Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Când infractorii își anchetează anchetatorii. Kovesi, „judecată” de completul de 3 Udrea - Ghiță - Nicolae Popa și condamnată la 6 ani de închisoare

Elena Udrea

(Foto Inquam Photos)

Infractorii „abuzați” au ajuns să-și judece judecătorii. Din Costa Rica, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, o face „penală” pe Laura Codruța Kovesi și o condamnă la pușcărie.

Fugarul Sebastian Ghiță face „telejustiție” seară de seară, iar Nicolae Popa a spus la Antena 3 că „a venit timpul ca toate abuzurile făcute de acest Sistem să înceteze și toți, începând cu Kovesi, să plătească”. „Mă aştept şi la alte bucurii referitoare la alte personaje din acest dosar. Implicarea directă a lui Băsescu este o chestiune notorie deja. Toţi cei care au participat la extrădarea mea ar trebui să răspundă”, a explicat Nicolae Popa.

Elena Udrea a comparat dosarul Laurei Codruţa Kovesi deschis în urma unei plângeri a lui Sebastian Ghiţă, cu dosarul Gala Bute, afirmând că, dacă ea a încălcat legea, atunci şi fosta şefă a DNA a încălcat-o şi ar trebui să primească minim 6 ani de puşcărie, plus să fie obligată să îi dea banii înapoi lui Ghiţă, scrie News.ro.

„Dacă eu am încălcat legea, atunci şi ea a încălcat-o şi ar trebui să primească minim 6 ani de puşcarie, plus să fie obligată să îi dea banii înapoi lui Ghiţă... Sau justiţia nu e egală pentru toţi, e doar pentru căţei?”, scrie Elena Udrea pe Facebook.

Fostul ministru spune că apărătorii lui Kovesi susţin că nu este grav şi nici nu e luare de mită faptul că i-a cerut lui Sebastian Ghiţă să plătească un avion privat cu care să îl aducă în ţară pe fugitul Nicolae Popa, în 2009.

„Aş fi fost înclinată să îi iau apărarea şi să spun şi eu la fel, dacă în cazul meu lucrurile nu ar fi identice. Adică, eu am fost acuzată de doamna Kovesi că l-am adus pe Lucian Bute să boxeze în ţara lui, unde milioane de români îşi doreau să îl vadă boxând şi nimeni nu a fost în stare să organizeze un meci al acestuia în România. Bute nu a boxat pentru Elena Udrea, nu a boxat la mine în sufragerie, nu am avut niciun avantaj din prezenţa lui la acea Gală de box, cunoscută ca Gala Bute. Singurul câştig pe care doamna Kovesi l-a identificat au fost aplauzele pe care le-aş fi primit, adică imaginea bună pe care mi-aş fi făcut-o”, mai spune Udrea.

Ea subliniază că a fost condamnată 6 ani cu executare pentru asta şi s-a dispus de către un complet despre care afirmă că a fost ilegal constituit şi din care spune că a făcut parte şi judecătorul Ionuţ Matei, şi confiscarea unei sume egale cu suma plătită de ministerul pe care îl conducea pentru promovarea României în timpul acestui meci de box.

„Atunci de ce se miră ea şi susţinătorii ei că este acuzată că a luat mită suma de bani reprezentând contravaloarea închirierii avionului privat şi că a avut şi un câştig de imagine, pe lângă vacanţă cu spp-istul în Indonezia, cu avionul privat, unde ea nu avea ce să caute?”, continuă Elena Udrea.

În urmă cu câteva zile, Udrea a declarat, referindu-se la Kovesi, că „începe să vină vremea normalităţii”, urându-i acesteia „Bun venit în "clubul penalilor"”. Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că ar fi fost obligată să le declare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu cred că autoarea articolului nu cunoaște care este diferența dintre un judecător și un procuror, cred că a comis această „licență poetică” numai pentru „a-i ieși pasiența”. A spune că cei care ies la „atac” sunt toți din categoria condamnaților penal așa că sunt nedemni de luat în seamă, este ca și cum ai spune că toate „lăcrămațiile” martorilor acoperiți sau descoperiți ( condamnați penal ) care burdușesc dosarele instrumentate de către procurorii DNA sunt nule de drept.
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Postacule, ce-ar fi sa ai bunul-simt sa te duci cu dejectiile-astea pe alt site, decat Republica? Evident, o ''licenta poetica'', pentru ca vei sta aici in continuare, sa ne servesti latrinisme!
   • Like 3


Îți recomandăm