Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

BBC: William și Harry, împreună la durere, una dintre cele mai neașteptate și remarcabile imagini

William si Herry

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Apariția în public a prinților William și Harry, sămbătă, după moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va deveni una dintre imaginile remarcabile și cele mai neașteptate din această zi sumbră, scrie corespondentul regal al BBC, Sean Coughlan.

Împreună cu soțiile lor, Catherine și Meghan, cei doi prinți au salutat sâmbătă mulțimea de oameni veniți la Windsor, într-un mod care nu ar fi putut fi prevăzut cu o săptămână înainte, adaugă sursa citată. Jurnalistul amintește că în spațiul public se vorbea atunci despre dispute de nerezolvat între cele două cupluri, se spunea că ei stăteau în case apropiate unul de celălalt, la Windsor, în timp ce din punct de vedere emoțional „se află la mulți kilometri distanță”. Cei doi prinți nu mai fuseseră văzuți împreună în public de mai bine de doi ani.

Dar pierderea unei persoane dragi poate aduce unitate între membrii unei familii, punând lucrurile în perspectivă și lăsând deoparte dezacordurile, continuă Sean Coughlan, putând fi un moment pentru a fi uniți. „Desigur, privind din exterior, nimeni dintre cei care se uită la imaginile de la televizor nu știe cu adevărat ce se întâmplă. Acesta a fost doar un spectacol? Li s-a spus să transmită acest mesaj pozitiv? Publicul care caută să-și arate propria solidaritate cu familia regală în doliu a fost încântat în mod clar de ideea ca William și Catherine, Harry și Meghan să apară împreună”, mai notează corespondentul BBC.

Potrivit unor surse regale citate de aceeași publicație, prințul William a fost cel care le-a făcut invitația prințului Harry și lui Meghan de a apărea în public sâmbătă împreună.

Foto: Profimedia Images

Ducele și ducesa de Sussex au renunțat la funcțiile regale în martie 2020, iar în prezent locuiesc în Montecito, California. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult