Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Sechele de covid

Cristian Tudor Popescu

Nu vom muri cu toții de covid. Unii se vor vindeca, alții nu-l vor lua. Sper însă ca toți supraviețuitorii acestei molime să rămână cu niște sechele. Pe viață.

Cum ar fi:

- O cruntă durere de cap când faci rău cuiva pe care nici nu-l cunoști. Astfel încât celor tineri să le pese că îi pot ucide pe cei bătrâni nebăgându-i în seamă. Iar bătrânii, chiar dacă nu le mai pasă prea mult de viața lor, să încerce să nu ajungă la terapie intensivă în vreme de epidemie, căci vor ocupa locul unui om care vrea și poate să trăiască.

- Paralizia mâinilor și picioarelor în timp ce parchezi pe linia de tramvai, că ai o treabă vizavi. Sau încerci să te sui la volan cu niscai alcool în cap, stins cu droguri.

- O ușoară amețeală la gândul că, deși de baștină din Ilfov, ești un locuitor al României. Al Europei. Al Pământului.

- O senzație de greață violentă înainte de a arunca în iarbă un pet sau un pachet de țigări gol.

- Stare generală proastă, cauzată de refuzul de a dărui măcar 10 lei pentru copiii și animalele care suferă.

- Intrarea în cap a ideii nebunești, era să zic neromânești, că regulile nu sunt făcute să fie fentate, ele sunt făcute să fie respectate.

- Amintirea aerului curat respirat în orașe mulțumită covidului.

- Absența părerii de rău că virusul închide bisericile la fel cum închide molurile. Că preoții nu sunt decât niște oameni, supuși covidului. Înțelegerea faptului că Dumnezeu are și el o vârstă, intră în categoria vulnerabilă. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult