Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ce fac Ștefan cel Mare și Iohannis?

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, vicepreședinte PSD, a declarat: „Dacă mă întrebați ca primar și cetățean, crescut lângă statuia lui Ștefan cel Mare, numirea lui Sevil Shhaideh ca premier este nepotrivită”.

Mă gândesc, stimați republicani, că se impun niște întrebări.

1. Considerați că se răsucesc în morminte Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, dacă doamna Shhaideh ajunge în cea mai înaltă dregătorie a Țărilor Române?

2. Sunteți de părere că România se duce de râpă cu un președinte neamț și luteran, și un prim-ministru tătar, musulman și femeie?

3. Credeți că președintele Iohannis o va desemna șefă a Guvernului pe doamna Sevil Shhaideh?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • 1. Da. 2. Nu 3. Nu.
  • Like 0
 • ultimul zvon este ca nato are grije de mormintele bravilor voievozi munteni, moldoveni si transilvaneni :)
  bravo nato !
  • Like 1
 • Parerea mea este ca intentionat se vrea declansarea unei crize politice!
  • Like 1
 • Ce importanta are ca este femeie?
  • Like 1
  • @ Florina Matei
   cine zice ca e musulmana ?
   • Like 0
 • Ne ducem de rapa din cauza voluptatii noastre de a arunca in carca conducatorilor nereusitele noastre in loc sa ne uitam mai bine in oglinda. Ne ducem de rapa ca avem prea mult timp sa ne holbam la tv cautand alinare pt starea noastra jalnica. Ne ducem de rapa pentru ca acceptam conducatori care se adreseaza masei, iar nu individului, pe care-l dispretuiesc. Ne ducem de rapa ca suntem intransigenti cu in guvern si un premier care au condus doar un an, dar am fost foarte toleranti cu un analfabet timp de 25 de ani. Ne ducem de rapa pentru ca ne starneste admiratia cel care isi fundamenteaza autoritatea pe frica, nu pe competenta si bun-simt. Sper ca dl Johannis sa o accepte pe dna Shhaideh,dovedind astfel maturitate si chibzuinta. PSD a castigat jocul democratic tura asta. PSD-ul o propune de dna Shaidehh care nu este acuzata oficial, totul rezumandu-se la speculatii. Despre ce mai vorbim? Si asta o spune unul care nu simpatizeaza catusi de putin PSD-ul sau pe socialisti, in general.
  • Like 4
  • @ Neacsu Laurentiu
   totusi, asa ca idee, cu ce este mai buna dna Shaidehh, fata de dl Ciolos ? in ce domenii a excelat ? si in ultimul rand, in ce localitate este nascuta dna Shaidehh ?
   • Like 2
 • Romanii se rasucesc doar pe canapeaua din club, domnule Popescu. Eu mi-am pierdut speranta....romanii care au ales asta isi merita soarta. Cu parere de rau.
  • Like 4
  • @ Gabriel M Belivaca
   Si asa vin pierderile pe banda rulanta...pentru ca prea multi ne-a apucat lehamitea...si stam si doar comentam...!
   • Like 1
 • 1. nu se rasuceste nimeni in mormant, tara asta a fost condusa in trecut si de turci, si de nemtzi, etc.
  2. Se duce de rapa, dar nu din cauza etniei presedintelui sau a prim-ministrului. Se duce ca indiferent de etnie, conducatorii sunt corupti, sau se corup in "exercitiul functiunii". Sau nu sunt in stare sa faca treaba.
  3. Posibil sa nu, dar motivele ar fi o eventuala incompatibilitate in relatie cu legile UE sau NATO, si poate o rezistenta (nejustificata as zice) a nucleului ortodox al tarii
  (sau o grija de imagine in relatie cu el).
  • Like 2
 • check icon
  Dacă stau să mă gândesc, tot un român neaoş a pus pe picioare serviciul de urgenţă din România. Şi nici măcar nu s-a născut pe plaiurile mioritice, ca Madame Shhaideh. M-aş bucura dacă şi ungurii ar lua exemplu de la Iohannis, Arafat, chiar şi de la Shhaideh, şi ar face şi ei ceva pentru ţara asta. După aceea, poate – cine ştie? – ne-om apuca şi noi, românii, cei cu şapte vieţi în pieptul de aramă, să facem ceva pentru ţara noastră... altceva decât să stăm la umbra lui Ştefan cel Mare. Ştiu, este cam SF...
  • Like 3
 • N-O SĂ FIE NICIO SEVIL SHHAIDEH PRIM-MINISTRU. ESTE INCOMPATIBILĂ CU FUNCȚIA, DIN MOTIVE DE SECURITATE NAȚIONALĂ. ȘI MAI RĂU, NU ERA COMPATIBILĂ NICI CU FUNCȚIA DE MINISTRU DE ANUL TRECUT. URMEAZĂ ANUNȚUL OFICIAL.

  DRAGNEA A DAT-O DE GARD, RĂU DE TOT. VA FI TĂRĂBOI MARE.

  DE CE A PRIMIT SEVIL SHHAIDEH CERTIFICAT ORNISS ÎN 2015?
  Nivelul de acces la docuente clasificate ca Secret de Stat și Secret NATO (în baza unui certificat emis de ORNISS) depinde de nivelul în ierarhia statului a persoanei în cauză. Unul este nivelul pentru un Șef de Direcție, altul pentru Secretar de Stat în Minister și altul pentru Ministru. Cel mai înalt nivel de securitate îl au evident Președintele României și Prim-ministrul.

  Momentul-cheie pentru doamna Sevil Shhaideh este Mai 2015 (când soțul ei era doar cetățean sirian), atunci când a fost investită ca Ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta, fiindcă din acel moment a avut acces potențial la documentația Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT), unde putea fi invitată să participe (n-a fost), adică la documente clasificate ca Secret de Stat și chiar ca Secret NATO.

  Cine și când îi va pune domnului MARIUS PETRESCU, Director General al ORNISS, întrebarea: ”DE CE A PRIMIT SEVIL SHHAIDEH CERTIFICAT ORNISS ÎN MAI 2015?”, având în vedere

  (1) Legăturile soțului domniei sale de cetățenie siriană, AKRAM SHHAIDEH, cu regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad, ALIAT AL RUSIEI, în al cărui guvern a lucrat ca ÎNALT FUNCȚIONAR (șef de direcție) timp de 18 ani, între Octombrie 1993 și Octombrie 2011

  (2) Atitudinea sa de susținere a Guvernului al-Assad și după sosirea în România (vezi declarația sa la un postul de televiziune din 2012 (”Nu se întâmplă nimic în Siria”), sau afirmația că ”toate informațiile pe care le auzim despre Bashar al-Assad sunt propagandă”, sau identificarea opoziției siriene a regimului al-Assad, denumiți ”trădători”, cu mișcarea extremistă ”Frăția Musulmană”

  (3) Legăturile pe care le-a menținut, după sosirea în România, cu apropiați ai regimului Bashar al-Assad (a se vedea postările sale pe contul de Facebook în perioada 2014-2015).

  Așteptăm răspunsul domnului MARIUS PETRESCU, instalat în 2002 în funcția pe care o ocupă și acum, de către Adrian Năstase. Știm că ar prefera să răspundă după ce se intaleză PSD-ul la Palatul Victoria, dar trebuie să răspundă ACUM pentru că, din păcate, este vorba despre doamna SEVIL SHHAIDEH, propusă de PSD pentru funcția de Prim-ministru al României.

  https://www.facebook.com/vointanoastra/photos/a.328767740667363.1073741828.328756864001784/548172655393536/
  • Like 5
 • Romanii nu mai sunt cei din vremea lui Ștefan. Care luptau pentru credința creștină pentru Isus pentru creștinătate. Ștefan cel Mare în momente grele , de risc de pericol s-a dedicat lui Dumnezeu , a luptat cu 10 000 de oameni , contra ostilor otomane de 100 de ori mai numeroase...mai dotate...mai bine cotate. ...flamura otomană făcea furori la acea vreme...cadeu înaintea Imperiui Otoman tari mari si vestite ale Europei....nici nu mai luptau...se predau direct...se făceau pasalac turcesc. Noi în numele lui Isus al credinței creștine am luptat am crezut ne-am riscat....am murit dar NU ne-am predat. Ștefan cel Mare ,cu Dumnezeu în frunte a castigat. A construit 47 de biserici după fiecare bătălie....să vedem de unde vine Victoria!!!! De la Dumnezeu! Ne-a făcut 47 de biserici să ne inchinam în ele lui Isus, ca ne-a dat o tara libera...independenta suveranitatea...limba ..suntem un stat ...avem un teritoriu. De la Isus e dat!!!! Puteam să nu îl avem
  Puteam să îl pierdem ....de atâtea ori. Am fost în mari pericole..am si piedut în dictatul de la Viena Transilvania de Nord. Si mai putem sa mai pierdem....ca nu e nimic definitiv...și acum ne mai sapa destui...deabia așteaptă să sară pe noi. Dacă nu ne apără Dumnezeu suntem pierduți. Sa bagam la cap. Tara asta nu o avem prin puterea noastră...o avem cadou de la Dumnezeu. E un DAR. Daca nu il slujum pe Isus...si nu onoram credința strămoșilor care au luptat pentru Isus pentru creștinism și ne-au construit biserici să ne rugăm îl ele...
  .vom pierde....si credinta...si biserici și tot. Vin alții peste noi...ne fac moschei...ne bat ne rup
  • Like 1
  • @ Maria Mirabela
   Cri check icon
   Posibil sa aveti dreptate din pct de vedere tehnic, insa imi iau permisiunea de a va sublinia cateva aspecte:
   1. Refuzul Presedintelui de a nominaliza propunerea PSD fara a binevoi sa dea un minim de explicatii, denota dispret fatza de partidul castigator al alegerilor, implicit si fatza de votul alegatorilor.
   2. Refuzul Presedintelui concorda perfect cu ceea ce a divulgat Dl. Tariceanu de la intalnirea neoficiala l-a care l-a convocat Dl. Johannis, si anume ca seful Statului i-a declarat ca va face orice pentru a bloca accesul PSD la putere. Pana la acest moment, Presedentia nu a dezmintit afirmatiile liderului ALDE.
   3. D-na Shhaideh a fost validata ca ministru cu un an si ceva in urma; la acea data, Presedintele, bazat desigur pe informatiile SRI, nu a avut nicio obiectie.
   4. Fostul Presedinte Basescu s-a intalnit cu Prededintele Siriei, iar Romania, spre deosebire de alte State NATO, nu si-a inchis Ambasada de la Damasc. Ca atare, putem deduce ca Romania, desi face parte dintr-o coalitie care critica regimul sirian, pastreaza inca relatii diplomatice cu acesta. Actualul sef al Statului roman a pastrat aceaste relatii cu Siria la acelasi nivel diplomatic ca pe vremea lui Basescu.
   5. In Romania s-au stabilit de-a lungul timpului destui sirieni, care s-au casatorit cu romance si au primit cetatenia romana; unii sunt pro, iar altii sunt contra regimului de la Damasc. Cu siguranta ca SRI supravegheaza comunitatea siriana ( perfect legal si legitim ), dar eu nu am citit in presa vreun comunicat oficial privind vreo activitate sau manifestare, organizate, pentru sustinerea regimului Assad, si care sa pericliteze siguranta nationala. Probabil ca au fost cazuri izolate, rezolvate cu discretia de serviciile noastre secrete.
   6. In presa internationala nu am citit vreo critica la adresa nominalizarii propuse de PSD; in schimb, dupa refuzul lui Johannis, se pot citi nenumarate titluri gen: "Presedintele Johannis a refuzat nominalizarea ca Prim Ministru a unei doamne de religie islamica".
   7. Daca refuzul guvernantilor de a construi o mare moschee in Bucuresti este perfect justificat si nu va avea repercursiuni notabile, refuzul Presedintelui de a o nominaliza pe D-na Shheideh fara niun fel de explicatii, va irita comunitatea musulmana din Romania, comunitate nascuta-traita in tara noastra si care pana acum a dovedit loialitate si nu ne-a creat probleme.
   • Like 0
  • @ Cri
   Cri check icon
   NB: imi cer scuze D-nei Maria Mirabela, dar raspunsul meu a fost adresat D-lui Mihai Ionescu; am gresit butonul pe care sa dau click !
   • Like 0
  • @ Maria Mirabela
   Foarte interesant comentariul dv , tradeaza o profunda cunoastere a istoriei ,
   varianta "Sergiu Nicolaescu" si o minunata credinta crestina .
   Abia astept sa fac un tur al manastirilor ca un remember al gloriei trecute .
   Voi merge pe coate si genunchi si voi cinstii sfintele moaste .
   "Tara asta nu o avem prin puterea noastra... o avem cadou de la Dumnezeu" .
   Amin .
   • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult