Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Campania Blood Network: Donează sânge ca să salvezi o viață și mergi gratuit la Untold sau Neversea

Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea continuă cea mai longevivă inițiativă de donare de sânge din România, Blood Network, ajunsă în acest an la a 10-a ediție. De la începutul campaniei, au fost salvate peste 60.000 de vieți, datorită celor peste 18.000 de donatori din întreaga țară.

Campania se desfășoară între 18 mai și 30 iunie, iar donatorii sunt așteptați atât la caravana mobilă, care va ajunge în 10 orașe din România, cât și la centrele de transfuzii din țară.

Anul acesta, caravana mobilă va ajunge în următoarele orașe: București, Craiova, Giurgiu, Târgu-Mureș, Zalău, Constanța, Târgu-Jiu, Ploiești, Cluj și Timișoara. Cei care donează sânge la caravana mobilă între orele 08.00 și 14.00 și se înscriu în baza de date "Și Eu Donez" (reteaua.sieudonez.ro) primesc un bilet de o zi pentru prima zi de festival la UNTOLD sau Neversea 2024. Donarea se face în limita capacității de recoltare.

Calendarul caravanelor mobile Blood Network 2024:

18 - 19 mai - București, Kaufland, str. Răcari 5 

18 - 19 mai - Craiova, Kaufland, str. Dr. N.Sisesti, nr. 23-23A 

25 - 26 mai - Giurgiu, Kaufland, Bd. Bucureşti, nr. 197

25 - 26 mai - Ploiești, Kaufland, Șoseaua Vestului, nr. 9 

01 - 02 - iunie - Târgu-Mureș, Kaufland, str. Str. Gheorghe Doja, nr. 66 

01 - 02 iunie - Zalău, Kaufland, Bvd. Mihai Viteazu nr. 49 pe 1-2 iunie

15 - 16 iunie - Constanța, Kaufland, Blvd. 1 Decembrie 1918, nr. 21 

15 - 16 iunie - Târgu-Jiu, Kaufland, Strada Termocentralei 2A 

29-30 iunie - Cluj-Napoca, Kaufland Mărăști, str. Fabricii 12 

29-30 iunie - Timișoara, Kaufland, str. Gheorghe Lazăr 26 

„Implicarea fanilor UNTOLD și Neversea în campania Blood Network ne-a surprins de fiecare dată. Ajungem la a 10-a ediție a acestei inițiative și suntem mândri să anunțăm că am salvat, împreună cu partenerii și fanii festivalurilor noastre, peste 60.000 de vieți. Este minunat să vedem cum pasiunea pentru muzică se transformă într-un gest extraordinar, acela de a dona. Să donăm sânge nu este doar un act de generozitate, ci și un gest de solidaritate și compasiune față de cei din jur. Anul acesta caravana Blood Network va ajunge în 10 orașe din România, iar noi îi așteptăm pe oamenii de bine la caravana mobilă, dar și la centrele de transfuzii din țară. Suntem încrezători că și anul acesta mulți oameni vor dori să facă o faptă bună, să salveze o viață și să se bucure de experiențele noastre de festival, UNTOLD sau Neversea”, spune Edy Chereji, co-fondator Untold Universe.

„Blood Network este deja un proiect de suflet pentru noi și cea mai longevivă campanie de donare de sânge pe care o sprijinim. Ducem caravana mobilă în parcările magazinelor Kaufland din 10 orașe din țară, printre care se numără cele de tradiție cum sunt Cluj-Napoca, București și Constanța, însă dorim să extindem mereu oportunitatea și către alte zone ală țării. Mă bucur că anul acesta tinerii din Giurgiu și Târgu-Jiu vor beneficia de caravana mobilă Blood Network și vor intra astfel în cea mai mare rețea de donatori din România. Împreună salvăm vieți și contribuim la schimbare. Îmi exprim recunoștința față de cadrele medicale implicate în campanie, dar și față de cei peste 18.000 de donatori de până acum. Implicarea face diferența.”, Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România.

Cei care vor dona sânge în centrele de transfuzii trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, pentru a completa formularul de înscriere, să atașeze o poză cu adeverința de donator, după care vor primi pe adresa de e-mail un voucher, cu care vor putea achiziționa abonamente la prețuri speciale la UNTOLD sau Neversea.

Doritorii se pot înscrie prin formular, pentru a dona în centrele de transfuzii, accesând următoarele link-uri: pentru UNTOLD, aici și pentru Neversea, aici. Neversea 2024 are loc în perioada 4 - 7 iulie în Constanța, iar UNTOLD 2024, între 8 și 11 august în Cluj-Napoca.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult