Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ce înseamnă de fapt „nu am cu cine vota”?

Bărbat deschizând frigiderul

Foto; Guliver/ Getty Images

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când puți, ai vrea să te speli, dar pentru că ai doar apă rece, mai amâni 4 ani.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când mergi să îți cumperi haine și pentru că nu găsești exact pantalonii pe care ți-i doreai, pleci dezbrăcat.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când deschizi frigiderul, mort de foame, și pentru că nu găsești sarmale, nu mănânci nimic 4 ani.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când nu-ți permiți cea mai bună școală privată pentru copilul tău, așa că nu-l mai duci la școală deloc.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când îți spargi nasul și îți curge sânge, dar cum o vizită la medic nu te va face și mai înalt, mai deștept și mai frumos, decizi că mai bine nu te mai duci deloc. Că oricum viața e nașpa și oricum o să mori.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când spui că merge și așa.

În viață mai facem și compromisuri. Mergi la vot!

Articol publicat pe Andressa.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  În mare vă dau dreptate, deși consider compromisul cea mai mare otravă din viața unui om. De aici și gustul amar pe care îl au cei ce nu votează, fiindcă au de ales DOAR dintre, mai multe mizerii, ca să mă exprim elegant, ne mai fiiind de mult situația de ați ,,plăcea,, un candidat sau altul, ești pus să alegi eventualul rău mai mic. Nu se pune pb. să ai frigiderul plin cu bunătăți și fiindcă nu ai ceva anume nu mai mănânci, ci ești pus în situația de a alege cea mai puțin stricată mâncare și asta pe ghicite de ex,, nu se pune problema să nu-ți găsești pantalonul preferat ci să fi nevoit (ca pe timpul lui Ceașcă) să iei cârpa care se apropie cel mai mult de ideea de pantalon, etc. De ce situația asta? Fiindcă clasa noastră politică are valoare de MINUS INFINIT din 90 încoace. Ca atare se instalează leahămitea și nu toți mai au chef, ca mine de ex. să voteze orice numai să nu maifie actualii, ci preferă absenteismul spre bucuria actualei puteri.
  • Like 0
 • in bucuresti majoritatea tinerilor nu au buletin si nu au cum vota la primarie pentru ca stau in chirie si sistemul de schimbare domiciliu in buletin a ramas ca in filmul Buletin de Bucuresti si din 1970 toamna nu s-a schimbat nimic.
  De aici va fi schimbarea mare si in politica, si in ordinea locala: un sistem unde cu un contract de mana semnat sa imi pot schimba, in 15min, la primarie, buletinul si doar un politist sa vina sa vada ca eu chiar m-am mutat acolo si stau acolo. Cu un sistem de baza informatic sa vada ca nu sunt 3 familii declarate in acelasi spatiu. Cu asta Romania va afla ca sunt peste 4 milioane de romani plecati si ca e momentul sa scada cu 20-30% numarul de parlamentari. Unde se ascund micii mari infractori. Unde nu a platit ala taxele si de ce.
  • Like 3
 • M0sh0o check icon
  Si-mi amintesc deja de vestitul Tiriac, îl mai știi, fix ăla care ne indemna pe toți să mergem la vot și să votăm doar cu "răul cel mai mic", ceva. Hehe.
  • Like 0
 • Bună seară, autor!
  o țâră pre' dur!
  Îi rău destul să nu conștientizezi că societatea te consideră matur!

  Noapte bună,
  Purice Narcis-Teofil
  • Like 0
 • Așa, psihologic, credeți că dacă îi jigniți pe cei care în mod conștient aleg să nu voteze, veți reuși cumva totuși să îî convingeți să voteze? Rezultatul s-ar putea să fie tocmai pe dos.
  • Like 2
  • @ Nicu Buculei
   check icon
   Cam unde ar fi jignirea? Ne am învățat ca simpla constatarea unei stări de fapt să fie luată drept jignire dacă este arătată cu degetul. Adevărul trebuie spus și asumat de toți.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult