Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Care sunt primele semne care pot indica afectiuni ale sistemului circulator. AspiVita 100, o soluție împotriva cheagurilor de sânge

Dietă corectă

De la ce vârstă apar riscurile legate de sănătatea sistemului circulator care se traduc în tromboze, infarcturi și accidente vasculare cerebrale? „În general după 40 de ani începem să avem probleme cu colesterolul, coagularea, tensiunea arterială, din cauza vieții stresante de azi. De aceea este necesar sa facem controale periodice la medicul de familie și analize de laborator, chiar dacă nu avem simptome de boală, deoarece prevenția este mult mai importantă decât tratamentul”, spune dr. Savu Angelica, Medic Primar Pneumologie, la clinica Angisan Bragadiru.

Primele semne care ar trebui sa ne pună pe gânduri sunt astenia fizica progresivă, creșterea în greutate, amețelile trecătoare, durerile de cap matinale, modificările analizelor de sânge cum ar fi colesterolul, glicemia, acidul uric, lipidele totale, trigliceridele, INR și valorile crescute ale tensiunii arteriale.

Anual, peste 17 milioane de persoane din întreaga lume își pierd viața ca urmare a afecțiunilor inimii și ale sistemului circulator, a trombozelor venoase, a embolismului pulmonar. În România, studiile arată ca unul din trei români suferă de insuficiență venoasă cronică, mulți dintre ei, fără să știe. 

Când sângele se îngroașă și stagnează, se produc trombi (popular, cheaguri), care pot ajunge la organe vitale, unde pot produce accidente vasculare grave. AspiVita 100 concentrează într-o capsula cu eliberare controlată puterea super-enzimei naturale nattokinaza, cu proprietăți fibrinolitice remarcabile. AspiVita100 păstrează fluiditatea sanguina prin potențarea mecanismelor naturale de degradare a cheagurilor din sânge, hidrolizând (desfăcând) anumite proteine care se pot acumula în organism în exces, precum Fibrina. Efectul demonstrat științific de dizolvare a cheagurilor de sange este de 4 ori mai puternic decât al plasminei- enzima din plasma sangvină care descompune cheagurile de sânge. 

Nattokinaza, descoperită în 1987 de doctorul Hiroyuki Sumi, de la Universitatea din Chicago, este un trombolitic natural, capabil sa dizolve trombii sau popular „cheagurile de sânge”, asociate cu infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Este izolată din boabele de soia sub acțiunea Bacillus subtilis natto. Este învelită în capsule vegetale care împiedică inactiviarea în stomac și asigură eliberarea ei la nivel intestinal de unde este ușor absorbită.

Putem lua AspiVita100 când avem o viață sedentară, stresantă. Este indicată la pacientele care folosesc anticoncepționale sau la cele aflate la la menopauză, dar și în cazul unei alimentații sărace în fructe si vegetale crude, la primele semne date de creșterea tensiunii arteriale - adică amețeli, dureri de cap, mobilitate redusă data de vertij la coloana cervicală. AspiVita 100 menține fluiditatea sanguină optimă prin potențarea mecanismelor de degradare a cheagurilor de sânge. De asemenea, Aspivita100 inhibă o enzimă din rinichi responsabilă de creșterea presiunii arteriale și împiedica îngroșarea pereților vaselor de sânge, iar la nivel cerebral încetinește procesul de degradare neuronală.

„AspiVita100 nu este un panaceu - dacă o luăm nu reglează toate procesele metabolice, de aceea concomitent cu administrarea ei va trebui să facem sport, să mâncăm rațional - predominat legume și fructe. Trebuie să avem grijă de greutate, să o menținem în limite rezonabile, să ne odihnim suficient, într-un cuvânt să avem o viață echilibrată”, spune medicul Savu Angelica.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult