Sari la continut
alt

Gabriela Avramcheck icon

Absolventă a Facultății de Istorie, Universitatea din București și a Masteratului „Istoria Ideilor, Mentalităților și a Culturii de Masă”, actualmente profesor de istorie. Domenii de interes: istoria ideilor și a mentalităților, analiza metamorfozelor socio-politice ale României contemporane, jurnalismul cultural. 


Articole publicate check icon

Papa Francisc la Blaj

Istoria relațiilor dintre catolicism și ortodoxism a fost una controversată și întreruptă, în epoca contemporană ne putem bucura de o schimbare radicală ce aduce cu sine o viziune modernă, exprimată, în primul rând, prin îndemnul la toleranță, bunătate, modestie și iubire. Foto: Remus Achim

Citește mai mult

Stalin

„Și iată, pe neașteptate, la 5 martie, a murit Stalin. Această moarte dăduse buzna în giganticul sistem al entuziamsului mecanizat, al stabilirii pe bază de ordin a mâniei populare și a iubirii manifestate de popor. Stalin murise neplanificat, fără directive emanând de la organele de conducere.” (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Dragnea miting abuzuri

În anul 2019, o mână de oameni politici necunoscători de istorie rostesc discursuri anti-occidentale tăioase, au logoree anti-UE, transmit mulțumilor paranoia amestecului occidental în politica internă românească, reducerea autonomiei și independenței de stat, toate poleite în haina ciuruită a patriotismului, naționalismului.

Citește mai mult