Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ce a făcut Dacian Cioloș în Teleorman când un grup de simpatizanți PSD a venit cu coli A4 pe care erau mesaje cu „Soros” și „guvernul zero”

Dacian Ciolos in Teleorman - FB

(Foto: Facebook Dacian Ciolos)

Fostul premier Dacian Cioloș a mers în județul Teleorman să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare, iar acolo a fost așteptat de un grup de simpatizanți PSD care au început să îl critice.

„Am strâns semnături la Roșiorii de Vede, în Teleorman, și am întâlnit un grup de pesediști decis să mă critice. Că aș fi fiul lui Soros, cel fotografiat cu mai mulți lideri PSD… Că «guvernul zero» ... nu am putut să îi contrazic, e adevărat, pentru că a fost guvernul zero corupție”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

„Au ținut să afle cum mi se par drumurile de la ei din județ. Și recunosc, se poate circula pe ele, dar adevărul e că uiți de acest lucru atunci când îți aduci aminte de Tel Drum, de metrul de șosea care are 80 de centimetri și de dosarele companiei și ale lui Liviu Dragnea. Poate ar merita să ne întrebăm câți kilometri de autostrăzi și drumuri naționale s-ar fi putut face cu banii cheltuiți cu dărnicie pentru acoliții PSD”, a mai scris Cioloș.

Fostul premier adaugă că Liviu Dragnea este cel care învrăjbește oamenii pentru a le abate atenția de la dosarele penale care îl împiedică să devină prim-ministru sau să candideze la președinție.

„O doamnă m-a întrebat ce caut în județul lor. Ei bine, am mers în Teleorman ca să-mi văd prietenii. Pentru că relația dintre cetățeni așa trebuie să arate. Să ascultăm și să primim criticile. Să îndreptăm lucrurile atunci când greșim și să admitem că nu suntem perfecți. Desigur, singurul care nu greșește este Liviu Dragnea, omul care crede că i se cuvin toate, care cultivă ideea «județului meu» și care învrăjbește cetățenii ca să fie uitate dosarele care îl împiedică să devină prim-ministru sau să candideze la președinție.

Din inima «județului lui» Liviu Dragnea, din orașul Vioricăi Dăncilă, am un mesaj pentru toți cei care vor să trăiască demn: aveți curajul propriei analize și opinii, nu va lăsați mințiți și manipulați. Vreți să votați PSD? E dreptul vostru și el merită a fi respectat. Dar dacă faceți așa ceva, atunci țineți minte că sunteți datori să îi trageți la răspundere pentru minciunile lor atunci când este cazul, așa cum fiecare om care își dorește să fie votat trebuie tras la răspundere. Nu suntem pesediști și restul. Suntem toți români și trebuie să ne respectăm între noi. Asta nu a învățat niciodată Liviu Dragnea, omul care vrea să trăiască din temerile și nereușitele noastre”, scrie Dacian Cioloș. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Păcat de lider, dacă n-are oameni în spate...
  • Like 0
 • - parerea mea !! - colile alea erau "A3" - >>> ......................................
  • Like 2
  • @ Stan Colton
   Mă rog, A3-A4 tot risipă de hârtie este. Și una și alta suportă să scrii pe ele...orice.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   - n-ai priceput nimic - am aratat prin observatia asta cat de nepriceputi, neinformati, nescoliti, netalentati si inoportuni sant cei ce se ocupa cu vorbeala, ca nimeni n-a observat faptul si nu l-a comentat, adica atata stiu multi care vad si folosesc hartie alba, >> A4, << si gata, ce conteaza altceva ?? - de-aia ne merge rau, ca santem prea calificati in detoate - dar pe posturi de creion, vorbe si statul pe kiur la "munca" se inghesuie toti, ca de, au faculte, mastere si doctorate, si vor sa fie recunoscuti si recompensati ..... s-au dus specialistii(ca am avut) din regimul trecut, si cine stie daca vom mai avea destui vreodata, ca se duc toti aiurea, nu vor sa-si consume viata cu chibitii autohtoni ............................................................................................................................................................................
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   Eu sunt sigur că tu nu ai priceput nici o iotă. Diferența de logică este din poziția de gândire : unul culcat în pielea goală altul (adică eu) stând șezut. Subiectul acelui comentariu este strict despre risipa de....cuvinte și de hârtie dar în partea a 2-a. Te rog nu mai fuma altceva decât....SNAGOV.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   - eu atat am vrut sa arat >> santem atat de calificati si merituosi incat nu putem deosebi lucruri simple de care ne folosim zilnic, de alte lucruri pe care nu le folosim - cine-a pus in titlu "A4" habar n-are de celelalte marimi de formate, de unde provin, etc - la fel stau lucrurile in cazul majoritatii romanilor, in toate domeniile de activitate, si asta nu de azi, de ieri - m-am lamurit de situatie din proprie cercetare-observatie - pana una-alta, noi nu prea producem mai nimic de calitate, ci altii produc la noi, muncindu-ne pe noi, ca sa producem pentru ei - iar romanii se plang de la mic la mare ca o duc rau si pretind ca merita mai bine - n-o sa castigam niciodata lupta cu noi insine, dar ne tot amestecam toti in ce nu ne pricepem << .......
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   Greșește el calul, dar măgarul. Nu ai trăit în străinătate să vezi cum se schimbă un bec în...doi ! Calitățile native ale românilor (în particular) valorează mai mult decât un palat cu turle și poleit cu aur.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   - ma rog, dupa cum ne laudam cu insusirile noastre, ar trebui s-o ducem din fericire-n fericire ...............................
   • Like 0
 • Excelentă reacția lui Cioloș, se vede clar diferența de calitate umană față de liderii pesediști!
  • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult