că Windows nu se va mai putea instala pe acele jucării, decât dacă fac o înțelegere cu MS să facă o versiune pt proc-urile A. Windows 3.5 a avut, la un moment dat, o scurtă perioadă, o versiune pt PPC, dar și-au dat seama că-și taie craca de sub picioare și, evident, au renunțat. Viteza proc-ului nu este un argument în sine, dacă sistemul de operare este bine scris și fluid, poate funcționa mai bine cu un procesor (teoretic) mai slab.
Acel iPad Pro cam asta a vrut să fie, deși – după părerea mea – «sufixul pro» nu prea merge, nu pentru că arhitectura hard nu ar fi pro, ci deoarece iOS-ul actual (și cel de atunci) nu prea e / era «pro», să vedem ce urmează de acum încolo. Sunt puține aplicații pro «pe bune» pt iOS și pe bună dreptate, deoarece sistemul nu prea permite jocul în zona pro. Asta ca să fim serioși și la obiect. De altfel, de aici a și pornit acuzația că Apple i-a uitat pe «pro-iști» care, procentual, reprezintă un procent (foarte) mic dintre utilizatori. Da, așa este, dar ei fac recenziile și ei dau tonul. «Sufixul» pro dă bine la un snob, dar nu merge la un profesionist adevărat, pe ăla nu-l păcălești cu sufixe și cu marketing, ăla are nevoie de scule pro «pe bune».