Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia a obţinut, la 98 de ani, diploma de master în filosofie şi istorie

Giuseppe Paterno

Sursa foto: Facebook Università degli Studi di Palermo

Giuseppe Paterno, în vârstă de 98 de ani, este cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia. El a obţinut diploma de master în filosofie şi istorie de la Universitatea din Palermo, după ce, în urmă cu doi ani, obţinuse diploma iniţială în aceleaşi specializări, notează Reuters, citat de Agerpres.

Sursa foto: Facebook Università degli Studi di Palermo

Paterno a luat examenul de absolvire a masteratului cu note maxime, după cum a anunțat pe Facebook familia sa.

Acum Paterno vrea să se apuce să scrie un roman, la vechea sa maşină de scris.

Născut în 1923, Giuseppe Paterno a crescut într-o familie săracă din Sicilia şi, în ciuda pasiunii sale pentru cărţi şi studiu, nu a avut posibilitatea să urmeze cursuri universitare în tinereţe.

În schimb, de la vârsta de 20 de ani a servit în marină în perioada Celui de-al Doilea Război Mondial, după care a lucrat la căile ferate. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Diana N. check icon
    Ce exemplu minunat!

    Și cât de frumos e marcat momentul cu coronița!
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult