Sari la continut
alt

Bogdan Stăncescucheck icon

De profesie dezvoltator software în industria de retail, însă cu mai multe hobby-uri și activități extracuriculare decât îi permite timpul. Fondator al Wikipedia în limba română, ucigașul codului ISO pentru limba moldovenească, își mai ocupă timpul și cu fotografia pe film, soluții personale de automatizare sau contribuții sporadice la Code for Romania și în alte proiecte open source.


Articole publicate check icon

consens - Foto Guliver/Getty Images

În viața de zi cu zi din România am fost și suntem permanent îmbibați într-o gândire binară. Ești fie pentru valorile comuniste, fie un element dușmănos. Fie pentru partidul stat, fie împotriva ordinii sociale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult

MAI multă moarte

„Este un referent la o unitate subordonată ministerului. De câteva luni de zile este acolo. Este un adevăr pe care nu îl ocolesc şi n-aş avea de ce să o fac. Şi este un copil care, ca şi dumneavoastră, aşteaptă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru că e firesc, este natural.“ (Foto: Liviu Florin Albei/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Poliția rutieră

Lăsăm mașina în fața casei, ne schimbăm un pic și ieșim pe jos spre una din cârciumioarele simpatice din cartier. Pe drum, la 50 de metri de cârciumă, un puști de vreo 9-10 ani la etajul unei vile, în fața geamului deschis, strigă cu o voce realmente disperată: – Vă rog! Ajutor, vă rog! (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult