Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Breaking news. Ordonanța lăcomiei, dovedită "prea excesivă", va fi modificată. Tăriceanu anunță că a stabilit cu premierul Dăncilă eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie

Foto: Inquam Photos

„Am constatat că există și efecte adverse ale ordonanței, pe care dorim să le remediem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a anunțat că a a vorbitcu premierul Viorica Dăncilă și că taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru toatre companiile din energie ar putea fi eliminată.

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei - nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer - şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a declarat Tăriceanu.

Acesta s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții Centrului Român al Energiei, iar la finalul întrevederii a spus că ordonanța 114 urmează să intre în dezbatere la Senat și "există disponibilitate și din partea senatorilor, și a deputaților" să elimine efectele adverse ale ordonanței.

Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este limpede ca lumina zilei! Nu a fost decat un santaj public prin care iata miracolul salvarii de impozitare apare chiar de la cei care l-au propus. VAI,DAR CE MILOSTIV A DEVENIT TARICEANU! OARE DE CE? E USOR DE INTELES DE CE SI CUM TRAIESC ACESTI MAFIOTI DIN '90. O spaga grasa ESTE MOTIVUL "NEGOCIERILOR" TELEVIZATE. Traim intr-un sistem mafiot in care indivizii care conduc niste grupari, numite partide, nu fac altceva decat sa santajeze incepand de la cetateanul sugrumat de taxe pana la cei mai mari intreprinzatori pe seama scaunelor ocupate abuziv. Romani treziti-va! Astia nu ne reprezinta. Tot ce reprezinta ei este exclusiv interesul personal!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Alba neagra țigăneală PSD istă
  • Like 0
 • Filbert check icon
  Stati asa ca nu si-a dat Vilcov acordu', e un pic ocupat cu tablourile. Veo oricum nu stie pe ce lume e.
  • Like 0
 • Cine face si desface tot mandatu'are ce face. :)))
  • Like 0
 • spuzaru check icon
  Mda... v-ati hotarit deci sa furati din alta parte. Hai sa vedem de unde...
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult