Sari la continut
alt

Mădălin Hodorcheck icon

Mădălin Hodor, absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Al.I.Cuza Iaşi (1999), studii aprofundate cu specializare în istorie medievală universală (1999-2000). Bursier Socrates la Facultatea de Istorie a Universităţii Angers (1999-2000). Din 2000, angajat al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivei Securităţii, Bucureşti.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon V. Putin

Nu, nu a fost nimic regizat. Este consecinţa stilului de conducere prin stimularea rivalităţii în interiorul cercului de putere practicat de Putin din momentul în care a venit la putere, un stil aproape identic cu cel practicat de nazişti. Putin este cel care a stimulat conflictele între Şoigu-Gherasimov şi Prigojin, cu scopul de a obţine maximul de loialitate concurenţială şi obedienţă din partea tuturor. Foto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

Citește mai mult

Revoluția 1989

Ceaușescu are propriile informații și îndoieli. Vrea să anuleze totul. Treziți cu noaptea în cap și aduși fără mare chef, oamenii selectați după listele verificate sunt anunțați că mitingul s-a anulat. Înjurând se reped care la mașini, care spre metrou, care pe jos. Apoi brusc activiștii și securiștii încep să urle la ei să vină înapoi. „Se ține!" . (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Doina Cornea - Getty

„O să te zdrobesc de perete!” Pumnii colonelului Vasile Gheorghe erau strânși, fața congestionată și urla din toți rărunchii. În fața șefului Direcției de Anchete Penale a Securității stătea, abia ținându-se pe picioare, o femeie plăpândă. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Ion Iliescu în 1989

Să ne imaginăm situaţia probabilă ca domnul Cazemir Ionescu să ajungă preşedintele CNSAS-ului. Adică cel care, conform legii şi protocolului cu Secţia Parchetelor Militare a ÎCCJ pune ultima semnătură, cea decisivă, pe documentele pe care instituţia le va mai trimite de acum încolo către SPM în ”dosarul Revoluției”. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult