Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Asociația „Dăruiește Viață”: Toate donațiile pe care le strângem începând de astăzi vor fi direcționate către lupta cu COVID-19

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu - Nou spital

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Asociația „Dăruiește Viață”, care construiește la București primul spital de oncologie pediatrică din România, a anunțat că direcționează toate donațiile pe care le strânge începând de miercuri către lupta cu COVID-19.

„Sprijinim autoritățile în toate demersurile lor.

Toate donațiile pe care le strângem începând de astăzi vor fi direcționate către lupta cu COVID-19. Pentru că, în eventualitatea declanșării unei epidemii similare celei din Italia, va fi nevoie de toate resursele pentru a-i trata pe cei afectați.

Am întocmit liste cu echipamente necesare de protecție, aparatură etc., cu sprijinul mai multor medici epidemiologi și din ATI din țară. Am început deja demersurile pentru a le achiziționa. Le vom pune la dispoziția autorităților, în funcție de nevoi..

Ca în tot ce am făcut până acum noi, Daruieste Viata, împreună cu voi, donatorii noștri, obiectivul nostru este să consolidăm capacitatea sistemului medical de a salva viețile pacienților și de a le da îngirjirea de care au nevoie..

Vrem să cooperăm cu Ministerul Sănătăţii - România și cu celelalte instituții care gestionează criza. Vom căuta soluții pentru orice nevoi pe care acestea le identifică. Statul și societatea civilă trebuie să lucreze împreună pentru interesul pacienților și al cetățenilor. Solidaritatea și responsabilitatea sunt singura soluție!”, se arată pe pagina de Facebook a asociației.

Donațiile se pot face pe pagina de internet a Asociației Dăruiește Viață.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult