Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cei mai buni 100 de programatori ai României intră în competiție în primul hackathon dedicat noilor tehnologii

Bucharest Hackathon

Peste 100 de programatori experimentați vor participa, în weekendul 11-12 martie 2023, la The Bucharest Hackathon, un eveniment aflat la prima ediție și care își propune să creeze cea mai mare comunitate de programatori din România, pasionați de tehnologie nouă. Câștigătorii hackathonului vor primi premii în valoare totală de 10.000 de dolari, anunță organizatorii într-un comunicat.

”Am pornit acest proiect cu obiectivul de a oferi programatorilor experimentați un weekend în care să lucreze cu tehnologii precum inteligență artificială și blockchain, în limbajul preferat de ei, fără a avea un scop de a crea un business nou, ci doar de a rezolva probleme interesante imaginate de ei sau inspirate din propunerile noastre. Vom crea cea mai mare comunitate de programatori experimentați din România, care lucrează în companii cu expunere internațională. Abilitățile lor îi vor ajuta să rezolve probleme complexe și să se distreze scriind cod”, a declarat Andrei Pitiș, co-fondator al The Bucharest Hackathon și CEO & fondator al vehiculului de investiții Simple Capital și al companiei software genezio.

The Bucharest Hackathon va avea loc în perioada 11-12 martie (și, dacă va fi cazul, programatorii vor putea petrece și noaptea de 11 spre 12 martie să scrie cod), la cafeneaua Beans & Dots din centrul Bucureștiului. Înscrierile în program se pot face până pe 10 martie 2023, anunță organizatorii evenimentului.

”Suntem încântați să ne aducem contribuția la o competiție care are toate premisele să devină definitorie pentru developerii din București și, de ce nu, la nivel internațional. Cu toții avem nevoie de o provocare dincolo de taskurile zilnice, pentru a ne crește performanța și a ne lărgi orizonturile. Participarea la un hackathon ne oferă oportunitatea de a interacționa cu tehnologii noi, de a întâlni oameni noi și, sperăm noi, de a găsi soluții ingenioase. O parte din echipa noastră va fi alături de participanți pentru a-i ghida în rezolvarea problemelor utilizând tehnologia Blockchain.”, a declarat Flavian Manea, co-fondator și CEO al Bware Labs, de asemenea co-fondator The Bucharest Hackathon.

În cadrul hackatonului vor fi oferite mai multe premii cu o valoare totală de 10.000 de dolari. Juriul este format din antreprenori din IT și executivi de top cu roluri în departamentele tehnice din companiile: genezio, Bware Labs, Google, Softbinator, Microsoft, Uipath, LeaseBlocks, GitHub.

La The Bucharest Hackathon programatorii pot lucra pe orice proiect software sau hardware care folosește tehnologiile blockchain, AI și DevTools. Echipele vor fi formate din câte 2-4 membri. 

Partenerii principali ai evenimentului sunt companiile genezio și Bware Labs, iar printre partenerii primei ediții a The Bucharest Hackathon se află companiile Runtime Verification, Stripe, Aptos, Axelar, GitHub și MultiversX.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult