Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cătălin Tolontan, despre Hexi Pharma: „Dosarul merge înainte în instanță, cu niște mărturii îngrozitoare despre incompetență combinată cu lăcomie”

Cătălin Tolontan, În fața ta

Jurnalistul Cătălin Tolontan a vorbit în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, despre cursul dosarului Hexi Pharma, ajuns îmn fața judecătorilor datorită investigației realizate de GSP.

„Dosarul Hexi Pharma merge înainte în instanță cu niște mărturii îngrozitoare, despre incompetență combinată cu lăcomie, oameni care își înșală profesia vin în instanță și spun: Da, eu făceam probele și vedeam că nu ies bine, dar nu era treaba mea, le dădeam mai departe”, a spus Cătălin Tolontan.

Dosarul Hexi Pharma a pornit de la surse cărora jurnaliștii le protejează identitatea cu strictețe. „Hexi Pharma a pornit de la câteva surse, una inițial, care ne-a adus documentele, și am stat luni bune până am descoperit o a doua sursă. 

Legea le protejează, niciun judecător nu mă poate obliga pemine, orice jurnalist, să își dezvăluie sursele. Noi avem o discuție foarte sinceră cu sursele, le spunem asta: Nu scriem pentru dumneavoastră, avem obligația să văpăstrăm identitatea și atât”, a explicat jurnalistul.

Majoritatea surselor care au dat informații esențiale în cazurile documentate de el au fost persoane obișnuite. Cum vin sursele la Tolontan? „În general, vin digital, dar nu vreau să detaliez. Oamenii vin să povestească și cine crede că vine directorul SRI se înșală, nu a venit niciodată,  dar ar fi bine să vină. Nu poți să lași 10 ani așa ceva ca sistem, aflasem că primiseră informare în privința concretă a substanțelor Hexi Pharma, vin șoferi, secretare, oameni care au necazuri simple și de la care pornesc marile cazuri. De obicei vin zvonuri, știu firma, dar nu știu afacerea etc.”, a povestit jurnalistul.

Jurnalistul Cătălin Tolontan este invitatul lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu în emisiunea „În fața ta”, care va fi difuzată duminică, de la 13:30, la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am mai trimis si acum cca 3 ani o informare d-lui Tolontan si postului B 1,dar pesemne era prea "ocupat" cu acest dosar Hexi Pharma si nu mai era interesat de o stire din "domeniul sanatatii" ! Atunci "probele" erau "calde,proaspete" ! Azi cine mai dezgroapa mortii la propriu ??? ! Eram un MARTOR OCULAR,voluntar ! Si altii erau dar viata ne-a imprastiat in 7 zari ! Acum recent,abia de o luna (inca-i "calda") am trait un nou episod,tot din "sanatate",revoltator dar cat se poate de real ! Am vrut din primul minut dupa consumarea episodului sa va scriu "stirea" dar amintindu-mi de intamplarea trecuta,m-am resemnat la ideea ca la fel se va intampla si acum ! Ceeace as putea sa va spun ,am presimtirea ca va fi tratat la fel ! Cu indiferenta !!!! O indiferenta care condamna nenumarati oameni la situatii dramatice !Daca ar interesa pe cineva ceeace am de dezvaluit poate fi convins ca nu ma ascund in spatele unui anonimat,confidentialitati etc ! Nu mi-e teama de reprosuri,de represalii ! Imi pare rau ca in lupta fratricida a specialistilor din sanatate,cad victime nevinovate PACIENTII si in special oamenii mai "simpli"care apeleaza la serviciile lor ! Gata ! Mai multe nu mai spun decat unui jurnalist,reporter,reprezentant legal si cinstit al sfere-i medicale ! Cu toata stima si responsabilitatea M.Polizu
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult