Sari la continut
alt

Alexandra Nistoroiucheck icon

Este jurnalist de sănătate, știință și cultură. Scrie pentru Science, New Scientist, Balkan Insight, Documentaria. Este redactorul șef al revistei Arte și Meserii. A fost printre cei trei laureați ai secțiunii de Investigații la premiul Tânărul jurnalist al anului - ediția 2015. Este co-fondator și board member al Balkan Network of Science Journalists.


Articole publicate check icon

Massive Attack

În România, ca în orice altă ţară în care s-au plimbat cu show-ul, o parte din ele - cele de pe piesa Inertia Creeps - au înşirat titluri din presa locală. E adevărat, cel care le-a ales pare să fi selectat cu grijă foarte multe ştiri pe tema corupţie şi anticorupţie, ştiri despre iniţiativa USR Fără penali etc., dar la fel de adevărat este că au curs şi ştiri complet neutre, de genul „A început festivalul de la Sighişoara”.

Citește mai mult

HIV

M. are 36 de ani și încă trei luni de tratament pentru tuberculoză înainte. Era deja infectat și cu HIV și cu hepatită C când a luat și TB. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Laborator

„E un război și la război mergem împreună”, descrie încrezătoare Daniela Bota felul în care lucrează alături de colegii săi din echipa multidisciplinară de îngrijire a pacienților cu tumori cerebrale de la spitalul universitar din Orange County.

Citește mai mult

ciocolată

Morcovii te ajută să vezi mai bine noaptea. Dacă înoți chiar după ce mănânci, o să te alegi cu crampe. Consumul de ciocolată duce la acnee. Trebuie să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi. Mâncarea organică e mai bogată în nutrienți decât cea non-organică. Greșit. Greșit. Greșit. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

spital

România nu e nici opt-in, nici opt-out. Nimeni nu te întreabă dacă vrei să intri în sistem, nimeni nu te lasă să îl părăsești. Poți limita doar numărul medicilor cu acces la întregul tău dosar și monitoriza vizualizările sumarului de urgență. Controlul tău se oprește aici. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult