Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

EHEE! – de ce e inutilă Secția de Investigare a Magistraților

Cred că se simte lipsa unui organism moral în peisajul nostru instituțional. El ar trebui să se intituleze Epitropia Hoților Etici din Exil – EHEE!

Care, ce să facă? Păi, cum e și firesc, să se întrunească în ședințe pentru a hotărî cine dintre magistrați e pușcăriabil, și cine nu. Pușcăria nu se mai cheamă și universitate? Iar studenții nu au dreptul să dea și ei o notă profesorilor?

E păcat să auzim sentințe disparate, date de domnul hoț Ghiță din Belgrad, de doamna hoață Udrea din Costa Rica sau de domnul hoț Nicolae Popa FNI, fost Indonezia, jefuitorul a 300.000 de cetățeni (doamna hoață Bica și domnul hoț Mazăre din Madagascar produc, deocamdată, o tăcere acuzatoare – îi așteptăm să își dea verdictul). Întâlnirile EHEE! ar putea avea loc prin teleconferință la televiziunile poporului revoltat, Varanul TV, Ghiță1 TV și Ghiță2 TV, hoții etici și exilați putând să se pună de acord în legătură cu ce culoare avea rochia pe care o purta Kovesi când se ținea de gât cu Ghiță pe butoaie, precum și câți ani ar trebui să înfunde pușcăria fosta șefă a DNA – pe puțin 6, zice HEE Elena Udrea.

Iată de ce Secția de Investigare a Magistraților e birocratică și inutilă. Ea ar trebui compusă doar din doamna Adina Independența Florea, care să treacă pe curat deciziile EHEE!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ..... și aceste OUG uri nu pot fi atacate de nimeni și nicăieri?
  • Like 0
 • Ehee, oare cum trebuie să arate țara asta ca exilații ăștia să se poată întoarce și fizic?
  • Like 0
  • @ Ligia Marina Enachioiu
   - iarasi te ascunzi dupa par, nu de tara-i vorba, ci de popor ............. cu mari si mici ............................................................................................
   • Like 0
 • Activitatea penalilor şi a puşcăriabililor de târâre prin rahat a dnei Kövesi este atât de veche, încât cred că nu mai impresionează pe nimeni. Nouă, şi penibilă în acelaşi timp, este încrâncenarea patologic-mafiotă cu care Puterea încearcă s-o oprească din drum. Disperarea este atât de mare, încât preţul nu mai contează. Ori penibilii Puterii au pierdut într-atât contactul cu realitatea, încât cred că Bruxellesul le înghite rahaturile, ori fac circul pentru cei de-acasă, cu preţul ieşirii, în fapt, a ţării din UE.

  Aud că Guşă s-a opărit când dl Popescu i-a botezat postul de televiziune Ghiţă-2 TV. Ar fi bine să meargă la doctor, să-i prescrie un unguent. I-ar putea folosi şi opărelilor din activitatea politică pe care, de curând, a început s-o desfăşoare. De, ce nu face omul ca să-şi păstreze postul... fie el şi TV.

  EDITARE
  ───────────────────────────
  Obişnuiam să spun că Rareş Bogdan este un Gâdea, dar cu semn schimbat: cam acelaşi caracter, numai că, în acest moment, îl ascultăm pentru că ne place ceea ce spune. Sunt curios să văd cât timp va trece ca Bogdan să ajungă Gâdea-2, aşa cum postul TV unde-şi desfăşoară activitatea devine Ghiţă-2. Standardele de viaţă se menţin cu bani, iar datoriile (mai mici sau mai mari) pe care fiecare le are pe la bănci, tot cu bani se plătesc. Iar când mai ai şi o familie în spate, curajul tinde să devină un lux pe care puţini şi-l pot permite.

  M-aş bucura să mă înşel, dar în ultimul timp n-am prea avut norocul ăsta.
  • Like 4
 • Exact.Asta e realitatea hada pe care o traim si suntem hipnotizati de ea ca broasca de cocostarc. Si el, hap!
  • Like 2
 • Eheee,domnilor și doamnelor, jurnaliști....din '90 știați cine sunt gunoaiele astea, dar nu ne-ati spus, nici cine sunt părinții lor sau bunicii căci poate că ne mai schimbăm părerea despre EI !!! Și nu-mi spuneți că NU ați știut!!!
  • Like 0
 • Briefing de Dambovita : Nimeni nu va opreste sa traiti in Romania si sa "luptati" ( observati ghilimelele ) pentru aceasta cauza pierduta. De ce pierduta ? Pentru ca oricum ai privi taberele din profil, tot mahala se cheama, oricat ar incerca unii sa-si modeleze limbajul sau sensurile sau sa-si puna limba pe bigudiuri, pentru a parea intelectuali pe drumul adevarului. In orice caz, obiectiv, la aceasta sec, in care scriu, pur si simplu prefer altceva dar cu totul altceva, ceea ce se gaseste la alte popoare si se intituleaza jurnalism in detaliu/ nu zgomot. Si ca sa va raspund ironic la intrebarea din titlu....pentru ca in Romania, avem mai multi securisti pe cap de locuitor, dacat cresterea Roborului in tot acesti ani de la aparitia acestuia. Vreti in rahat ?. poftiti, serviti va rog....cel putin eu nu va opresc. ( ca fapt divers )
  Referitor la intreg spatiul institutional/mediatico/politico/social romanesc : niciodata informatia de orice gen nu se foloseste in scopuri manipulative, santajiste sau distructive, ci mereu trebuie sa fie educativa si sa indemne spre fapte realizabile in realitate. ( pentru cei cu decizie si care apartin spatiului public ) Dar cred ca-mi bat gura degeaba....
  • Like 2
 • Partea tragica cu EHEE este ca au pus labele pe toata media . Ce face Gusa la Realitatea TV este de o parsivenie rara . Se foloseste de credibilitatea postului construita pina la urma pe citiva ziaristi si face injectii cu propaganda discreditind ce a mai ramas din normalitate.
  EHEE sunt foarte ticalosi si au constatat ca trompetele A3 si RTV nu fac decit sa imbecilizeze si mai tare un electorat deja batut in cap ... probabil vorbim de acel 25-30 % care tine PSD-ul in glorie ...
  Asa ca au pregatit o masinarie de propaganda subtila in inima electoratului anti-PSD.
  Nu cred ca o sa mai scapam vreodata de EHEE ...
  • Like 5
 • Treaba e ca intotdeauna romanismul si lipsa de credibilitate a majoritatii parlamentare!Aceasta comisie pare a fi emanatia unui parlament fricos care vrea sa-si apere pielea si prin comisie sa anihileze"inamicii",ceva de genul comisiei de activitati antiamericane care a distrus o gramada de vieti nevinovate.Faptul ca sursele de acuza a d-nei Kovesi sunt penali condamnati fugiti din tara,iar subiectul "fraudei" este un alt talhar condamnat pentru care s-au cheltuit bani de la buget este chiar o mare porcarie!Chiar daca ar fi avut relatii conjucturale pe vremea cand Ghita era deputat si pres. In comisia SRI,care ar fi fost problema?Hotul necondamnat esute hot cinstit,ba chiar poate reclama pe oricine din stat'
  • Like 3
 • Domnule Popescu, tare l-ati mai supărat pe Gușă cu cifra aia 2. Dacă nu vă place cum sună Gușă TV, măcar să fi scris și dumneavoastră Ghiță Bis TV, că doiul ăla îl coboară pe scara propagandiștilor cu greutate. În schimb, duamnei Veorica ii va plăcea cu siguranță titlul, că mai mult ii va fi greu să citească. Parcă o aud comentând bine dispusă: EHEE? He he he!
  • Like 7
 • L-ați uitat pe Dragoș Săvulescu, complicele lui Mazăre care a tulit-o zilele trecute. Băgați-l și pe el în echipă, altfel iar vă treziți cu o reclamație la CNCD.
  • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult