Sari la continut
alt

Nicolae Cotruțcheck icon

Nicolae Cotruț a publicat pagini de proză în revista liceului, este fascinat de literatură, pasionat de istorie și înclinat către presa scrisă. În prezent este student al Facultății de Litere din cadrul Universității din București.


Articole publicate check icon

Sorin Lavric

Un grup de parlamentari a înaintat o propunere legislativă care vizează oprirea unui fenomen îngrijorător din sistemul medical. Este vorba de medicii care refuză să efectueze întreruperi de sarcină în spitalele de stat, invocând conștiința, ca mai apoi să trimită pacienta către o unitate medicală privată, unde același medic acceptă fără nicio problemă. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

Captură RTV  - cazul Iulia Marin

Pe 3 mai a avut loc „Convenția Națională” a ceva ce se numește „Clubului de Presă”. O organizație care se vrea a fi o copie a fostului Club Român de Presă. Cu ocazia întâlnirii s-a stabilit și conducerea organizației, care este formată din Sorin Roșca Stănescu, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu executare pentru aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracțional organizat – ironic, nu-i așa? – Răzvan Savaliuc, cel care a declarat în emisiunea lui Ciutacu că nu ar lăsa un om cu probleme psihice să lucreze, Bogdan Comaroni, Cozmin Gușă și Claudiu Asimionesei. (Foto: Captură RTV/ Pagina de Media)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Jocuri de noroc

Aproape nimeni nu se gândește că industria jocurilor de noroc oferă clienți garantați către cămătărie. Aproape nimeni nu se gândește că asta înseamnă familii nenorocite și, implicit, distrugerea vieților unor copii care nu au nicio vină că părinții sunt dependenți de luminițe colorate care se rotesc pe un ecran.

Citește mai mult

oameni prin București

În cele mai importante momente ale istoriei, poporul român nu e atent. Contează ce se întâmplă acum, spre exemplu, acum e meci, nu contează ce va fi mâine, iar peste asta vin neo-cominterniștii care urlă că vor marxiștii de la UE să ni-l fure pe Vulcănescu (bine, faptul că niciunul dintre ei n-a citit un rând scris de respectivul intră la detalii) sau că cei care au puț în curte vor ajunge să plătească și apa(e proaspătă, am auzit-o în urmă cu câteva zile). (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Mircea Cărtărescu - Foto: Inquam Photos / George Călin

Eram prin clasele primare. Datorită prieteniei de familie, mă aflam în casa unui cercetător al Academiei Române. Nu mai țin minte ce se discuta, pentru că, la vârsta aia, oricum nu înțelegeam. În schimb, îmi amintesc perfect momentul când am auzit-o pe soția cercetătorului spunând, legat de soțul ei, că „scrie” atunci când ajunge acasă. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

Nicolae Ceausescu - Profimedia

O sufragerie mică dintr-un apartament de două camere. În această sufragerie, urcat pe masă, se află un sicriu cu capacul deschis, iar la căpătâi plânge o bătrână, care își mai șterge lacrimile cu batista din când în când. Fiul bătrânei, un om pe la 50 de ani, trece prin încăpere, privind cu ochi goi scheletul cu mandibula căzută și paltonul negru de astrahan care îl acoperă mai degrabă ca o pătură. (Foto Vadim Ghirda / AP / Profimedia)

Citește mai mult