Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Breaking News: Autoritățile închid municipiul Suceava și localitățile limitrofe

Marcela Vela 30 martie

Numărul cazurilor diagnosticate cu coronavirus a ajuns la 2109, iar cel al deceselor la 65. Numai în Suceava au fost înregistrate 593 de îmbolnăviri, ceea ce a determinat autoritățile să bage atât municipiul Suceava, cât și 8 localități limitrofe în carantină totală, a anunțat luni seară Marcel Vela. Odată cu municipiul Suceava, intră în carantină și comunele Adâncata, Salcia, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. 

Măsura este cuprinsă într-o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 6.

Tot luni seară, România a trecut în scenariul 4 al pandemiei, odată cu depășirea numărului de 2.000 de cazuri.

CTP: „S-au speriat de cei 13 morți care au venit grămadă”

„De ce acum  (n.r s-a închis Suceava) și nu atunci când s-a produs catastrofa nucleară?”, a întrebat jurnalistul Cristian Tudor Popescu. „Pentru că s-au speriat de cei 13 morți care au venit grămadă în ochii și urechile opiniei publice”, a explicat el. Jurnalistul a subliniat că măsura trebuia luată încă de atunci când directorul medical a chemat de-a valma medicii la testare, amestecându-i pe cei bolnavi cu cei sănătoși.

„A fost o crimă cu premeditare și până acum nu s-a luat nicio măsură. L-a întrebat procuratura ceva? Sunt amendați cetățeni pe stradă, pentru că nu respectă măsurile, foarte bine. Dar acest individ, care a comis crimă cu premeditare, e lăsat în pace?”

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  De ce ,nu se mai pomeneste nimic ,despre Fenomenul Baia Mare , cazul Pintea ,, cu achizitie aparat,, ptr Covid 19 ???
  • Like 0
 • Acest manager a fost decorat de Klaus Iohannis. Aștept motivarea acestui act și retragerea urgentă a decorării.
  • Like 0
  • @ Piroska Zagyva
   Dan check icon
   Sa fiti sigura ,,ca acste lucru se va intampla ,In mod categoric ,i se va retrage ,,,decoratia ,, ptr lipsa de resposabilitate, si menagement prost,, Cred ca Domnul Presedinte a fost ,, nu a fost informat corect ,cinstit,,
   • Like 0
 • De Colectiv isi mai aduce aminte cineva? Tot asa si aici la Suceava au inghesuit oamenii unii intr-altii, cu un final previzibil pentru orice idiot! DIferenta intre cele doua cazuri e ca la Colectiv oamenii au mers de buna voie, la distractie, iar aici amenintati cu datul afara de vreun ordin al vreunui ministru! SItuaita aici e mult mai grava, fapta s-a petrecut sub amenintare, iar numarul victimelor va fi mult mai mare, cuprinzand si pe cei care n-au avut nimic de-a face in mod direct cu personalul medical. Atunci Ponta si-a dat imediat demisia, platind politic!
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult