Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Banca Transilvania și Tășuleasa Social, parteneriat pentru „Drumul care unește”. Ӧmer Tetik, director general BT: Via Transilvanica unește România, este despre curaj, mobilizare, generozitate și sustenabilitate

BT.

Drumul care unește oameni, Via Transilvanica, primul și singurul traseu internațional de lungă distanță din România, poartă pașii celor care doresc să descopere comunități, istorie, cultură și activități în aer liber. Traseul de 1.400 de kilometri străbate 10 județe din cele mai importante regiuni culturale și istorice din România, unind țara pe diagonală, de la Putna, la Drobeta Turnu-Severin. 

Itinerarul poate fi parcurs indiferent de anotimp, pe etape sau în întregime, la pas, cu bicicleta, sau călare, drumul fiind dedicat tuturor oamenilor, indiferent de experiență sau anduranță. 

Banca Transilvania (BT) a anunțat că susține Via Transilvanica printr-un parteneriat strategic, pe cel puțin trei ani, cu Tășuleasa Social. BT contribuie financiar, prin acțiuni de voluntariat și promovare, se arată într-un comunicat de la Banca Transilvania.

„Pentru noi, Via Transilvanica este un proiect de țară, un proiect în care ne regăsim perfect, pentru că întreg proiectul vorbește despre România, la fel ca BT. Ne dă ocazia să facem și mai mult pentru țara noastră, să contribuim la formarea unei comunități atașate de natură și la dezvoltarea comunităților prin care trece. Acesta unește România, reinventează turismul, este despre curaj, mobilizare, generozitate și sustenabilitate”, a spus Ӧmer Tetik, director general, Banca Transilvania.

”Acum, după realizarea primului traseu de lungă distanță din România, care a devenit o infrastructură națională de 1.400 kilometri, suntem foarte bucuroși să-i avem din nou parteneri pe Banca Transilvania, pentru a-l putea îngriji și a-l face sustenabil. Calitatea și siguranța traseului sunt prioritățile noastre în următorii trei ani, iar pentru a asigura acest lucru pentru cei care-l vor folosi este nevoie de un partener de lungă distanță”, a declarat Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social.

Via Transilvanica trece prin următoarele județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Caraș-Severin. 

Proiectul promovează valorile culturale, etnice, istorice, naturale și diversitatea României.

Proiectul Via Transilvanica a fost lansat de Asociația Tășuleasa Social în 2018, iar amenajarea a fost finalizată în 2022.

Colaborarea între Banca Transilvania și Asociația Tășuleasa Social are un istoric de zece ani, prin programele de împăduriri cu voluntari, denumite Pădurea Transilvania. De-a lungul timpului, BT, Tășuleasa Social și peste 15.000 de voluntari au împădurit cu 450.000 de puieți o suprafață totală de 75 de hectare, în mai multe județe din țară, se arată în comunicat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult