Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

BBC: William și Harry, împreună la durere, una dintre cele mai neașteptate și remarcabile imagini

William si Herry

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Apariția în public a prinților William și Harry, sămbătă, după moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va deveni una dintre imaginile remarcabile și cele mai neașteptate din această zi sumbră, scrie corespondentul regal al BBC, Sean Coughlan.

Împreună cu soțiile lor, Catherine și Meghan, cei doi prinți au salutat sâmbătă mulțimea de oameni veniți la Windsor, într-un mod care nu ar fi putut fi prevăzut cu o săptămână înainte, adaugă sursa citată. Jurnalistul amintește că în spațiul public se vorbea atunci despre dispute de nerezolvat între cele două cupluri, se spunea că ei stăteau în case apropiate unul de celălalt, la Windsor, în timp ce din punct de vedere emoțional „se află la mulți kilometri distanță”. Cei doi prinți nu mai fuseseră văzuți împreună în public de mai bine de doi ani.

Dar pierderea unei persoane dragi poate aduce unitate între membrii unei familii, punând lucrurile în perspectivă și lăsând deoparte dezacordurile, continuă Sean Coughlan, putând fi un moment pentru a fi uniți. „Desigur, privind din exterior, nimeni dintre cei care se uită la imaginile de la televizor nu știe cu adevărat ce se întâmplă. Acesta a fost doar un spectacol? Li s-a spus să transmită acest mesaj pozitiv? Publicul care caută să-și arate propria solidaritate cu familia regală în doliu a fost încântat în mod clar de ideea ca William și Catherine, Harry și Meghan să apară împreună”, mai notează corespondentul BBC.

Potrivit unor surse regale citate de aceeași publicație, prințul William a fost cel care le-a făcut invitația prințului Harry și lui Meghan de a apărea în public sâmbătă împreună.

Foto: Profimedia Images

Ducele și ducesa de Sussex au renunțat la funcțiile regale în martie 2020, iar în prezent locuiesc în Montecito, California. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult