Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Breaking news. Ordonanța lăcomiei, dovedită "prea excesivă", va fi modificată. Tăriceanu anunță că a stabilit cu premierul Dăncilă eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie

Foto: Inquam Photos

„Am constatat că există și efecte adverse ale ordonanței, pe care dorim să le remediem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a anunțat că a a vorbitcu premierul Viorica Dăncilă și că taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru toatre companiile din energie ar putea fi eliminată.

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei - nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer - şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a declarat Tăriceanu.

Acesta s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții Centrului Român al Energiei, iar la finalul întrevederii a spus că ordonanța 114 urmează să intre în dezbatere la Senat și "există disponibilitate și din partea senatorilor, și a deputaților" să elimine efectele adverse ale ordonanței.

Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este limpede ca lumina zilei! Nu a fost decat un santaj public prin care iata miracolul salvarii de impozitare apare chiar de la cei care l-au propus. VAI,DAR CE MILOSTIV A DEVENIT TARICEANU! OARE DE CE? E USOR DE INTELES DE CE SI CUM TRAIESC ACESTI MAFIOTI DIN '90. O spaga grasa ESTE MOTIVUL "NEGOCIERILOR" TELEVIZATE. Traim intr-un sistem mafiot in care indivizii care conduc niste grupari, numite partide, nu fac altceva decat sa santajeze incepand de la cetateanul sugrumat de taxe pana la cei mai mari intreprinzatori pe seama scaunelor ocupate abuziv. Romani treziti-va! Astia nu ne reprezinta. Tot ce reprezinta ei este exclusiv interesul personal!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Alba neagra țigăneală PSD istă
  • Like 0
 • Filbert check icon
  Stati asa ca nu si-a dat Vilcov acordu', e un pic ocupat cu tablourile. Veo oricum nu stie pe ce lume e.
  • Like 0
 • Cine face si desface tot mandatu'are ce face. :)))
  • Like 0
 • spuzaru check icon
  Mda... v-ati hotarit deci sa furati din alta parte. Hai sa vedem de unde...
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult