Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cătălin Cherecheș a câștigat alegerile din pușcărie cu 71%: „Voi sunteți marea mea familie. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept...”

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Aflat în prezent în pușcărie, Cătălin Cherecheş a câştigat cu 71% din voturi alegerile pentru primăria Baia Mare, potrivit unor rezultate parțiale. Cherecheș a postat un mesaj pe Facebook în care le mulţumeşte celor care l-au votat. 

„Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puține ori am lăsat să se vadă emoția ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în fața voastră și vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vegheze din stele, murind în brațele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-ați așezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranță și recunoștință, lacrimi care se aștern și mângâie. Vă mulțumesc și vă iubesc! Voi sunteți marea mea familie. Voi sunteți energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare!”, scrie Cherecheș în mesajul postat pe o rețea de socializare.

Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la primăria Baia Mare cu doar câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA. El a candidat din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. 

Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, procurorii DNA acuzându-l de luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare suma de 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Cătălin Cherecheș nu este singurul candidat cu probleme penale care a obținut un mandat de primar.  

Lia Olguța Vasilescu (PSD), care a obținut un nou mandat la primăria Craiova cu 60,9% din voturi, a fost acuzată de procurorii DNA de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani. 

Mircia Gutău (PER) a câștigat primăria Râmnicu Vâlcea, cu 45% din voturi, potrivit numărătorii paralele a partidelor, potrivit Mediafax. Mircia Gutău a fost condamnat definitiv de două ori pentru corupție. El a mai fost primar la Râmnicu Vâlcea între anii 2004 - 2010.

Robert Negoiță (PSD) a obținut un nou mandat de primar la Sectorul 3, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne prezentate de televiziuni. Procurorii anticorupție l-au pus pe Negoiță sub urmărire penală pentru evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, Robert Negoiță a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Deci e preventiv sau condamnat? Ca nu e acelasi lucru.
  • Like 0
 • Venom check icon
  Mândri că sunteți ardeleni? Nici dacă pușcăriașul Cherecheş ducea nivelul de trai în Baia Mare peste Elveția, nu exista vreo scuză ca omul ăsta să primească vreun vot în afară de cel al familiei. Dare de mită? "În formă continuată". Prostie... În formă continuată!
  • Like 5
  • @ Venom
   golan check icon
   Partea mai amuzanta in toata treaba asta ca va pierde totul datorita actiunii DNA. Putea sa fie votat si cu 100%, candidatura va fi invalidata, iar daca poate fi probata vinovatia pentru luarea de mita, isi pierde si libertatea.
   • Like 0
  • @ Venom
   Dacă nu eram conduși de la București toți anii ăștia ai erei "Marelui Jaf" cine știe, poate Ardealul sau chiar toată Transilvania urma cu totul alt drum. Proximitatea asta constantă, infectă și contagioasă a unui ochi PSD-ist atotvăzător care a ținut țara asta needucată, fără drumuri, bolnavă, în loc să însănătoșească poporul ăsta, a continuat să-i roadă fibra până-n adâncul sufletului. Degeaba sar toți fripți când menționezi că Transilvania ar putea încerca să fie propriul ei stat. Dacă sunt într-un restaurant și nu vreau să stau cu tine la masă de ce n-ar fi o alegere permisă și la nivel de provincie. Și nu că n-ar exista deja exemple: Quebec în Canada, Scoția în Marea Britanie. Ia lasă-ne să murim ca orice pasăre pre limba noastră.
   • Like 0
  • @ Mircea Ion
   A venit vreun bucurestean, sau iesean sau craiovean.... sau constantean sa voteze in Baia Mare?
   Candidatul nu e localnic?
   Si mai vedeti diferenta asa clara intre PSD, PNL... N-or fi cam la fel?
   • Like 2
  • @ Mircea Ion
   Venom check icon
   "Emil Boc este noul primar al Clujului, cu un scor de aproape 70%". Parcă a fost în excursie, câțiva ani cel puțin, și pe la mitici. Din câte îmi amintesc, a preferat să nu beneficieze de separația puterilor în stat și să aibă propriile idei doar când erau dictate de Băsescu. Îmi mai aduc aminte de un ardelean mândru. În prezent Avocatul Poporului. Fost prim-ministru și el. Brici, vorba dvs.! Hm...? Mai avem? Sigur! Klaus Johannis. Să nu-mi spui că nu știai că e ardelean. Nu mai vorbesc de miniștrii livrați de UDMR, Funar etc etc. Aveți cu cine să vă auto-guvernați! Numai lideri adevărați!
   • Like 2
  • @ Mircea Ion
   Corect! Caltaboshul si palinca!
   • Like 1
  • @ Venom
   Deci daca tipu asta a luat procentul acesta fiind in puscarie inseamna ca da sunt mandru ca sunt ardelean .e rezultatul politicii dîmbovițene.innecava-ti in ea cu firea cu tot
   • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult