Eu nu știu dacă Gabriel Oprea se face vinovat de uciderea polițistului Bogdan Gigină. Știu doar că acest Oprea e un grandomaniac iresponsabil.
Cu privire la omorul din culpă, numai Justiția poate hotărî dacă fostul ministru de Interne trebuie sau nu să fie condamnat.
În schimb, de astăzi, mai știu ceva. Că 73 de senatori ai României l-au făcut vinovat de crimă pe Bogdan Gigină. Justiția fiind împiedicată să acționeze în cazul Oprea, tânărul polițist rămâne singurul responsabil de propria moarte: pentru că era un prost conducător de motocicletă, pentru că n-a văzut groapa, pentru că era nefericit în dragoste și o fi vrut să-și pună capăt zilelor...
73 de senatori au omorât cu premeditare amintirea unui om și nu-i va pedepsi nimeni, niciodată, pentru asta.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
DE 20 DE ANI INFIRMA IN CARJE MILITEZ PENTRU DREPTATE IN SOLUTIONAREA ACCIDENTELOR RUTIERE ! DISPRETUL STATULUI FATA DE VICTIMELE TRAGEDIILOR ! VINOVATII CONDAMNATI LA ... LIBERTATE !
Toata compasiunea familiei indurate. Ca victima a unui accident rutier in urma caruia am ramas infirma, devenind fara voia mea in mod paradoxal datorita coruptiei, abuzurilor dar si a unei legislatii permisive si victima a justitie, de 20 de ani lupt pentru dreptatea victimelor victimelor accidentelor de circulatie. De 20 de ani datorita unei expertize false ascunsa de procurori pentru musamalizarea dosarului am organizat actiuni de protest personal sau impreuna cu alte victime sau urmasii celor decedati in fata institutiilor statului demonstrand ca victimele tragediilor rutiere sunt umilite iar cei vinovati sunt favorizati, viata victimelor fiind dispretuita in justitie. Astfel ca mii de victime am devenit si victima a justitiei fiind prezenta si acum dupa 20 de ani in fata instantei de judecata cersindu-mi dreptulla viata intr-un proces civil. Prin toate actiunile mele am luptat pentru a demonstra abuzurile si coruptia in solutionarea accidentelor rutiere, aducand in fata instantei de judecata, cu toata opozitia procurorilor, primul expert tehninic-auto condamnat in Romania. Cunoscand zeci de cazuri similare, intre spitale si instante de judecata, am initiat si organizat personal ca implicare civica proiectul 'Lacrima Rutiera' prin care din 2001 sunt comemorate victimele tragediilor rutiere, proiect ce militeaza pentru o justitie reala in solutionarea dosarelor penale in accidentele rutiere. Proiectul desfasurat anual in Piata Universitatii fiind sprijinit si de Brigada de Politie Rutiera. Personal acum dupa 20 de ani regret ca am avut incredere in justitie, justitie ce mi-a distrus viata in mod paradoxal mai rau decat accidentul propriuzis transformandu-ma intr-un gunoi uman.Cazul unic atat ca abuzuri in justitie cat si ca implicare civica a fost metionat in articole ca exemplu 'Cornelia Galavan femeia in carje care a invins sistemul' si 'Expozitia nedreptatii' (ambele JN) 'S-a facut de ras ca procuror, dar a fost promovat sef la DNA' (RL), 'Expertul m-a facut din victima, vinovat' (CLICK), sau 'Familia Galavan aprinde candele pe sosele' (ADEVARUL). Printre jurnalistii care au publicat subiectul au fost Razvan Chiruta, Viorel Iilisoi, Cristian Levant, Mihai Mincan, Alexandra Sararu, Adrian Artene, Silviu Alupei, Anca David, Viorel Patrichi, Andi Topala, Ramona Feraru, Vasile Surcel, Petre Niteanu, Mara Raducanu, Gabriela Artene, Andreea Ciuperca, Oana Balan si altii.
Consider toate voturile date pentru protejarea unor potenţiali infractori, neconstituţionale. La început de mandat juri să respecţi Constituşia şi legile ţării dar dacă îţi calci în picioare propriul jurământ nu-i nici o problemă, mandatul stă la locul lui, chiar dacă încălcarea jurământului este o faptă mai gravă decât mărturia mincinoasă.
Ai văzut vreun jurist care se apuca sa inventeze tratamente medicale, care tine balanțe, proiectează clădiri si joaca in piese de teatru?
Legile nu sunt date de specialisti, sunt date de oameni care reprezinta bunul simt. Juristii aplica legi. Singurele state in care legile sunt date de spcialisti sunt teocratiile, legile date se numesc fatwa, si codul se numeste sharia.
Medicii trebuie să știe să repare pacienți, nu să administreze spitale, inginerii trebuie să știe să calculeze torsiuni, chimiștii trebuie să știe să combine substanțe, nu să depună bilanțuri contabile.
Așa cum făuritorii de legi trebuie să știe principii de drept, să se consulte cu specialiștii din diversele domenii (medici, ingineri, profesori etc) și să facă legi cât mai bune.