Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Așa arată un ratat

Mihail Neamțu

Mihail Neamțu/ Foto: Inquam Photos / George Călin

Antena 3 e aici?” întreabă Traian Băsescu. În timp ce președintele își face spectacolul, în spatele lui se găsește un tânăr cu ochelari. Îl privește cu o combinație de tâmpenie și admirație pe cel care vorbește. Nu știe cum să se poarte, e momentul lui de glorie. Priviți-l! A ajuns să stea la cotul șefului de stat. În sfârșit dovedește tuturor celor care au îndrăznit să-l ironizeze că el e cineva. E el!

E Mihail Neamțu!

Și-a făcut propriul partid, Partidul Noua Republică, și a candidat pe listele PNȚ-CD, apoi a ajuns la PNL, apoi la PMP. Acum a intrat în gașca AUR, unde va candida la alegerile europarlamentare, asta deși AUR și-a anunțat deja candidații în urmă cu câteva luni, într-un eveniment la Arenele Romane, unde Mihail Neamțu nu exista. 

Le-a făcut pe toate și cu toți. A fost apropiat de polul intelectualilor de dreapta format din Pleșu-Liiceanu-Patapievici, dar i-au reușit doar niște emisiuni și o bursă. Ca să nu moară de foame a încercat să vândă borcane naturiste, așa cum a făcut cu Alex Ștefănescu, pe care l-a sunat să-i spună că e cam gras, că e păcat, că Dumnezeu e mare, așa că ar trebui să cumpere cu o poală de bani un borcan din ăsta naturist ca să se pună pe picioare. A doua zi scriitorul l-a somat să-și ia borcanul înapoi și să-i returneze banii. După a fondat un club al “marilor cărți” unde și-a publicat propriile “lucrări”. Ține cursuri de leadership, deși el nu e în stare să conducă nici asociația de bloc. Are și cont de Patreon, adică plătești abonament ca să iei lumină de la maestru. Într-o perioadă figura și varianta de lux, cea în care beneficiai de o excursie cu el. Costul era de câteva sute de euro din ce îmi amintesc. Opțiunea a fost scoasă între timp.

Așa arată un ratat din toate punctele de vedere. Nu e nici cercetător în domeniul în care a studiat, nici formator de opinie, nici om politic. După o perioadă lungă de lins clanțe, cărat serviete și mugete isterice, a se vedea poza unde apare și Monica Macovei, Neamțu speră acum să își îndeplinească visul: să dețină o funcție publică. Să-l salute portarul, să fie în poziția din care să răspundă cu sictir la telefon și să-i dea emoții agariciului care îl deranjează. Simplu spus, Mihail Neamțu vrea să vadă cum e pe partea cealaltă.

Iar visul îi va fi îndeplinit de George Simion și AUR, partidul care vrea să scape România de băsiști, traseiști, securiști și sinecuriști. Asta e Noua Republică creștin-democrată. Țara de AUR, unde Neamțu și Lavric își vor disputa postura de Andrei Jdanov.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Inca o dovada ca educatia fara coloana vertebrala nu duce prea departe.
  • Like 0
 • Mihaela check icon
  https://www.youtube.com/watch?v=J14SsxJoVbE&ab_channel=Ionu%C8%9BSt%C4%83ncelu
  M-am uita la acst link si intr-adevar, Dl Neamtu nu are cuvinte deloc frumoase pt AUR si Dl Simion. Ma intreb cum ar comenta acum acest video...
  • Like 0
 • Ce spunea Neamțu despre AUR și George Simion în 04.12.2020: https://www.youtube.com/watch?v=J14SsxJoVbE&ab_channel=Ionu%C8%9BSt%C4%83ncelu
  • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult