Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

EHEE! – de ce e inutilă Secția de Investigare a Magistraților

Cred că se simte lipsa unui organism moral în peisajul nostru instituțional. El ar trebui să se intituleze Epitropia Hoților Etici din Exil – EHEE!

Care, ce să facă? Păi, cum e și firesc, să se întrunească în ședințe pentru a hotărî cine dintre magistrați e pușcăriabil, și cine nu. Pușcăria nu se mai cheamă și universitate? Iar studenții nu au dreptul să dea și ei o notă profesorilor?

E păcat să auzim sentințe disparate, date de domnul hoț Ghiță din Belgrad, de doamna hoață Udrea din Costa Rica sau de domnul hoț Nicolae Popa FNI, fost Indonezia, jefuitorul a 300.000 de cetățeni (doamna hoață Bica și domnul hoț Mazăre din Madagascar produc, deocamdată, o tăcere acuzatoare – îi așteptăm să își dea verdictul). Întâlnirile EHEE! ar putea avea loc prin teleconferință la televiziunile poporului revoltat, Varanul TV, Ghiță1 TV și Ghiță2 TV, hoții etici și exilați putând să se pună de acord în legătură cu ce culoare avea rochia pe care o purta Kovesi când se ținea de gât cu Ghiță pe butoaie, precum și câți ani ar trebui să înfunde pușcăria fosta șefă a DNA – pe puțin 6, zice HEE Elena Udrea.

Iată de ce Secția de Investigare a Magistraților e birocratică și inutilă. Ea ar trebui compusă doar din doamna Adina Independența Florea, care să treacă pe curat deciziile EHEE!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult