Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

VIDEO. Cum arată noul sediu de peste 6 miliarde de dolari al Apple, ultima mare dorință a lui Steve Jobs

Construcția noului sediu central al gigantului american Apple, care a fost comparat cu o uriașă navă spațială sau cu o gogoașă, aflat în Cupertino, California, se apropie de finalizare. Deja primii angajați au început să se mute aici începând din aprilie, potrivit Business Insider.

Complexul Apple Park, care reprezintă ultima mare dorinţă a regretatului Steve Jobs, este o investiție estimată la peste 6 miliarde de dolari. Lucrările au început în 2013, iar recent au fost instalate ultimele panouri solare și a început plantarea de copaci rezistenți la secetă. În total circa 6.000 de arbori din 300 de specii diferite vor înconjura clădirea inelară de sticlă, cu patru etaje.

Angajații vor avea la dispoziție un complex pentru relaxare, unde vor putea practica diferite sporturi și yoga. Centrul de fitness și wellness va oferi angajaților și acces la servicii medicale și dentare.

„Oamenii trebuie să rămână activi, să se simtă bine și să fie mai energici. Este vorba despre atenția asupra clientului, iar clienții aici sunt oamenii noștri, angajații noștri", spune Tim Cook, CEO Apple, citat de Quartz, care estimează investiția pentru noul sediu la 5 miliarde de dolari.

Clădirea are o suprafaţă de 260.000 metri pătrați, echivalentă cu o treime din cea a Pentagonului. Acoperişul este prevăzut cu panouri solare pe o suprafață de 65.000 metri pătrați.

Apple Park va avea și un teatru care va purta numele lui Steve Jobs, probabil singura parte a complexului pe care o va putea vizita marele public, pentru că aici ar putea fi organizate pe viitor lansările de produse ale companiei. Este vorba despre o sală cu 1.000 de locuri, situată într-unul dintre cele mai înalte puncte din cadrul Apple Park, potrivit Macworld.

(Foto captura video)

Ceea ce lipsește însă noului sediu central al Apple este un centru de zi pentru creșterea copiilor angajaților, remarcă jurnaliștii de la Quartz, care spun că asemenea facilități rămân încă rare în corporațiile din SUA, cu toate că s-a demonstrat că face minuni pentru părinții copiilor mici.

În noul sediu al Apple vor putea lucra aproximativ 12.000 de persoane, iar primii dintre aceștia au început deja să vină în noua clădire începând de luna trecută. Restul se vor muta pe parcursul aproximativ șase luni.

Arhitectul şef al proiectului este firma Foster & Partners, iar constructorul este un consorţiu între DPR Construction şi Skanska USA Building. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ati văzut filmul "The Circle"? Cu Tom Hanks, este acum în cinematografe. Este uimitoare asemănarea intre sediul Apple și The Circle, un film pe care trebuie sa-l vedeți și care ne arata, din păcate, către ce ne îndreptam...Sau cum ne manipulează marile companii....
    • Like 0
    • @ Nicoleta Cojocaru
      check icon
      Cred că faceți o confuzie, aici vorbim de o construcție reală, circulară, noul sediul al unei foarte mari companii. Altfel, da, prognozele privind viitorul pot fi sumbre, dar pot avea și formă pătrată, nu atît circulară, pătratul fiind forma uzuală a multor capete.
      • Like 0
  • check icon
    Este superb acest Apple Park, e de mers acolo. Am trecut Oceanul de 2 ori, dar de multișor, ar fi timpul să mă duc acolo...
    • Like 0
  • Gravity check icon
    Catedrala mantuirii noastre va fi mult mai frumoasa.
    • Like 2
  • Vazand atatea filme mai mult sau mai putin de groaza,cu si despre aparatura de telecomunicatii si computere,am inceput sa ma tem ca se va intampla ceva rau la un moment dat.Si asa sunt o multime de oameni robotizati de telefonul celular, dau cu capul in copaci pe strada,nu mai vad pe nimeni,nu mai stiu sa spuna verbal "Buna dimineata!".Daca le iei mobilul din mana e ca si cum i-ai teleporta in mijlocul desertului! Putem fi urmariti unde suntem,cu cine vorbim, s-a dus naibii intimitatea,ce urmeaza? Sincer,ma tem,nu pentru mine ca sunt aproape de capat ci pentru cei multi dependenti.
    • Like 1
  • check icon
    Dacă republica.ro organizează o excursie acolo, mă înscriu și eu.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult