Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

A fost anunțat orașul din România care va deveni Capitală Europeană a Culturii 2021

Timișoara este orașul Capitală Europeană a Culturii 2021 în România și va împărţi acest titlu cu un oraş din Grecia şi cu încă unul, din Muntenegru.

Anunțul a fost făcut vineri după amiază, într-o conferință de presă de la Biblioteca Națională a României, de către un juriu internațional delegat de către Uniunea Europeană.

Printre orașele finaliste s-au mai aflat Baia-Mare, București și Cluj-Napoca. Baia Mare a concurat sub sloganul „Cultura Ospitalității”, București a fost „Orașul in-vizibil”, Clujul a spus „Sevus 2012”, iar Timișoara, „Luminează orașul prin tine”.

În 2011, Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, alături de orașul Luxemburg.

14 orașe din România au fost evaluate de un juriu de experți, doar patru dintre acestea rămânând în finală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sibiu - capitala culturala 2007 :)
    • Like 0
  • București a fost „Orașul in-vizibil”? Cine a scornit sloganul ăsta, Vanghelie?:))
    • Like 1


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult