Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Asociația „Dăruiește Viață”: Toate donațiile pe care le strângem începând de astăzi vor fi direcționate către lupta cu COVID-19

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu - Nou spital

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Asociația „Dăruiește Viață”, care construiește la București primul spital de oncologie pediatrică din România, a anunțat că direcționează toate donațiile pe care le strânge începând de miercuri către lupta cu COVID-19.

„Sprijinim autoritățile în toate demersurile lor.

Toate donațiile pe care le strângem începând de astăzi vor fi direcționate către lupta cu COVID-19. Pentru că, în eventualitatea declanșării unei epidemii similare celei din Italia, va fi nevoie de toate resursele pentru a-i trata pe cei afectați.

Am întocmit liste cu echipamente necesare de protecție, aparatură etc., cu sprijinul mai multor medici epidemiologi și din ATI din țară. Am început deja demersurile pentru a le achiziționa. Le vom pune la dispoziția autorităților, în funcție de nevoi..

Ca în tot ce am făcut până acum noi, Daruieste Viata, împreună cu voi, donatorii noștri, obiectivul nostru este să consolidăm capacitatea sistemului medical de a salva viețile pacienților și de a le da îngirjirea de care au nevoie..

Vrem să cooperăm cu Ministerul Sănătăţii - România și cu celelalte instituții care gestionează criza. Vom căuta soluții pentru orice nevoi pe care acestea le identifică. Statul și societatea civilă trebuie să lucreze împreună pentru interesul pacienților și al cetățenilor. Solidaritatea și responsabilitatea sunt singura soluție!”, se arată pe pagina de Facebook a asociației.

Donațiile se pot face pe pagina de internet a Asociației Dăruiește Viață.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult