Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

A fost anunțat orașul din România care va deveni Capitală Europeană a Culturii 2021

Timișoara este orașul Capitală Europeană a Culturii 2021 în România și va împărţi acest titlu cu un oraş din Grecia şi cu încă unul, din Muntenegru.

Anunțul a fost făcut vineri după amiază, într-o conferință de presă de la Biblioteca Națională a României, de către un juriu internațional delegat de către Uniunea Europeană.

Printre orașele finaliste s-au mai aflat Baia-Mare, București și Cluj-Napoca. Baia Mare a concurat sub sloganul „Cultura Ospitalității”, București a fost „Orașul in-vizibil”, Clujul a spus „Sevus 2012”, iar Timișoara, „Luminează orașul prin tine”.

În 2011, Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, alături de orașul Luxemburg.

14 orașe din România au fost evaluate de un juriu de experți, doar patru dintre acestea rămânând în finală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sibiu - capitala culturala 2007 :)
    • Like 0
  • București a fost „Orașul in-vizibil”? Cine a scornit sloganul ăsta, Vanghelie?:))
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult