Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

CCR și ÎCCJ își aruncă de la una la alta cartoful fierbinte. Curtea a amânat dosarul Dragnea pentru 20 mai

CCR

Curtea Constituțională a amânat pentru data de 20 mai decizia în cazul completurilor de 3 judecători. Pe 20 mai, Liviu Dragnea are termen în procesul angajărilor fictive.

CCR a admis sesizarea în care Florin Iordache a susținut că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate exact în faptele de corupție. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache, iar Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a atras atenția că nu pot fi delegate atribuțiile constituționale.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan spune că  CCR ar trebui să se pronunţe prima dată în legătură cu legalitatea sesizării depuse de Iordache.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • CCR e penibil. Iar motiva'ia acestei amânări este jalnică. Cum adică așteaptă de la Comisia de la Veneția un punct de vedere? Ce să le zică Comisia de la Veneția? Să le dea definiția cuvântului "specializat"? Să le spună de ce nu ai cum să găsești în România judecători mai specializați decât cei de la instanța supremă, că de aceea se și numește "supremă"?
    Iar povestea cu "nu am primit răspuns de la toate țările cărora le-am solicitat un punct de vedere" e și mai jalnică. Joi, Î.C.C.J ți-a spus cum stă treaba în țările membre UE. De la ce țară nu ai primit răspuns? De la SUA? De la Senegal? Și ce relevanță ar avea în această cauză un răspuns de la o altă țară?
    Iar alegerea zilei de 20 mai este atât de bătătoare la ochi. Cum au făcut? Și-au consultat toți membrii CCR calendarele și au ajuns la concluzia că prima zi când sunt toți disponibili este taman 20 mai? Ei ca să vezi ce potriveală, tot 20 mai. De ce nu 17 mai? De ce nu 21 mai? Cum de le-a ieșit din calcule fix 20 mai?
    Oare membrii CCR nu pot fi puși sub acuzare pentru obstrucționarea justiției? Nu pot fi înlocuiți rapid pentru că se arată a fi incompetenți?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult