Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

AspiVita 100 și puterea super-enzimei naturale care ne poate prelungi viața

Aspivita

Peste 17 milioane de persoane din întreaga lume își pierd viața anual ca urmare a afecțiunilor inimii, ale sistemului circulator, a trombozelor venoase, embolismului pulmonar. În România, studiile arată că unul din trei români suferă de insuficiență venoasă cronică. Iar mulți dintre ei, fără să știe. Medicii spun însă că multe dintre situațiile grave de boală pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos, însă puțini oameni îl și adoptă. Dieta bogată în grăsimi animale, sedentarismul, fumatul și excesul de alcool cresc riscul de afectare cardiovasculară, existând în anumite situații și o predispoziție genetică.

„În general după 40 de ani începem să avem probleme cu colesterolul, coagularea, tensiunea arterială din cauza vieții stresante de azi. De aceea este necesar să facem controale periodice la medicul de familie și analize de laborator, chiar dacă nu avem simptome de boală, deoarece prevenția este mult mai importantă decât tratamentul”, spune dr. Angelica Savu, medic primar pneumologie, la clinica Angisan Bragadiru.

Ce este AspiVita 100 și cum acționează

Când sângele se îngroașă și stagnează, se produc trombi - cunoscuți popular sunt numele de „cheaguri de sânge” - care pot ajunge la organe vitale, unde pot produce accidente vasculare grave. AspiVita 100 concentrează într-o capsulă cu eliberare controlată puterea super-enzimei naturale nattokinaza, cu proprietăți fibrinolitice remarcabile. AspiVita 100 păstrează fluiditatea sanguină prin potențarea mecanismelor naturale de degradare a cheagurilor din sânge, hidrolizând anumite proteine care se pot acumula în organism în exces, cum ar fi fibrina. Efectul demonstrat științific de dizolvare a cheagurilor de sânge este de patru ori mai puternic decât al plasminei - enzima din plasma sangvină care descompune cheagurile de sânge.

Nattokinaza a fost descoperită în 1987 în urma cercetărilor doctorului Hiroyuki Sumi de la Universitatea din Chicago, care căuta un trombolitic natural, capabil să dizolve trombii, asociați cu infarctul miocardic și accidental vascular cerebral. Această enzimă este izolată din boabele de soia, sub acțiunea Bacillus subtilis natto. Este învelită în capsule vegetale care împiedică inactivarea în stomac și asigură eliberarea ei la nivel intestinal de unde este ușor absorbită.

Diferența față de aspirină

„Nattokinaza din AspiVita 100 este complet diferită față de acidul acetilsalicilic (aspirina), având proprietăți fibrinolitice și acționând prin mai multe mecanisme. Aspirina este un antiagregant plachetar care actionează asupra capacității plachetelor sanguine de a se lega unele de altele - „agregare” - pentru a forma cheaguri de sânge. O folosim mai degrabă atunci când vrem să încetinim procesul de coagulare, dar nu să-l oprim de tot. Nattokinaza din AspiVita 100 este una dintre tromboliticele care distrug cheagul de sânge, atunci când acest lucru are șanse să salveze pacientul sau să reducă riscul pierderii anumitor funcții.

Comparabilă așadar cu vechile urokinaza și streptokinaza, în esență, niște enzime care activează plasminogenul. Mai mult decât atât, nu provoacă efecte adverse digestive, cum ar fi sângerările, așa cum poate provoca acidul acetilsalicilic utilizat frecvent”, a explicat dr. Angelica Savu, medic primar pneumologie, clinica Angisan Bragadiru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Articolul cu vitamina D mai merge.
  Dar asta e reclamă exagerată, aș spune mincinoasă:
  1. se numeste Aspivita 100, omul poate crede că e aspirină cardio. Duce omul în eroare. Care dacă nu-si ia medicamentele specifice, riscă.
  2. E SUPLIMENT și nu medicament.
  3. Eficiența nu e dovedită de suficiente studii.
  4. Denumirea duce cu gândul la substanțe cunoscute și validate ca streptokinase, urokinase fără a avea nici pe departe eficiența acestora. Care substanțe se administrează NUMAI în spital sub strictă supraveghere.
  Parca citesc "Enzima miracol" de Hiromi Shinya...
  • Like 3


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult