Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

CCR și ÎCCJ își aruncă de la una la alta cartoful fierbinte. Curtea a amânat dosarul Dragnea pentru 20 mai

CCR

Curtea Constituțională a amânat pentru data de 20 mai decizia în cazul completurilor de 3 judecători. Pe 20 mai, Liviu Dragnea are termen în procesul angajărilor fictive.

CCR a admis sesizarea în care Florin Iordache a susținut că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate exact în faptele de corupție. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache, iar Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a atras atenția că nu pot fi delegate atribuțiile constituționale.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan spune că  CCR ar trebui să se pronunţe prima dată în legătură cu legalitatea sesizării depuse de Iordache.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • CCR e penibil. Iar motiva'ia acestei amânări este jalnică. Cum adică așteaptă de la Comisia de la Veneția un punct de vedere? Ce să le zică Comisia de la Veneția? Să le dea definiția cuvântului "specializat"? Să le spună de ce nu ai cum să găsești în România judecători mai specializați decât cei de la instanța supremă, că de aceea se și numește "supremă"?
    Iar povestea cu "nu am primit răspuns de la toate țările cărora le-am solicitat un punct de vedere" e și mai jalnică. Joi, Î.C.C.J ți-a spus cum stă treaba în țările membre UE. De la ce țară nu ai primit răspuns? De la SUA? De la Senegal? Și ce relevanță ar avea în această cauză un răspuns de la o altă țară?
    Iar alegerea zilei de 20 mai este atât de bătătoare la ochi. Cum au făcut? Și-au consultat toți membrii CCR calendarele și au ajuns la concluzia că prima zi când sunt toți disponibili este taman 20 mai? Ei ca să vezi ce potriveală, tot 20 mai. De ce nu 17 mai? De ce nu 21 mai? Cum de le-a ieșit din calcule fix 20 mai?
    Oare membrii CCR nu pot fi puși sub acuzare pentru obstrucționarea justiției? Nu pot fi înlocuiți rapid pentru că se arată a fi incompetenți?
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult