Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

BBC: William și Harry, împreună la durere, una dintre cele mai neașteptate și remarcabile imagini

William si Herry

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Apariția în public a prinților William și Harry, sămbătă, după moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va deveni una dintre imaginile remarcabile și cele mai neașteptate din această zi sumbră, scrie corespondentul regal al BBC, Sean Coughlan.

Împreună cu soțiile lor, Catherine și Meghan, cei doi prinți au salutat sâmbătă mulțimea de oameni veniți la Windsor, într-un mod care nu ar fi putut fi prevăzut cu o săptămână înainte, adaugă sursa citată. Jurnalistul amintește că în spațiul public se vorbea atunci despre dispute de nerezolvat între cele două cupluri, se spunea că ei stăteau în case apropiate unul de celălalt, la Windsor, în timp ce din punct de vedere emoțional „se află la mulți kilometri distanță”. Cei doi prinți nu mai fuseseră văzuți împreună în public de mai bine de doi ani.

Dar pierderea unei persoane dragi poate aduce unitate între membrii unei familii, punând lucrurile în perspectivă și lăsând deoparte dezacordurile, continuă Sean Coughlan, putând fi un moment pentru a fi uniți. „Desigur, privind din exterior, nimeni dintre cei care se uită la imaginile de la televizor nu știe cu adevărat ce se întâmplă. Acesta a fost doar un spectacol? Li s-a spus să transmită acest mesaj pozitiv? Publicul care caută să-și arate propria solidaritate cu familia regală în doliu a fost încântat în mod clar de ideea ca William și Catherine, Harry și Meghan să apară împreună”, mai notează corespondentul BBC.

Potrivit unor surse regale citate de aceeași publicație, prințul William a fost cel care le-a făcut invitația prințului Harry și lui Meghan de a apărea în public sâmbătă împreună.

Foto: Profimedia Images

Ducele și ducesa de Sussex au renunțat la funcțiile regale în martie 2020, iar în prezent locuiesc în Montecito, California. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult