Sari la continut
alt

Adrian Stepancheck icon

Fiecare zi e uimitoare se numea primul roman al lui Adrian Petru Stepan. Nu este un titlu romanṭios, ci o provocare. Fiindcă zece ani de consultanṭă acordată clienṭilor internaționali în cadrul Crowe Horwath România te face să vezi totul prin ochelarii pragmatismului. Inclusiv evenimentele Orientului Mijlociu, una dintre pasiunile sale, despre care scrie pe blogul său – adrianpetrustepan.com 


Articole publicate check icon

Băiat cu mască de protecție

Lecţia pe care am primit-o azi a fost despre copii care se adaptează, despre o doamnă învăţătoare care a studiat pe când computerele aveau zeci de kilograme, dar care a reuşit să îşi organizeze lecţiile pe classroom aşa de bine încât douăzeci şi cinci de copilaşi o ascultă şi ii răspund fericiţi din faţa ecranelor. (Foto: Mohammed Abed/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

afgan Getty

O revoltă în Herat demonstrase fragilitatea instituţiilor guvernamentale şi a forţelor de ordine. Astfel că guvernul solicită sprijinul aliaţilor de la nord. După îndelungi dezbateri şi amânări, după ce liderii Partidului Comunist al Uniunii Sovietice le vor explica liderilor afgani că un ajutor militar străin va înfuria populaţia, în faţa revoltelor care devin tot mai dure, URSS își trimite trupele aici. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult

Protest antimasca

Unii dintre noi se mai visează eroi. Nu vor să lupte pe front ori în vreun ring: de altfel, le-ar fi greu să şi ridice piciorul mai sus decât o treaptă, iar la două lovituri de pumn probabil le-ar ceda inima. Se imaginează, însă, în studiourile de televiziune, unde combat păcatele occidentale, ţin discursuri despre vitejia lui Decebal şi metafizica lui Deceneu, despre strategiile militare ale lui Ştefan cel Mare şi, mai nou, despre conspiraţii, microbiologie şi mecanica fluidelor. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

Afganistan/ Profimedia

O vale uscată, tăiată de crevase. Doi bărbaţi obosiţi: unul mai în vârstă, deşi rănit şi murdar, are prestanţa unui ofiţer; celălalt, cu părul buclat căzându-i până la umerii bine lucraţi la sală, cu pectoralii încordaţi lucind în razele soarelui. Brusc, în faţa lor, apare o întreaga armată: tancuri, maşini blindate, camioane pline cu soldaţi. Apare şi un elicopter al cărui comandant le cere, într-o engleză cu evidente accente KGB, să se predea. (Foto: Profimedia.ro)

Citește mai mult