Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cei mai buni 100 de programatori ai României intră în competiție în primul hackathon dedicat noilor tehnologii

Bucharest Hackathon

Peste 100 de programatori experimentați vor participa, în weekendul 11-12 martie 2023, la The Bucharest Hackathon, un eveniment aflat la prima ediție și care își propune să creeze cea mai mare comunitate de programatori din România, pasionați de tehnologie nouă. Câștigătorii hackathonului vor primi premii în valoare totală de 10.000 de dolari, anunță organizatorii într-un comunicat.

”Am pornit acest proiect cu obiectivul de a oferi programatorilor experimentați un weekend în care să lucreze cu tehnologii precum inteligență artificială și blockchain, în limbajul preferat de ei, fără a avea un scop de a crea un business nou, ci doar de a rezolva probleme interesante imaginate de ei sau inspirate din propunerile noastre. Vom crea cea mai mare comunitate de programatori experimentați din România, care lucrează în companii cu expunere internațională. Abilitățile lor îi vor ajuta să rezolve probleme complexe și să se distreze scriind cod”, a declarat Andrei Pitiș, co-fondator al The Bucharest Hackathon și CEO & fondator al vehiculului de investiții Simple Capital și al companiei software genezio.

The Bucharest Hackathon va avea loc în perioada 11-12 martie (și, dacă va fi cazul, programatorii vor putea petrece și noaptea de 11 spre 12 martie să scrie cod), la cafeneaua Beans & Dots din centrul Bucureștiului. Înscrierile în program se pot face până pe 10 martie 2023, anunță organizatorii evenimentului.

”Suntem încântați să ne aducem contribuția la o competiție care are toate premisele să devină definitorie pentru developerii din București și, de ce nu, la nivel internațional. Cu toții avem nevoie de o provocare dincolo de taskurile zilnice, pentru a ne crește performanța și a ne lărgi orizonturile. Participarea la un hackathon ne oferă oportunitatea de a interacționa cu tehnologii noi, de a întâlni oameni noi și, sperăm noi, de a găsi soluții ingenioase. O parte din echipa noastră va fi alături de participanți pentru a-i ghida în rezolvarea problemelor utilizând tehnologia Blockchain.”, a declarat Flavian Manea, co-fondator și CEO al Bware Labs, de asemenea co-fondator The Bucharest Hackathon.

În cadrul hackatonului vor fi oferite mai multe premii cu o valoare totală de 10.000 de dolari. Juriul este format din antreprenori din IT și executivi de top cu roluri în departamentele tehnice din companiile: genezio, Bware Labs, Google, Softbinator, Microsoft, Uipath, LeaseBlocks, GitHub.

La The Bucharest Hackathon programatorii pot lucra pe orice proiect software sau hardware care folosește tehnologiile blockchain, AI și DevTools. Echipele vor fi formate din câte 2-4 membri. 

Partenerii principali ai evenimentului sunt companiile genezio și Bware Labs, iar printre partenerii primei ediții a The Bucharest Hackathon se află companiile Runtime Verification, Stripe, Aptos, Axelar, GitHub și MultiversX.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult