Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

AspiVita 100 și puterea super-enzimei naturale care ne poate prelungi viața

Aspivita

Peste 17 milioane de persoane din întreaga lume își pierd viața anual ca urmare a afecțiunilor inimii, ale sistemului circulator, a trombozelor venoase, embolismului pulmonar. În România, studiile arată că unul din trei români suferă de insuficiență venoasă cronică. Iar mulți dintre ei, fără să știe. Medicii spun însă că multe dintre situațiile grave de boală pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos, însă puțini oameni îl și adoptă. Dieta bogată în grăsimi animale, sedentarismul, fumatul și excesul de alcool cresc riscul de afectare cardiovasculară, existând în anumite situații și o predispoziție genetică.

„În general după 40 de ani începem să avem probleme cu colesterolul, coagularea, tensiunea arterială din cauza vieții stresante de azi. De aceea este necesar să facem controale periodice la medicul de familie și analize de laborator, chiar dacă nu avem simptome de boală, deoarece prevenția este mult mai importantă decât tratamentul”, spune dr. Angelica Savu, medic primar pneumologie, la clinica Angisan Bragadiru.

Ce este AspiVita 100 și cum acționează

Când sângele se îngroașă și stagnează, se produc trombi - cunoscuți popular sunt numele de „cheaguri de sânge” - care pot ajunge la organe vitale, unde pot produce accidente vasculare grave. AspiVita 100 concentrează într-o capsulă cu eliberare controlată puterea super-enzimei naturale nattokinaza, cu proprietăți fibrinolitice remarcabile. AspiVita 100 păstrează fluiditatea sanguină prin potențarea mecanismelor naturale de degradare a cheagurilor din sânge, hidrolizând anumite proteine care se pot acumula în organism în exces, cum ar fi fibrina. Efectul demonstrat științific de dizolvare a cheagurilor de sânge este de patru ori mai puternic decât al plasminei - enzima din plasma sangvină care descompune cheagurile de sânge.

Nattokinaza a fost descoperită în 1987 în urma cercetărilor doctorului Hiroyuki Sumi de la Universitatea din Chicago, care căuta un trombolitic natural, capabil să dizolve trombii, asociați cu infarctul miocardic și accidental vascular cerebral. Această enzimă este izolată din boabele de soia, sub acțiunea Bacillus subtilis natto. Este învelită în capsule vegetale care împiedică inactivarea în stomac și asigură eliberarea ei la nivel intestinal de unde este ușor absorbită.

Diferența față de aspirină

„Nattokinaza din AspiVita 100 este complet diferită față de acidul acetilsalicilic (aspirina), având proprietăți fibrinolitice și acționând prin mai multe mecanisme. Aspirina este un antiagregant plachetar care actionează asupra capacității plachetelor sanguine de a se lega unele de altele - „agregare” - pentru a forma cheaguri de sânge. O folosim mai degrabă atunci când vrem să încetinim procesul de coagulare, dar nu să-l oprim de tot. Nattokinaza din AspiVita 100 este una dintre tromboliticele care distrug cheagul de sânge, atunci când acest lucru are șanse să salveze pacientul sau să reducă riscul pierderii anumitor funcții.

Comparabilă așadar cu vechile urokinaza și streptokinaza, în esență, niște enzime care activează plasminogenul. Mai mult decât atât, nu provoacă efecte adverse digestive, cum ar fi sângerările, așa cum poate provoca acidul acetilsalicilic utilizat frecvent”, a explicat dr. Angelica Savu, medic primar pneumologie, clinica Angisan Bragadiru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Articolul cu vitamina D mai merge.
  Dar asta e reclamă exagerată, aș spune mincinoasă:
  1. se numeste Aspivita 100, omul poate crede că e aspirină cardio. Duce omul în eroare. Care dacă nu-si ia medicamentele specifice, riscă.
  2. E SUPLIMENT și nu medicament.
  3. Eficiența nu e dovedită de suficiente studii.
  4. Denumirea duce cu gândul la substanțe cunoscute și validate ca streptokinase, urokinase fără a avea nici pe departe eficiența acestora. Care substanțe se administrează NUMAI în spital sub strictă supraveghere.
  Parca citesc "Enzima miracol" de Hiromi Shinya...
  • Like 3


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult