Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen a murit, la o lună după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

IPS pimen - basilica.ro

Foto basilica.ro/Raluca Ene

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a încetat din viaţă miercuri, la o lună după ce a fost diagnosticat cu coronavirus şi a fost adus la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, scrie News.ro.

”Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat miercuri noaptea pe pagina de Facebook a Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei.

Conform agenţiei de presă a Patriarhiei, arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 0:50, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie, când a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul "Matei Balş", cu un elicopter, el având simptome severe de pneumonie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Altă Jigodie Securist-comunistă care a trăit mult și bine pe banii noștrii a fraierilor de rând.Aviz amatorilor de lins lingurițe și care susțin că biserica îi apără de virus.
  • Like 1
  • @ Dorin
   Delia MC Delia MC check icon
   Absolut de acord însă la urma urmei a murit un om. Puțină compasiune nu strică...
   Mda, să fie măcar o învățătură de tras din asta: covid nu ocolește fețele bisericești oricât de prea-fericiți ar fi. În consecință nici pe credincioși.
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Dorin check icon
   Îmi pare rău , dar față de turnătorii securiști de orice ce fel, inclusiv fețe bisericești nu am nici o compasiune. Ne-au făcut prea mult rău atunci că să merite compasiunea și iertarea.
   • Like 1
  • @ Dorin
   Dan check icon
   Daa,,,spre deosebire de altii ,,informatori-popi ,, asta a recunoscut , Dar sunt curios ,, ce va spune ala de ,,Constanta ,,spagoveanu ,, care plimba lingurita prin gurile credinciosilor si dialoga foarte obraznic si cu pupeu de borfas ,, Constient fiind ,de faptul ,cum s-a infectat ,,raposatul pimen ,, Acest ,,pimen , s-a luptat prin tribunale si a castigat fraudulos ,, multe terenuri ,paduri ,care au fost ale unor oameni ,,dar cu smechrie caracteristica BOR,, a dobandit multe valori in folosul bor ,bienteles ,
   • Like 0
 • Vai, ce mare paguba, a murit Prea sfintitul Turnator! Astia oare chiar se credeau crestini adevarati in timp ce dadeau cu subsemnatul la securitate??? - ma intreb si eu ca omul, nu au avut ezitari, nu s-or fi gandit ca poate Isus nu ar fi facut asemenea chestii?
  • Like 1
  • @ andreea dragusin
   Dan check icon
   Astia ,,se numesc ,IUDA,,
   • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Dumnezeu o sa'l ierte si pe el, ca n'are incotro...din pacate. Cred ca acum sta deja drepti in fata lui Iulian Vlad si Tudor Postelnicu, sa le dea ultimul raport ...
  • Like 4
 • cati dintre noi vom ajunge la 90 de ani?!?
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult