Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cătălin Cherecheș a câștigat alegerile din pușcărie cu 71%: „Voi sunteți marea mea familie. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept...”

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Aflat în prezent în pușcărie, Cătălin Cherecheş a câştigat cu 71% din voturi alegerile pentru primăria Baia Mare, potrivit unor rezultate parțiale. Cherecheș a postat un mesaj pe Facebook în care le mulţumeşte celor care l-au votat. 

„Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puține ori am lăsat să se vadă emoția ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în fața voastră și vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vegheze din stele, murind în brațele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-ați așezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranță și recunoștință, lacrimi care se aștern și mângâie. Vă mulțumesc și vă iubesc! Voi sunteți marea mea familie. Voi sunteți energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare!”, scrie Cherecheș în mesajul postat pe o rețea de socializare.

Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la primăria Baia Mare cu doar câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA. El a candidat din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. 

Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, procurorii DNA acuzându-l de luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare suma de 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Cătălin Cherecheș nu este singurul candidat cu probleme penale care a obținut un mandat de primar.  

Lia Olguța Vasilescu (PSD), care a obținut un nou mandat la primăria Craiova cu 60,9% din voturi, a fost acuzată de procurorii DNA de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani. 

Mircia Gutău (PER) a câștigat primăria Râmnicu Vâlcea, cu 45% din voturi, potrivit numărătorii paralele a partidelor, potrivit Mediafax. Mircia Gutău a fost condamnat definitiv de două ori pentru corupție. El a mai fost primar la Râmnicu Vâlcea între anii 2004 - 2010.

Robert Negoiță (PSD) a obținut un nou mandat de primar la Sectorul 3, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne prezentate de televiziuni. Procurorii anticorupție l-au pus pe Negoiță sub urmărire penală pentru evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, Robert Negoiță a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Deci e preventiv sau condamnat? Ca nu e acelasi lucru.
  • Like 0
 • Venom check icon
  Mândri că sunteți ardeleni? Nici dacă pușcăriașul Cherecheş ducea nivelul de trai în Baia Mare peste Elveția, nu exista vreo scuză ca omul ăsta să primească vreun vot în afară de cel al familiei. Dare de mită? "În formă continuată". Prostie... În formă continuată!
  • Like 5
  • @ Venom
   golan check icon
   Partea mai amuzanta in toata treaba asta ca va pierde totul datorita actiunii DNA. Putea sa fie votat si cu 100%, candidatura va fi invalidata, iar daca poate fi probata vinovatia pentru luarea de mita, isi pierde si libertatea.
   • Like 0
  • @ Venom
   Dacă nu eram conduși de la București toți anii ăștia ai erei "Marelui Jaf" cine știe, poate Ardealul sau chiar toată Transilvania urma cu totul alt drum. Proximitatea asta constantă, infectă și contagioasă a unui ochi PSD-ist atotvăzător care a ținut țara asta needucată, fără drumuri, bolnavă, în loc să însănătoșească poporul ăsta, a continuat să-i roadă fibra până-n adâncul sufletului. Degeaba sar toți fripți când menționezi că Transilvania ar putea încerca să fie propriul ei stat. Dacă sunt într-un restaurant și nu vreau să stau cu tine la masă de ce n-ar fi o alegere permisă și la nivel de provincie. Și nu că n-ar exista deja exemple: Quebec în Canada, Scoția în Marea Britanie. Ia lasă-ne să murim ca orice pasăre pre limba noastră.
   • Like 0
  • @ Mircea Ion
   A venit vreun bucurestean, sau iesean sau craiovean.... sau constantean sa voteze in Baia Mare?
   Candidatul nu e localnic?
   Si mai vedeti diferenta asa clara intre PSD, PNL... N-or fi cam la fel?
   • Like 2
  • @ Mircea Ion
   Venom check icon
   "Emil Boc este noul primar al Clujului, cu un scor de aproape 70%". Parcă a fost în excursie, câțiva ani cel puțin, și pe la mitici. Din câte îmi amintesc, a preferat să nu beneficieze de separația puterilor în stat și să aibă propriile idei doar când erau dictate de Băsescu. Îmi mai aduc aminte de un ardelean mândru. În prezent Avocatul Poporului. Fost prim-ministru și el. Brici, vorba dvs.! Hm...? Mai avem? Sigur! Klaus Johannis. Să nu-mi spui că nu știai că e ardelean. Nu mai vorbesc de miniștrii livrați de UDMR, Funar etc etc. Aveți cu cine să vă auto-guvernați! Numai lideri adevărați!
   • Like 2
  • @ Mircea Ion
   Corect! Caltaboshul si palinca!
   • Like 1
  • @ Venom
   Deci daca tipu asta a luat procentul acesta fiind in puscarie inseamna ca da sunt mandru ca sunt ardelean .e rezultatul politicii dîmbovițene.innecava-ti in ea cu firea cu tot
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult