Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ceaușismul a căzut la vot!

Cu 30 de ani în urmă, guvernul ceaușist a fost înlăturat prin Revoluție. Dar Revoluția este sălbatică, fără reguli, incontrolabilă, contestabilă și contestată apoi ani de-a rândul.

Acum, urmașul guvernului ceaușist, guvernul Dăncilă, a fost dărâmat în mod democratic, prin vot. Incontestabil. Depinde de opoziție, care este cât se poate de fragmentată, dacă va reuși să ofere rapid o alternativă viabilă la guvernarea pesedistă, ca oamenii să înțeleagă ceva din reușita acestei moțiuni – așa, PSD poate fi eliminat din prim-planul politicii românești. Dacă nu, plasmodia roșu-albăstrie se va reface!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ceaușismul teleormănean, oltenesc a căzut în mod democratic. Cel adevărat, adus pe tancuri, ăla mai al dracu', dăinuie prin Iliescu și Ponta.
  • Like 0
 • Omule cu dinţii strânşi, ai trăit în SSMD (Societatea Socialistă Multilateral Dezvoltată, pentru generaţia spontanee) numită de deontologi comunistă. Nu există nici un fel de asemănare cu ce numiţi voi "ciuma roşie". Poate fi, în cel mai bun caz roz. Eşti om bătrân (poate nu chiar ca mumia Şora) dar ar trebui să mai ai oarecare "reţinere" de minte. Dacă nu, îmi pare rău de matale, înseamnă că te-au mai lăsat în pană şi altele. Poate aşa se explică puseurile.
  • Like 0
 • Motiunea a trecut.Astept cu neliniste ca opozitia sa fie cu adevarat responsabila si sa formeze un guvern format din oameni competenti care sa aiba un program de guvernare realist si mai ales realizabil.Daca va esua vom avea cu siguranta un PSD renascut (poate chiar mai puternic) care sprijinit de gurile de foc propagandistice Antena 3,Romania TV si mai nou Realitatea TV va eroda atat de puternic PNL si eventualii sai aliati incat vor realiza un scor si mai bun la alegerile locale si parlamentare decat cel din 2016.Atunci sa te tii popor roman!Temerile d-lui CTP le impartasesc si eu.
  • Like 0
 • Desigur este ,ca orice doamna ,panicata si lovita;dar asta nu inseamna sa ne batem joc de o femeia ,chiar politic ajunsa la disperare; nu a crezut niciodata ca opozitia se putea coagula;sa vedem daca ,inlaturarea acesteia ,cu o mare divizare a opozitiei va aduce SA TRAIM MAI BINE pt. poporul muncitor in asteptare.
  • Like 0
 • "guvernul ceaușist a fost înlăturat prin Revoluție.[...] Acum, urmașul guvernului ceaușist, guvernul Dăncilă, a fost dărâmat în mod democratic, prin vot."
  Sa inteleg ca democratia maselor este inferioara democratiei elitelor!?

  Nu se va rezolva nimic pana ce toti reprezentantii vechilor structuri nu sunt vanati si adusi la stadiul de simpli cetateni, fara influenta si averi colosale.
  • Like 0
 • Mi-a fost rusine cu acest guvern de incompetenti. O increngatura de prosti, agramati, ipocriti, mincinosi, semianalfabeti... De 30 de ani nu vad nici tunelul daramite pe luminita! Astia mi-au mancat 30 de ani din viata si ma gandesc la oamenii, multi dintre ei tineru, care au murit la lovilutie. Si este o victorie din razboiul care o sa fie, probabil. Penru ca incep sacalii, unii, sa profite ( vezi ponta- Pinocchio ).
  • Like 0
 • Foarte corect.
  EXACT corect, de fapt.
  • Like 0
 • Acum inteleg de ce au aprobat acel buget pentru infrastructura inainte de votul in parlament!! Pentru ca stiau ca vor pierde guvernul si nu vor mai putea dupa, asa ca si-au impartit banii inainte de a nu mai putea :)))
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Partidul ăsta nu va dispărea prea curînd.Are destule specime dispuse să-l voteze pentru pomenile promise.
  • Like 0
 • Cel mai probabil se va reface, insa nu va fi pe termen lung. Depinde ce vor fi inteles 'principii' si 'baronii' situatia. In acelasi timp, nu stiu cum a inteles opozitia aceasta mica victorie. Asteptam omul 'leu-vulpe' care sa domneasca mai departe.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult