Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Care sunt primele semne care pot indica afectiuni ale sistemului circulator. AspiVita 100, o soluție împotriva cheagurilor de sânge

Dietă corectă

De la ce vârstă apar riscurile legate de sănătatea sistemului circulator care se traduc în tromboze, infarcturi și accidente vasculare cerebrale? „În general după 40 de ani începem să avem probleme cu colesterolul, coagularea, tensiunea arterială, din cauza vieții stresante de azi. De aceea este necesar sa facem controale periodice la medicul de familie și analize de laborator, chiar dacă nu avem simptome de boală, deoarece prevenția este mult mai importantă decât tratamentul”, spune dr. Savu Angelica, Medic Primar Pneumologie, la clinica Angisan Bragadiru.

Primele semne care ar trebui sa ne pună pe gânduri sunt astenia fizica progresivă, creșterea în greutate, amețelile trecătoare, durerile de cap matinale, modificările analizelor de sânge cum ar fi colesterolul, glicemia, acidul uric, lipidele totale, trigliceridele, INR și valorile crescute ale tensiunii arteriale.

Anual, peste 17 milioane de persoane din întreaga lume își pierd viața ca urmare a afecțiunilor inimii și ale sistemului circulator, a trombozelor venoase, a embolismului pulmonar. În România, studiile arată ca unul din trei români suferă de insuficiență venoasă cronică, mulți dintre ei, fără să știe. 

Când sângele se îngroașă și stagnează, se produc trombi (popular, cheaguri), care pot ajunge la organe vitale, unde pot produce accidente vasculare grave. AspiVita 100 concentrează într-o capsula cu eliberare controlată puterea super-enzimei naturale nattokinaza, cu proprietăți fibrinolitice remarcabile. AspiVita100 păstrează fluiditatea sanguina prin potențarea mecanismelor naturale de degradare a cheagurilor din sânge, hidrolizând (desfăcând) anumite proteine care se pot acumula în organism în exces, precum Fibrina. Efectul demonstrat științific de dizolvare a cheagurilor de sange este de 4 ori mai puternic decât al plasminei- enzima din plasma sangvină care descompune cheagurile de sânge. 

Nattokinaza, descoperită în 1987 de doctorul Hiroyuki Sumi, de la Universitatea din Chicago, este un trombolitic natural, capabil sa dizolve trombii sau popular „cheagurile de sânge”, asociate cu infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Este izolată din boabele de soia sub acțiunea Bacillus subtilis natto. Este învelită în capsule vegetale care împiedică inactiviarea în stomac și asigură eliberarea ei la nivel intestinal de unde este ușor absorbită.

Putem lua AspiVita100 când avem o viață sedentară, stresantă. Este indicată la pacientele care folosesc anticoncepționale sau la cele aflate la la menopauză, dar și în cazul unei alimentații sărace în fructe si vegetale crude, la primele semne date de creșterea tensiunii arteriale - adică amețeli, dureri de cap, mobilitate redusă data de vertij la coloana cervicală. AspiVita 100 menține fluiditatea sanguină optimă prin potențarea mecanismelor de degradare a cheagurilor de sânge. De asemenea, Aspivita100 inhibă o enzimă din rinichi responsabilă de creșterea presiunii arteriale și împiedica îngroșarea pereților vaselor de sânge, iar la nivel cerebral încetinește procesul de degradare neuronală.

„AspiVita100 nu este un panaceu - dacă o luăm nu reglează toate procesele metabolice, de aceea concomitent cu administrarea ei va trebui să facem sport, să mâncăm rațional - predominat legume și fructe. Trebuie să avem grijă de greutate, să o menținem în limite rezonabile, să ne odihnim suficient, într-un cuvânt să avem o viață echilibrată”, spune medicul Savu Angelica.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult