Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Ce face UNTOLD când nu e festival: Alimente pentru familiile izolate din Munții Apuseni, viziere pentru spitalele din Maramureș și inimi pentru medici

Inimi cu mesaje de mulțumire și încurajare pentru medicii care luptă cu Covid-19 au fost amplasate de echipa UNITED, o inițiativă caritabilă a UNTOLD, în curtea a șapte spitale din București, Cluj și Constanța. 

,,Aici lucrează eroii, mulțumim #bineimpreuna”,,,Mulțumim pentru eforturile supraomenești #bineimpreuna” sunt mesajele care apar pe inimile UNITED de la Spitalul Clinic ,,Dr. Victor Babeș”, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila și Spitalul Clinic Colentina”, din București, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca


Platforma UNITED a luat naștere în urmă cu o lună pentru a sprijini lupta  împotriva coronavirusului și pentru a susține persoanele vulnerabile în perioada pandemiei.

„De asemenea, zeci de oameni din întreaga țară au transmis mesaje video de recunoștință pentru toți salvatorii din linia 1. Clipul a rulat în cele șapte spitale, pe ecranele donate de echipa UNITED și parteneri și poate fi vizionat și pe platforma UNITED, www.unitedromania.org,

În această perioadă, în care trăim vremuri excepționale și suntem departe de cei dragi, este mai ușor ca oricând să ne pierdem speranța, încrederea și optimismul, să ne simțim singuri, cu multe întrebări și prea puține răspunsuri. Pentru a aduce zâmbete, pentru a le aminti tuturor că împreună vom fi bine și ne vom revedea, cu mai mult drag și dor, echipa UNITED a creat Kitul Optimistului, care conține o serie de mesaje, ce pot fi printate și lipite oriunde – pe laptop, pe telefon, pe ghiozdane, la geam, pe mobilă. Stickerele pot fi descărcate de pe platforma UNITED, https://unitedromania.org/kituloptimistului/. Cei care comandă de la Kaufland, din București, prin aplicația Glovo, vor primi, pe lângă cumpărăturile făcute, și stickere UNITED”, se arată într-un comunicat al UNTOLD. 

6.000 de viziere pentru spitalele din Maramureș

6 voluntari au produs, într-o săptămână, 5.000 de viziere, alături de firma Rubin 2000, pentru spitalele și instituțiile din Maramureș. Alte 1.000 de bucăți au fost confecționate la începutul lunii aprilie și au fost deja donate. Voluntarii, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, s-au înscris în Bursa de Nevoi de pe platforma UNITED și au muncit zilnic câte 8 ore, pentru a acoperi necesarul eroilor din linia 1 în lupta cu COVID-19. Ei au avut asigurate toate condițiile de igienă, precum și echipamente de protecție și mâncare.

Alimente și produse de bază pentru 200 de familii din Munții Apuseni

Tot prin intermediul Bursei de Nevoi UNITED, peste 200 de familii care trăiesc în cătune din Apuseni au primit alimente și produse de bază de la voluntarii UNITED, Asociația Din Suflet Pentru Apuseni și Kaufland România.

Oricine dorește să întindă o mână de ajutor în aceste vremuri exceptionale o poate face accesând Bursa de Nevoi de pe platforma UNITED. Mai multe detalii despre inițiativele și proiectele de bine găsiți pe platforma www.unitedromania.org

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult