Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Arhiepiscopul Calinic, după ce ÎPS Teodosie a spus că „femeia a început păcatul”: Femeia, înger pe pământ! Nu ne este îngăduit s-o batjocorim

IPS Calinic

Foto: Facebook Arhiepiscopia Argesului si Muscelului

Calinic Argeșeanul, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, aduce un omagiu femeii, pe care o numește „înger pe pământ” și „ființă dumnezeiască”. Postarea sa pe Facebook vine după ce recent arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat că „femeia a început păcatul”.

„Cum să nu rămâi fermecat de aşa curaj, credinţă şi dragoste manifestată pentru Iisus Învăţătorul şi Părintele iubitor? Femeile purtătoare de mir au rămas în istoria lumii ca cele mai curajoase şi devotate fiinţe ca şi mamele noastre, ca şi soţiile devotate chemării speciale şi gospodinele care ţin în mâini şi pe umerele lor destinele omenirii!

Dacă Eva în Paradis a auzit osânda rostită de Dumnezeu – după căderea în păcat -, tot femeia va auzi cea dintâi vestea cea mare a izbăvirii din morţi, prin Iisus Hristos Cel înviat! Astfel, Femeia este reabilitată pentru totdeauna şi nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Cuvine-se cu adevărat ca bărbaţii să ocrotească Femeia pentru că este egală – de drept divin -, cu Bărbatul!

Sfântul Apostol Pavel spulberă pentru totdeauna mentalitatea din bătrâne veacuri, că femeia ar fi inegală bărbatului! Iată textul: „Nu mai este iudeu, nici elen, nici rob, nici liber, nici parte bărbătească sau parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus!” (Galateni 3, 28)”, scrie Calinic Argeșeanul.

„Aşadar, Femeia: prin muncă cinstită, prin viaţă aleasă, prin dragoste deplină, prin devotament conjugal, prin osârdie de a naşte şi creşte prunci buni, devine astfel primul dascăl şi preot al copilului ei, aşa cum pe drept cuvânt scrie în Predicile sale, Părintele Mircea Păcurariu. Aşadar, în alcătuirea acestei lumi, Femeia este un Înger purtător de mir!”, scrie arhiepiscopul Argeșului.

Femeia, Înger pe pământ! Nu ascund bucuria ce mă cuprinde când am prilejul să scriu despre Femeie! Am mai scris despre...

Posted by Arhiepiscopia Argesului Si Muscelului on Friday, May 7, 2021
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Atat femeia cat si barbatul au importanta in fata lui Dumnezeu, unele lucruri sant cu putinta barbatului altele femeii. Asa a lasat Domnul spre a fiinta lucrurile pe pamant. Inger sau demon poate fi atat barbatul cat si femeia. Restul sant pareri ale unuia sau altuia fie ca se numeste Calinic sau Teodosie.
  • Like 0
 • Bravo, iata un preot care vorbeste ca un crestin adevarat.... si aduce si argumentele de rigoare.
  • Like 2
 • Nume check icon
  BIne ca mi exista si parinti adevarati in Biserica Ortodoxa Romana. Poate cineva ar putea sa explice de ce Mache poate sa emita astfel de "judecati de valoare" si Daniel sa taca din gura sa nu zica nimic. Sa inteleg ca Mitropolia din Dobrogea este autonoma? Sa inteleg ca Daniel este de fapt de acord cu ce face el si de aceea ii lasa mana libera sau Mache il are cu ceva la mana?
  • Like 3
  • @ Nume
   Dan check icon
   Posibil ca re ceva , argumente impotriva lui daniel , caci altfel Nu se explica ,tacerea si indiferenta , fata de acest ,pterescu macedin zis mache .
   --Au afirmat mai multi ca ar trebui schimbat cu Parintele Necula ,un Adevarat Om cu Cap Limpede ,
   -- Acest petrescu macedon , Nu este un bun exemplu nici ptr studentii sai dar nici pentru enoriasi ,
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult