Foto stiridinbucovina.ro
Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, potrivit informațiiilor transmise de Grupul pentru Comunicare Strategică.
Înaltul prelat va fi transferat la București, la Institutul „Matei Balș”, cu un elicopter, împreună cu un alt pacient.
Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, a spus că starea IPS Pimen nu este gravă în prezent, dar că are simptome.
„Am fost solicitați să-l aducem la București, probabil cu încă un pacient de acolo. Acum se ia decizia să sprijinim Suceava, să poată fi eliberat încă un pat de terapie intensivă. Am fost solicitați să-l aducem la București acum o oră jumătate. E un elicopter de la Iași, de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș", a spus Arafat la Antena 3.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: IPS Pimen are o pneumonie medie spre severă. La mănăstire va fi făcută o anchetă epidemiologică
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat la Digi24 că ÎPS Pimen, în prezent internat la Institutul „Matei Balș” după ce a fost confirmat cu coronavirus, are o pneumonie medie spre severă și o simptomatologie clară de contaminare cu COVID.
Bănescu spune că DSP Suceava face marți anchetă epidemiologică la mănăstirea Sf Ioan din Suceava.
„Am luat legătura cu cei de acolo, personalul și cei care au slujit la Înviere sunt bine, nu acuză niciunul o simptomatologie suspectă”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
El a precizat că în mănăstire sunt 20 de persoane, iar la slujba de Înviere ÎPS Pimen a fost înconjurat de 10 persoane.
"Ancheta se referă strict la comunitatea de la mănăstire, e ca o familie extinsă, nimeni din afară nu a intrat în mănăstire, regulile au fost respectate foarte strict, dar această mănăstire are sediul în centrul orașului Suceava. Oricine a ieșit din mănăstire pentru mici cumpărături sau pentru o situație reglementată oficial a putut, din păcate, să se contamineze, posibilitățile sunt foarte mari într-un asemenea context", a explicat Bănescu la Digi24.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
I l-o fi dat vreun preot care a avut contact cu credincioși ( a se citi luat pomelnice, etc) cu toată interdicția ori o fi crezut că, covidul nu-i atinge pe reprezentantii bisericii, pe ei îi apără Dumnezeu...Iată că nu! Dovadă mai bună nu se putea.
Tot ce se spune rău despre tagma clericala este adevărat, dar sub evaluat, și tot ce se se spune bine este exagerat. Cei mai mulți, preoți, diaconi, călugări, episcopi, sunt niște ticăloși de cea mai joasa speță. Sunt și oameni deosebiți printre ei, dar putini.
Mănăstirile au fost transformate în veritabile societăți comerciale, fabrici de făcut bani din pomelnice pe care nu le citește nimeni, cu unele excepții. Am trăit în peste 20 de mănăstiri, de-a lungul și de-a latul tarii, pot avea o imagine de ansamblu. Majoritatea mănăstirilor au devenit afaceri de familie, staretii aducându-și toată familia - mama, tata, frați, cumnate și nepoți.
Se bea alcool, se fumează, se face sex cu femei, inclusiv preoții. Le-am văzut sau auzit. Auzit cu propriile-mi urechi, nu de la alții.
Fiecare manastire este obligata sa doneze către episcopie zeci de milioane vechi. Am văzut un document de la Arhiepiscopia Bucureștilor către mănăstirile din subordine în care li se cerea sa dea bani și cât sa dea, în care aceste mănăstiri erau numite "clienți".
Biserica Ortodoxa Română este cea mai mare organizație criminala, mai mare decât Mafia, pentru ca, în afara de metodele mafiei, inclusiv Omerta, Biserica te și îngroapă.
Un episcop nu se deplasează din palatul episcopal fără o mie de euro. Minimum. La fel, auzit și văzut.
Ma opresc aici, căci dacă as spune tot ce am văzut și auzit ar trebui sa scriu o săptămână.
Pe bune ? Asta face Raed Arafat ? Unde că motivația lipsește. Cu desăvârșire ! Starea Preasfințitului se pare că nu e tocmai gravă, are doar simptome, deci nu se pune problema eliberării unui pat la terapie intensivă în cazul domniei sale ! E vorba despre celălalt pacient aflat în stare gravă, însă acela este doar norocosul subiect al unui pretext pentru strămutarea Înaltpreasfintitului la București, altfel se putea eventual elibera încă un pat transferând două cazuri grave la București. Rămâne doar o întrebare care iasă din context : de către CINE au fost solicitați să efectueze transferul ?
CU CE SUNT EI MAI PRESUS ,FATA DE LEGILE TARII SI FATA DE SEMENII LOR ????