Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Calculele calificării după România-Elveția 1-1. Iordănescu: „Suntem la mâna noastră”. Imaginea serii: reacția unui elvețian la golul nostru

Partida dintre România și Elveția s-a terminat la egalitate 1-1 miercuri seara, pe stadionul „Parc des Princes'' din Paris. Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 — penalty), respectiv Admir Mehmedi (57).

Anghel Iordănescu: „Este la mâna noastră calificarea. Ar fi păcat să nu credem în şansa noastră. O victorie cu Albania ne duce mai departe. Nu aş putea vorbi de dezamăgire. Au alergat, dar nu am putut menţine forţa de joc din prima repriză. Consider că echipa noastră a avut două reprize diferite: prima a fost una bună, cu multe momente bune în joc. Am marcat şi am avut şi alte ocazii şi mă refer la şutul lui Chipciu şi la bara lui Săpunaru. Una peste alta, am intrat la pauză cu un avantaj pe care am dorit să îl mărim. Am căzut în repriza a doua".

Aseară, Franța a învins Albania, cu 2-0, cele două goluri fiind înscrise în ultimele minute.

Astfel, dacă tricolorii vor învinge Albania, cu 4 puncte sunt șanse aproape de 100% de a ne califica în faza următoare. Jocul rezultatelor din grupă ne poate aduce chiar pe locul 2. Trei puncte cu Albania și o înfrângere fără ca Elveția să marcheze mai mult de gol în fața Franței, ne-ar duce pe locul 2.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daniel check icon
    La nivel fizic Albania ne-a aratat ca e peste noi. La un momenta dat, comentatorul de la Pro Tv a avut o scapare si a descris sincer situatia din teren: "Aratam ca o echipa de OLD BOYS"
    Habar n-am daca au cazut fizic sau psihic, dar oricum ar fi e de rau.
    Personal, cred ca elvetienii ne-au dominat la toate capitolele si problema nationalei e de atitudine.
    De ce sa alerg daca ala nu vrea sa alerge? Sau de ce sa alerg, ca echipa tot prost merge? Mentalitate tipic romaneasca.
    • Like 0
  • Mi-ar placea sa pierdem grav la fotbal. Nu mai suport sa joace echipa nationala ca niste verze organizate si comentatorii sa zica vai ce bine am juca, ne-au mancat arbitrii.
    • Like 0
  • Imaginea atasata e cea la care se refera titlul?
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult